Live acumChefi la cutite
Prime Time 20:25Chefi la cutite

De la staruri, la casiere de supermarket. Viața tumultuoasă, marcată de divorțuri, a siamezelor Daisy și Violet Hilton. „Când ea era cu un bărbat, eu mă întorceam și…”

Părăsite de mamă, abuzate de familia adoptivă și apoi învățate de nimeni altul decât iluzionistul Harry Houdini să se „elibereze” una de cealaltă, surorile siameze Daisy și Violet Hilton au avut o viață demnă de un scenariu de film. De la staruri de vodevil, ele au ajuns să trăiască în sărăcie și să își câștige pâinea drept casiere la un supermarket.

Părăsite de mamă, abuzate de familia adoptivă și apoi învățate de nimeni altul decât iluzionistul Harry Houdini să se „elibereze” una de cealaltă, surorile siameze Daisy și Violet Hilton au avut o viață demnă de un scenariu de film. De la staruri de vodevil, ele au ajuns să trăiască în sărăcie și să își câștige pâinea drept casiere la un supermarket.

Surorile siameze Daisy și Violet Hilton au fost născute în anul 1908, în orașul englez Brighton, după aventura unei barmanițe sărace, Kate Skinner, cu unul dintre fiii șefului ei.

Siamezele Daisy și Violet Hilton s-au născut lipite în zona șoldului, spate în spate, iar mama lor a considerat că aceasta a fost pedeapsa lui Dumnezeu pentru relația ei amoroasă în afara unei căsnicii. Medicii au ajuns atunci la concluzia că dacă le-ar separa, fetele ar muri.

Adoptate într-un scop meschin. Primele lor amintiri, tulburătoare

Gemenele siameze au fost date spre adopție de mama lor unei moașe pe nume Mary Hilton, care le-a luat în grijă nu din bunătate, ci pentru că a văzut o oportunitate de a face profit. Femeia le-a expus, propriu-zis, într-un local, pentru a face bani.

„Cele mai timpurii amintiri ale noastre sunt mirosurile puternice de bere brună, tutun și mișcările mâinilor vizitatorilor, care ne ridicau fustele fără încetare pentru a vedea cum suntem lipite una de cealaltă”, au spus surorile siameze. Oamenii le atingeau și le testau legătura.

Apoi, Mary Hilton le-a înscris pe fete în spectacole de circ, călătorind în lungul și-n latul țării și bătându-le de fiecare dată când acestea arătau în vreun fel lipsă de supunere.

În 1919, Mary Hilton a murit. Însă, calvarul surorilor siameze nu s-a încheiat. Acestea au fost „preluate” imediat de fiica lui Mary Hilton, Edith Hilton, și de soțul ei, Myer Myers, un australian care până la acel moment își câștigase existența vânzând baloane. Bărbatul a devenit noul manager al surorilor siameze.

„Propria voastră mamă v-a abandonat, pentru că sunteți atât de hidoase și înfiorătoare. Ar trebui să vă rugați la Dumnezeu în genunchi, în fiecare seară, și să-I mulțumiți că Edith și eu v-am salvat. Altfel, ați fi fost aruncate într-un azil pentru copii-monștri”, le-a spus Myer Myers gemenelor siameze.

Pentru a face cât mai mulți bani de pe urma siamezelor, Meyers le-a învățat pe fete să danseze și să cânte la instrumente muzicale, în loc să le ofere o educație normală. Fetele au învățat să danseze can-can și să cânte la clarinet și pian, iar ulterior la saxofon și vioară.

După ce au susținut spectacole în mai multe țări, Edith Hilton și Myer Myers le-a relocat pe gemenele siameze în Statele Unite ale Americii, prin intermediul unui scandal în mass media. Aceasta deoarece inițial, autoritățile americane au refuzat accesul gemenelor siameze, menționând că acestea nu erau „apte din punct de vedere medical” pentru a călători pe teritoriul american.

Nu a durat mult până când siamezele Daisy și Violet Hilton au devenit faimoase. Acestea au avut spectacole cu celebrul artist Bob Hope.

Gemenele siameze au publicat, în 1942, o autobiografie intitulată „The Lives and Loves of the Hilton Sisters” („Viețile și iubirile surorilor Hilton”), în care au povestit multe dintre experiențele ce le-au marcat.

„Noi suntem la fel de diferite ca ziua și noaptea. Eu, Violet, plâng adesea la ceea ce pe sora mea o face să chicotească. Eu am suferit de tuse convulsivă cu un an și jumătate înainte ca Daisy să aibă parte de același lucru. Nici măcar nu am luat pojar una de la cealaltă. Totuși, nu vom fi niciodată în această viață separate, deși oameni de știință au tot încercat să ne convingă să le permitem să facă experimente pe noi, ca să ne separe”, au scris siamezele în autobiografia lor.

„Dormitul, mâncatul, mersul, îmbăiatul, îmbrăcatul, băutul și amorul – ne împărțim viețile la fel de amiabil cum ne-am împărțit jucăriile când eram mici, fără să ne certăm. Nu am fost niciodată geloase una pe cealaltă”, au mai scris ele.

„Eram două fete bogate și singure care, în realitate, erau sărace și trăiau, practic, în sclavie”, au spus gemenele siameze, care au apărut ulterior în două filme – „Freaks” (1932) și „Chained for Life” (1950).

Prima lor relație amoroasă ar fi fost un ménage à trois cu un bărbat însurat

Căutând o relație de prietenie în afara abuzurilor cuplului Myers, gemenele siameze s-au apropiat de William „Bill” Oliver, un bărbat care lucra îndeaproape cu managerul lor.

Deși în autobiografia lor gemenele Hilton susțin că relația lor cu Oliver a fost una platonică, biograful Dean Jensen consideră că adevărul a fost altul. Siamezele ar fi fost două dintre multele amante ale acestui agent de publicitate și că acesta ar fi întreținut relații intime cu ele de mai multe ori.

Soția lui Oliver l-a acuzat pe agentul de publicitate că petrece prea mult timp cu gemenele siameze, i-a cerut divorțul și a încercat să le dea în judecată pe surorile Hilton, cerându-le daune de 250.000 de dolari.

Tot răul înspre bine?...

În fața acestui proces de judecată, cu permisiunea cuplului Myres, gemenele siameze Daisy și Violet, ajunse la vârsta de 21 de ani, au apelat la ajutorul unui avocat din San Antonio, Martin J. Arnold.

Acest avocat a descoperit abuzul la care erau supuse gemenele siameze, care nu vedeau niciun ban din profitul uriaș pe care îl făceau, estimat la aproximativ 5.000 de dolari pe săptămână.

În aprilie 1931, avocatul a câștigat cazul surorilor siameze împotriva managerilor lor. Acestea au fost eliberate de sub controlul cuplului Myers și au primit aproximativ 100.000 de dolari. Cuplul Myers a primit permisiunea, însă, de a-și păstra locuința din San Antonio.

Gemenele siameze s-au mutat într-un apartament din New York și și-au luat cariera în propriile mâini, în domeniul pe care îl cunoșteau – vodevil, atrăgând un val de admiratori.

Viața amoroasă a siamezelor a fost plină de complicații, dar și soluții inedite

Siamezele au recurs la soluții ingenioase pentru a-și putea trăi idilele amoroase în intimitate. În apartamentul lor din New York, gemenele Daisy și Violet Hilton au avut instalată o cabină telefonică creată special pentru ele. Datorită acestei cabine, în timp ce una dintre siameze vorbea la telefon cu iubitul ei, cealaltă rămânea afară, citind o revistă sau făcându-și manichiura.

Unul dintre admiratorii gemenelor siameze Daisy și Violet Hilton a fost chiar celebrul iluzionist Harry Houdini. El le-a învățat pe surorile siameze cum să se detașeze psihic una de cealaltă atunci când una dintre ele întreținea relații amoroase.

„Ei bine, eu mă întorc pur și simplu pe partea cealaltă și citesc o carte sau mănânc un măr”, a spus Violet Hilton.

În 1933, Daisy a acceptat cererea în căsătorie a liderului unei trupe, Jack Lewis, cu care ar fi făcut dragoste în timp ce Violet și-ar fi suprimat orice reacție.

Ulterior, în anul 1934, Violet Hilton s-a logodit cu liderul chipeș al unei trupe muzicale, Maurice Lambert. Însă, după ce au cerut o licență de căsătorie în 21 de state americane, dar fără succes, Lambert a pus capăt relației cu Violet. Refuzurile s-au bazat pe un singur argument – „ar fi imorală consfințirea uniunii dintre un bărbat și două femei”.

O căsătorie de dragul publicității și o greșeală ce le-a schimbat viața pentru totdeauna

Pentru a le oferi un impuls în carieră, un agent în publicitate, Terry Turner, le-a sfătuit pe gemenele siameze să se căsătorească pe stadionul Cotton Bowl din Dallas, ce era abia deschis, cu o capacitate de 70.000 de locuri.

Nunta a avut loc, iar mirele a fost un dansator homosexual, Jim Moore. Violet a fost de acord să se căsătorească cu el, deși îi cunoștea orientarea sexuală. Căsnicia lor nu ar fi fost consumată, iar Jim Moore le-ar fi numit pe siameze „nimfomane”.

Totuși, ulterior, Violet a făcut o greșeală imensă – a admis că această căsătorie a fost de fațadă și a intentat divorț. Deși Violet Hilton menționat că nunta a fost ideea agentului Terry Turner, fanii ei și ai surorii ei s-au simțit înșelați. Cariera gemenelor siameze nu și-a mai revenit niciodată.

Ceea ce publicul nu ar fi aflat ar fi fost faptul că la momentul nunții, Daisy ar fi fost însărcinată în cinci luni și și-ar fi dat ulterior fiul spre adopție.

Apoi, în 1941, s-a căsătorit și Daisy Hilton, cu Harold Estep, un dansator cunoscut și drept Buddy Sawyer, care a fost, de asemenea, homosexual. Căsnicia lor a durat zece zile.

De la staruri, la vânzătoare de hotdogi și casiere la un supermarket

După ce ar fi fost stripperițe, dar fără succes, în cel de-Al Doilea Război Mondial, a urmat încă un eșec pentru gemenele siameze. Al doilea film în care au apărut, „Chained for Life” (1952), o peliculă bazată superficial pe viața lor, nu a prins la public, surorile au renunțat la cinematografie.

În 1955, cele două și-au deschis un stand de hotdogi în Miami. Însă, n-au avut succes, deoarece alți vânzători s-au plâns că „cele două ciudățenii” le distrug afacerile.

În 1961, cu o situație financiară dificilă, gemenele siameze au avut ultima lor apariție publică, în Charlotte, Carolina de Nord, după un turneu de spectacole ce nu a avut succes. Ele au fost abandonate acolo de managerul lor, fără bani pentru transport.

Fără să mai aibă alte opțiuni, surorile siameze s-au angajat la un supermarket, drept casiere. În pauze, ele ar fi susținut mici spectacole pentru colegii lor.

Într-o zi, însă, la începutul anului 1969, gemenele siameze nu s-au mai prezentat la locul de muncă. Poliția le-a găsit pe siamezele în vârstă de 60 de ani fără suflare, în locuința lor, răpuse în timpul unei epidemii de gripă. Daisy ar fi murit prima, iar Violet ar fi murit câteva zile mai târziu. Ea ar fi fost prea slăbită pentru a cere ajutor atunci când sora ei a decedat.

Ultima lor dorință a fost să rămână unite și dincolo de moarte, într-un singur sicriu, special creat pentru ele. Siamezele au fost înmormântate în cimitirul Forest Lawn West din Charlotte.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro