Dacă îţi joacă o lacrimă în colţul ochiului, e normal! Povestea lui Saroo, copilul pierdut în India care şi-a regăsit familia, după 25 de ani, cu ajutorul Google Earth

Viaţa indianului care s-a rătăcit de cei dragi, în anii ’80, şi care şi-a regăsit familia după 25 de ani a ajuns astăzi subiect de film. Şi da, este încă o dovadă că viaţa bate filmul… Saroo Brierly a supravieţuit câteva zile într-un tren care l-a dus 1.600 de kilometri distantă de casă, ca mai apoi să reziste câteva luni pe străzile aglomerate ale Calcuttei. Dar povestea este cu final fericit

Viaţa indianului care s-a rătăcit de cei dragi, în anii ’80, şi care şi-a regăsit familia după 25 de ani a ajuns astăzi subiect de film. Şi da, este încă o dovadă că viaţa bate filmul… Saroo Brierly a supravieţuit câteva zile într-un tren care l-a dus 1.600 de kilometri distantă de casă, ca mai apoi să reziste câteva luni pe străzile aglomerate ale Calcuttei. Dar povestea este cu final fericit

Povestea începe cam aşa: în anii ’80, într-o localitate mică din India, Kamla şi cei trei copii cară pietre zilnic doar pentru a putea supravieţui. Viaţa e grea, casa stă să cadă pe ei, copiii se cresc unii pe alţii iar o gură de lapte este tot ce poate fi mai bun pentru o cină. Saroo are 5 ani şi tot ce îşi doreşte este să câştige bani pentru familie, dar mai ales pentru a-şi cumpăra dulciurile la care acum doar visează.

Într-o seară îşi roagă fratele mai mare, Godoo, să îl ia cu el pentru a munci cot la cot… Nimeni nu avea să ştie că noaptea aceea rece va însemna un şir de întâmplări rupte parcă dintr-un scenariu de film.

O GARĂ, UN TREN, 1.600 DE KILOMETRI PARCURŞI ÎN NEŞTIRE…

Lăsat singur pe peronul gării, Saroo se trezeşte înfrigurat şi decide să intre într-unul dintre trenurile oprite.

“Când am deschis ochii, nu l-am mai văzut pe fratele meu, dar am văzut un tren în faţa mea şi am intrat în el. Am adormit”, şi-a amintit Saroo.

Soarta, însă, îşi face meseria şi îl duce 1.600 de kilometri distanţă de casă. Singur, speriat, înfometat şi însetat, micuţul ajunge tocmai în Calcutta.

Nu ştie bengaleza, nu ştie să explice celorlalti că s-a rătăcit, dar mai ales nu ştie de unde vine şi unde a ajuns. Saroo face parte acum din cei peste 80.000 de copii care se pierd anual în India.

După o perioadă petrecută pe străzi, alături de alţi sărmani ca el, Saroo este dus într-un adăpost pentru minori, apoi într-un orfelinat. În tot acest timp, copilul întreabă de GODOO şi MAMI! Nici urmă de ei, însă…

O FAMILIE DIN AUSTRALIA SE ÎNDRĂGOSTEŞTE IREMEDIABIL DE MICUŢUL INDIAN!

După un an petrecut departe de cei dragi, Saroo ajunge în Australia într-o familie cum rar ţi-e dat să vezi. Sue şi John Brierley se îndrăgostesc de cel mic şi îi oferă iubire şi educaţie.

DUPĂ 20 DE ANI ÎŞI DĂ SEAMA CĂ NU MAI POATE TRĂI ŞTIIND CĂ MAMA NATURALĂ CREDE CĂ A MURIT…

Nedorind să le rănească sentimentele părinţilor săi adoptivi, Saroo îşi îngroapă adânc trecutul, precum şi nevoia să a-şi revedea familia naturală. Dar o întâlnire dictată de soartă cu nişte indieni din zona de unde era el îi retrezeşte la viaţă dorinţa secretă. Înarmat cu frânturi de amintiri, o hotărâre de neclintit şi Google Earth, Saroo porneşte în căutarea familiei pierdute, încercând să regăsească drumul spre casă. După luni întregi de căutări şi nopţi nedormite, reuşeşte.

„Mi-am spus: Ei bine, primul lucru pe care îl vei vedea înainte de a intra în oraşul natal este râul unde obişnuiai să te joci cu fraţii tăi, precum şi cascadă, dar şi arhitectura specială a locului acela pe care obişnuiai să-l vizitezi deseori”, a povestit el.

„M-am gândit: pe partea dreaptă trebuie să fie gară cu cele trei peroane– şi acolo era!Pe partea stângă trebuie să fie o fântână mare– şi acolo era şi ea. Totul a început să se lege! Aşa că am urmat pe hartă drumul pe care mergeam când eram mic şi, înainte să-mi dau seama ce se întâmplă, am văzut cartierul în care am crescut, iar într-o parte, casa în care am copilărit. Nu am putut să mai dorm deloc în noaptea aceea”, a mai mărturisit Saroo.

La câteva luni după descoperire, Saroo se urcă în avion şi ajunge iar… ACASĂ! Aici, află că Gudoo a murit în noaptea în care el s-a rătăcit, sora lui s-a transformat într-o domnişoară frumoasă şi că mama l-a căutat în fiecare zi.

“A făcut un pas în faţă, la fel şi eu, iar emoţiile şi lacrimile au năvălit ca o explozie nucleară în creierul meu. Nu ştiam ce să spun, pentru că niciodată nu crezusem că momentul în care o voi vedea din nou pe mama va deveni realitate. Şi, iată-mă totuşi, stând acolo în faţa ei”, a mai povestit Saroo Brierley.

Patru ani de la emoţionanta revedere, regizorul Garth Davis îşi dă seama că nu poate exista un scenariu de film mai tare ca ăsta şi se pune pe treabă… Ce a ieşit?! O capodoperă nominalizată la Oscar.

Ultimele știri