Misterul morții Cleopatrei, ultima regină a Egiptului! Cum au sfârșit alte personalități și care au fost ultimele lor cuvinte: ”Doamne, în mâinile Tale încredinţez duhul meu!”

Cleopatra, ultima regină a Egiptului, este recunoscută pentru puterea legendară de a seduce bărbați pentru a-și realiza ambițiile, însă a fost prezentată, în repetate rânduri, drept o regină târfă și chiar criminală, însă puțini sunt cei care știu că a avut parte de un sfârșit crunt. 

Cleopatra, ultima regină a Egiptului, este recunoscută pentru puterea legendară de a seduce bărbați pentru a-și realiza ambițiile, însă a fost prezentată, în repetate rânduri, drept o regină târfă și chiar criminală, însă puțini sunt cei care știu că a avut parte de un sfârșit crunt.

Cleopatra, care a fost ultima regină a Egiptului, a fost un simbol al frumuseții absolute, însă a avut parte de un sfârșit crunt. Mai exact, ca să evite defilarea pe străzile Romei ca prizonieră, ea s-a sinucis. Avea doar 39 de ani. Cleopatra a fost grecoaică de origine macedoneană, iar prin vene nu-i curgea sânge egiptean. Supranumită Regina Prostituată, Cleopatra a fost celebră pentru viața amoroasă picantă, fiind considerată drept femeie fatală.

Cleopatra l-a cunoscut pe Marc Antoniu pe când avea doar 27 de primăveri, iar ulterior, acesta avea să-i devină partener, în ciuda faptului că era căsătorit. Timp de 12 ani au trăit împreună, iar în această perioadă au avut trei copii. Sfârșitul relației lor a fost adus, însă, de Bătălia de la Actium, când Marc Antoniu a sugerat că lupta putea să fie câştigată doar pe uscat, în timp ce Cleopatra a decis ca aceasta să aibă loc pe mare. Decizia ei a fost una greşită şi lupta a fost pierdută, iar Egiptul cucerit de romani. Cei doi amanţi şi-au jurat să moară împreună, ca să nu fie luaţi prizonieri.

Fără să stea pe gânduri, însă, ea l-a anunțat pe Marc că și-a pus capăt zilelor, iar acesta s-a sinucis. În realitate, însă, ea a vrut doar să-l seducă pe conducătorul roman Octavian. Pentru că el voia s-o ducă la Roma și s-o expună ca trofeu, ea și-a pus capăt zilelor. Există, însă, multe teorii. Unele voci spun că a fost mușcată de șarpe, iar altele că ar fi băut un amestec de vin cu otravă. Și-a dorit, însă, să fie înmormântată lângă Marc Antoniu, iar dorința i-a fost îndeplinită. Ba mai mult, se spune că ultimele cuvinte ale acesteia au fost ”Așadar, iat-o”, în momentul în care i-ar fi fost adusă aspida.

Casanova - cel mai seducător bărbat din istorie, ucis la 73 de ani de o infecție renală

Pasionat de jocuri de noroc, scriitor, ocultist și umorist, Casanova s-a stins din viață la vârsta de 73 de ani. Cauza decesului ar fi fost o infecție renală ce a fost provocată de o prostată acută, dar și de tratamentul toxic al unei boli venerice. Înainte de a ajunge la vârsta de 40 de ani, Casanova a fost tratat pentru nu mai puţin de 11 crize de sifilis şi gonoree, iar cu timpul, rinichii săi au cedat, motiv pentru care prostata i s-a inflamat puternic.

Ultimii 13 ani ai vieţii sale au fost caracterizaţi prin castitate, singura lui plăcere fiind mâncatul, obicei despre care biograful său observa: „De vreme ce nu mai putea fi un zeu în grădini, el a devenit un lup la masă”. De asemenea, de-a lungul timpului, el a avut numeroși copii ”din flori” și s-a făcut remarcat pentru numerosele relații pe care le avea atât cu femei, cât și cu bărbați, el mărturisind că pornirile sexuale i-au fost trezite de mângâierile unei femei ce-l îmbăia pe când avea doar 11 ani.

Pe lângă bolile venerice, se crede că el a suferit de variolă, de pleurezie, de pneumonie şi de două atacuri de malarie, supravieţuindu-le tuturor acestora. Ulterior, însă, starea lui de sănătate s-a agravat. Casanova a murit pe 4 iunie 1798, iar ultimele sale cuvinte ar fi fost:”Am trăit ca un filosof, mor ca un creștin.​”

Cum a murit Columb, omul care a descoperit America! Decesul a survenit la 55 de ani

Cristofor Columb s-a stins din viață în anul 1506, la doar 55 de ani, iar cauza decesului a fost o afecțiune cardiacă reumatică. Se pare că numeroasele călătorii pe mare i-au afectat sănătatea, el fiind chinuit de dureri de gută, slăbirea vederii, artrită, dar și de delir.

„În ciuda invalidităţii avansate provocate de artrita reumatoidă şi de tulburările mintale, Columb a plecat în luna mai a anului 1502 într-o călătorie nerealizată către Lumea Nouă. El era bolnav şi s-a izolat în cabina lui în cea mai mare parte a voiajului. Starea sa a fost agravată de lipsa alimentelor de care ar fi avut nevoie, dar şi de furtuni , de naufragiu, de revolta echipajului şi de izolarea vreme de un an în Jamaica. (…) Întorcându-se pentru ultima dată în Spania, în anul 1504, a trebuit să fie purtat pe braţe pentru a coborî pe mal. Corpul i se umflase semnificativ, în special, de la piept în jos, fapt ce i-a făcut pe medicii vremii să-l diagnosticheze postum cu „hidropizie cardiacă“ din cauza valvelor cardiace afectate de sifilis. Ţintuit la pat, cu abdomenul puternic destins şi cu membrele înţepenite, Columb a rezistat până pe data de 20 mai 1506. În final, a fost chemat un preot, s-a ţinut o slujbă, iar în prezenţa pritenilor şi a rudelor, marele explorator a primit ultima binecuvântare. Apoi, inima lui a încetat să mai bată“, notează Charles Panati.

Ultime sale cuvinte au fost: „Doamne, în mâinile Tale încredinţez duhul meu“.

PREMIUM