Cine a fost CHESTER BENNINGTON: de la copilul sărac, abuzat sexual şi traumatizat în copilărie, la tatăl rebel, dependent de muzică, droguri şi suferință

 
+17 click pentru
galerie

Solistul trupei Linkin Park, Chester Bennington, a decis să-și încheie socotelile cu viața la numai 41 de ani.

Artistul s-a spânzurat în ziua în care prietenul lui, care-i era ca un frate, Chris Cornell - care s-a sinucis la rândul lui în luna mai - ar fi împlinit 53 de ani. În luna mai, Bennington i-a scris lui Cornell o scrisoare impresionantă în care a rememorat cât de importantă a fost pentru el prietenia care-i lega.

CITEȘTE ȘI: 2012, anul în care Linkin Park a fost în România! Vă amintiți? A fost ultima întâlnire a românilor cu Chester Bennington. POSTRECENZIA unui CONCERT MEMORABIL

Pierderea „fratelui” său, melodii extrem de triste, tatuaje „sumbre”, tentative eșuate de suicid

Deși existau mai multe „semne” care puteau anticipa un deznodământ tragic, printre care pierderea „fratelui” său, melodii extrem de triste, tatuaje „sumbre”, tentative eșuate de suicid, nimeni nu s-a gândit atât de departe: că Chester Bennington va alege să moară.

Întocmai ca în versurile hitului ”In the End”, viața artistului a fost marcată de suișuri, eșecuri, pierderi, traume din copilărie care l-au bântuit și o dependență de droguri pe care nu a putut să o învingă nici măcar de dragul celor șase copii.

”I tried so hard/  And got so far/ But in the end/ It doesn't even matter/ I had to fall/ To lose it all/ But in the end/ It doesn't even matter” parcă erau versurile în care artistul își transpunea întreaga suferință, un adevărat strigăt de ajutor.

A venit în trupă la trei ani de la înființare

Chester Charles Bennington s-a născut la 20 martie 1976, într-o familie săracă. Cu toate astea, copilul apare extrem de senin și zâmbăreț în pozele din copilărie.

Cu un destin zbuciumat, Bennington a trecut prin multe traume încă de mic copil, atunci când a fost abuzat sexual. În adolescență, a devenit dependent de cocaină şi metamfetamină.

Înainte de a deveni un muzician redutabil, Chester Bennington a lucrat la un fast-food. A fost muzician, cantautor şi actor american, cunoscut mai ales ca vocalist principal al formaţiilor rock Linkin Park şi Dead by Sunrise.Înainte de a se alătura trupei Linkin Park, Chester a fost vocalist în Grey Daze şi a părăsit trupa în 1998. Când era pe punctul de a renunţa la o carieră muzicală, Chester Bennington a ascultat o casetă cu Linkin Park şi s-a arătat interesat să colaboreze cu ei. S-a alăturat trupei Linkin Park în 1999.

Ideea formaţiei a apărut în micul dormitor al lui Mike Shinoda, unde acesta şi Delson au înregistrat primul material muzical, în 1996, cu trei ani înainte ca Bennigton să devină de-al lor.  Shinoda şi Delson fuseseră colegi de şcoală.

O stare de sănătate fragilă, transpusă în muzică

Dupa ce a avut un succes total cu Linkin Park, în 2000, sănătatea lui era fragilă şi a înregistrat albumul "Meteora" fiind bolnav.

Chester a devenit tată, după ce iubita lui din adolescență, Elka Brand, l-a adus pe lume, în 1996, pe fiul lor, Jamie.  Mai mult, artistul a decis să-l înfieze și pe fiul acesteia, Isaiah.

Artistul s-a separat de Elka și s-a îndrăgostit  nebunește de Samantha Marie Olit, cea pe care a și condus-o pentru prima oară la altar. Mariajul lor a durat nouă ani, cei doi pornind pe drumuri separate în 2005.  Cu trei ani înainte de divorț, pe 19 aprilie, s-a născut fiul lor, Draven Sebastian.  În urma partajului, Chester şi-a pierdut aproape toată averea acumulată până atunci.

Un divorț și o altă căsătorie

După câteva luni, pe 31 decembrie 2005, s-a căsătorit cu Talinda Bentley. În acel moment, ea era deja însărcinată. Pe 16 martie 2006 a venit pe lume Tyler Lee, cel de-al patrulea copil. Au urmat apoi două fetițe gemene, Lily și Lila.

Însă fericirea nu a durat prea mult, căci o fană nebună a început să-i terororizeze. Devon Townsend i-a spionat pe Chester şi pe Talinda, i-a spart parolele lui Chester de la conturile de email si s-a conectat la telefonul său mobil. I-a copiat numerele şi adresele de e-mail ale rudelor şi colegilor de trupă. Cea care l-a agresat a fost prinsă în noiembrie 2006. Astfel, Chester şi-a regăsit liniştea necesară pentru a lucra la albumul "Minutes to Midnight".

 

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe