Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Ce a fost de fapt ”clorul” care l-a făcut Michael Jackson, din negru alb: ”Nu se putea privi în oglindă!” Fiul lui, Prince, suferă de aceeași boală

Michael Jackson, legendarul rege al muzicii pop, s-a stins din viață în urmă cu zece ani, pe 25 iunie 2009, când inimina i s-a oprit brusc, la vârsta de 50 de ani. Michael Jackson a făcut furori cu piesele sale, dar a reușit să stârnească și controverse, din pricina stilului de viață excentric. Iar schimbarea dramatică a culorii pielii sale a ținut, fără doar și poate, prima pagină a ziarelor, mulți punând-o pe seama obsesiei pentru felul în care arată. 

Michael Jackson, legendarul rege al muzicii pop, s-a stins din viață în urmă cu zece ani, pe 25 iunie 2009, când inimina i s-a oprit brusc, la vârsta de 50 de ani. Michael Jackson a făcut furori cu piesele sale, dar a reușit să stârnească și controverse, din pricina stilului de viață excentric. Iar schimbarea dramatică a culorii pielii sale a ținut, fără doar și poate, prima pagină a ziarelor, mulți punând-o pe seama obsesiei pentru felul în care arată.

Transformarea lui Michael Jackson, care a devenit alb, din negru, a stârnit numeroase controverse la vremea respectivă. Unii au pus-o pe seama faptului că artistul era obsedat de felul în care arată. Alții au spus că s-a decolorat cu niște substanțe misterioase, ca să arăte mai bine ori că își reneagă originile afro-americane.

Citește și: „Era paranoic, tremura și vorbea singur” - Mărturii terifiante despre ultimele zile ale lui Michael Jackson

În realitate, însă, transformarea radicală a lui Michael Jackson a venit treptat, din pricina unei boli pe nume Vitiligo, ce este definită prin depigmentarea epidermei. În momentul în care au început să i se vadă petele, artistul a început să folosească o creme pentru a trata această boală, dar și machiaj, care-i făcea pielea să strălucească.

La 26 de ani, însă, Michael Jackson ajungea pe mâinile medicilor esteticieni. Atunci, el a ales să-și îngusteze puțin nasul și să-și contureze sprâncenele. A fost primul pas, întrucât imediat fanii au sesizat schimbarea și au început să apară zvonuri potrivit cărora artistul vrea să fie alb.

Un an mai târziu, cântărețul a ajuns din nou pe mâinile medicului estetician, tot pentru o operație la nas. Ba mai mult, și-a tatuat și conturul ochilor. În 1987, însă, el își face din nou o intervenție la nas, își ”ajustează” pomeții, iar pielea lui devine mai albă. În același an, în cadrul emisiunii lui Oprah Winfrey, acesta mărturisea că suferă de de Vitiligo, boală a pielii care se manifestă prin depigmentarea epidermei.

Citește și: Fiica lui Michael Jackson este din ce în ce mai sexy! Cum s-a transformat Paris în ultima vreme - VIDEO

Atunci, el a mărturisit că a început să observe primele pete în timpul filmărilor pentru ”Thriller”, care a fost lansat în 1982, pe când Michael avea doar 24 de ani. Potrivit presei internaționale, acesta ar fi fost motivul pentru care artistul ar fi început să poarte mănușa, acesta dorindu-și cu orice preț să-și ascundă petele care începeau să-i brăzdeze corpul. De asemenea, pălăria ar fi putut să-i acopere urmele de pe frunte.

Citește și: Copiii lui Michael Jackson poartă rămăşiţele fostului star pop în bijuterii speciale

Autopsia lui Michael Jackson a arătat, de asemenea, că artistul suferea de Vitiligo, o boală progresivă, ce duce la depigmentarea epidermei. Ba mai mult, analizele au arătat că pielea artistului nu era uniformă: ”unele zone erau mai albe, altele mai negre”.

Chiar Michael Jackson recunoștea, în cadrul emisiunii lui Oprah, că a încercat să ascundă petele cu ajutorul machiajului: ”Încercăm să-l ținem sub control, folosim și machiajul, pentru a ascunde petele.” spunea el.

Citește și: DOVADA. Cea mai mare MINCIUNĂ din concertul lui Michael Jackson la București: „Au schimbat femeia!”

”Când oamenii scriu tot felul de povești despre mine, cum că nu vreau să fiu cine sunt, mă doare. Este o problemă pentru mine și nu pot să o controlez, însă nimeni nu vorbește despre milioanele de oameni care stau la soare ca să se bronzeze, ca să devină altceva decât ceea ce sunt. Nimeni nu spune nimic despre asta.”, spunea el în interviul acordat lui Oprah, ce a fost urmărit de peste 62 de milioane de americani.

Totodată, din pricina operațiilor estetice pe care și le-a făcut, el suferind de-a lungul timpului șase intervenții la nas, patru la maxilar, trei la pomeţi, dar și cu schimbarea pielii, oamenii au spus că acesta era obsedat de aspectul fizic și voia cu orice preț să fie alb. De asemenea, o altă teorie a fost că artistul ar fi făcut transplant de piele.

O altă teorie legată de înfățișarea lui Michael Jackson spuunea că acesta și-ar fi dorit să ajungă alb, pentru că nu suporta să-și amintească de tatăl lui. Mark Lamica, asociatul fostului manager al lui Michael Jackson - Frank Di Leo - vorbea, în 2011, într-o carte pe care a publicat-o, că artistul a vrut cu orice preț să fie alb: ”Frank mi-a spus că Michael voia să devină alb pentru că nu suporta să se privească în oglindă și să vadă că seamnănă cu tatăl lui. Frank i-a spus să renunțe la operațiile estetice, pentru că fanii nu-l vor mai recunoaște, dar a refuzat vehement.”, spunea acesta.

Citește și: Secretul lui Michael Jackson pe care nimeni nu-l bănuia. Ce a ascuns cântăreţul toată cariera lui

El a precizat, de asemenea, că regele muzicii pop i-a spus că trebuie să-şi schimbe înfăţişarea cu orice preţ, că încă îşi vede în oglindă tatăl care l-a abuzat în nenumărate rânduri.

Prince, fiul lui Michael Jackson, suferă de aceeași boală ca tatăl lui

Conform presei internaționale, Prince Jackson, fiul cel mare al legendarului artist, suferă de Vitiligo, boala rară ce determină apariția unor pete albe pe corp, ce sunt provocate de distrugerea ori de slăbirea celulelor pigmentare responsabile de culoarea pielii.

Informația potrivit căreia Prince ar suferi de Vitiligo a apărut în 2009, după ce el a fost surprins la o petrecere. De atunci, însă nu s-a mai auzit nimic despre starea acestuia.

Potrivit dermatologului lui Michael Jackson, această boală, despre care unii spun că ar fi ereditară, l-a împins pe artist să-şi facă operaţiile estetice pentru care a fost blamat mult timp. "Michael era extrem de mândru că era negru, dar apariţia petelor albe de pe faţă şi de pe corp îi dădeau un aspect tot mai neplăcut", a declarat Arnold Klein pentru CNN.

Michael Jackson a murit la vârsta de 50 de ani, pe 25 iunie 2009, în urma unei intoxicaţii grave cu propofol, un anestezic puternic utilizat în spitale, pe care starul îl folosea la domiciliu ca somnifer, cu complicitatea medicului Conrad Murray, în perioada în care artistul american se afla la Los Angeles şi efectua repetiţii intense pentru ultimul său turneu din carieră, intitulat „This Is It Tour”, care ar fi trebuit să debuteze în iulie 2009 la Londra.

Medicul personal al cântăreţului, Conrad Murray, a fost găsit vinovat de omucidere involuntară şi a fost condamnat la patru ani de închisoare. El a fost eliberat în octombrie 2013, după ce a petrecut aproape doi ani în închisoare.

Sursa: wikipedia.org, capital.pe, vix.com, adevărul.ro

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro