Dovada clară că încă nu suntem pierduţi... Povestea emoţionantă din spatele fotografiei-simbol al atacului din Las Vegas:"Nici nu ştiam dacă mai sunt sau nu în viaţă"

 
+4 click pentru
galerie

Fotograful David Becker a reușit să surprindă una dintre cele mai emoționante serii de fotografii din timpul atacului armat din Las Vegas, supunându-se unui risc mortal, scrie Time U.S. În urma măcelului cifrele sunt cutremurătoare: 59 de morţi şi 527 de răniţi.

"După doar 10 minute de la debutul concertului lui Jason Aldean, actul final al festivalului country, a început măcelul", își amintește Becker, fotograf, care se afla în cortul pentru presă.

Aauzit mai multe zgomote despre care a crezut că provin de la artificii, însă, la un moment dat, mulțimea a început să alerge panicată, iar "haosul a început".

A făcut ceea ce nu orice alt fotograf ar fi avut curaj: şi-a luat camera din cortul media și, în loc să se adăpostească, a căutat un loc bun din care să poată observa și fotografia incidentul.

 

"Mulți oameni plângeau, vorbeau haotic la telefoane, îmbulzindu-se panicați fără să înțeleagă nimic din ce se întâmpla".

Ploaia de gloanţe l-a debusolat, iar degetul îi rămăsese blocat pe butonul de declanşare.

“Nu ştiam dacă mai sunt sau nu în viaţă. Am auzit multe împuşcături, iar apoi linişte. Dar a fost scurtă pentru că imediat oamenii au început să strige, să se caute şi să alerge pentru a-şi salva viaţa. Nu am putut să plec, aşa că am rămas acolo”. 

Dar nu a fost singurul! La ora 22:12, la doar câteva minute după ce au izbucnit împușcăturile, Becker a fotografiat un bărbat care părea că protejează o femeie prăbușită la pământ. Câteva momente mai târziu, amândoi s-au ridicat și au fugit. “Nu ştiu cine erau sau dacă erau împreună. Doar l-am văzut pe el cum o proteja de ploaia de gloanţe. A fost greu să înțelegem ce se întâmplă", își amintește el, conform The Time

 

Abia în drum spre ieşire, după ce a surprins imaginea unui femei prăbuşite pline de sânge, a redevenit om: “Acesta a fost momentul în care am realizat pericolul la care m-am supus".

Bilanţul victimelor în urma atacului armat din Las Vegas a fost actualizat la 59 de morţi şi 527 de răniţi. 

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe