Live acumNunta cu scantei (r)
Prime Time 20:00Poftiţi pe la noi: Poftiţi la munca

Cum se distrau CRIMINALII de la Auschwitz, după ce gazau MILIOANE de evrei. Zece imagini care te vor revolta!

Fotografiile au fost făcute publice de Muzeul Naţional al Holocaustului din Washington, SUA. Realizate în perioada mai – decembrie 1944, imaginile îi înfățișseză pe ofiţerii şi gardienii de la Auschwitz, care se relaxează în apropierea lagărului de exterminare.

Fotografiile au fost făcute publice de Muzeul Naţional al Holocaustului din Washington, SUA. Realizate în perioada mai - decembrie 1944, imaginile îi înfățișseză pe ofiţerii şi gardienii morții, relaxându-se aproape de lagărul de exterminare.

Acestea ar fi fost descoperite de un ofiţer de Informaţii, într-un apartament din Frankfurt, scrie evz.ro. “Fotografiile ilustrează universul mulţumitor de care s-au bucurat nişte oameni responsabili cu supravegherea unei lumi aflate în deplină suferinţă.

Ele oferă o perspectivă importantă asupra psihologiei celor care perpetuează genocidul”, a declarat directorul muzeului, Sara Bloomfield.

Se pare că albumul cuprinde primele fotografii de acest fel descoperite la Auschwitz, deşi imagini similare au fost surprinse şi la Sachsenhausen, Dachau şi Buchenwald, conform rarehistoricalphotos.com.

În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, peste 6 milioane de evrei au fost ucişi de Germania nazistă în lagărele de exterminare. Acestea sunt printre puţinele fotografii care surprind viaţa socială a torționarilor din lagărul morții.

Albumul foto a aparţinut lui Karl Hoecker, secundul comandantului lagărului de la Auschwitz, Richard Baer. În 1963, el a ajuns în faţa instanţei pentru rolul său jucat în exterminarea evreilor.

“Nu am avut posibilitatea, în nici un fel, de a influenţa cursul evenimentelor şi nu am vrut ca ele să se petreacă sau să particip la acestea. Nu am făcut nimănui nici un rău şi nimeni nu a murit la Auschwitz din cauza mea”, a spus Hoecker, în discursul său de la finalul procesului.

El a fost condamnat la șapte ani de închisoare, pentru complicitate la uciderea a peste 1.000 de evrei, executând doar cinci ani. În anul 2000, la vrasta de 88 de ani, Hoecker moare.

Sursa: evz.ro