Live acumMireasa
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Drama marelui Clark Gable. Când i-a văzut trupul Carolei Lombard, zdrobit, a urlat: ”O, Doamne, unde mă întorc eu într-o casă goală?”

Clark Gable și Carole Lombard au format cel mai frumos cuplu de la Hollywood. El era ”Regele”, ea, cea mai bine plătită actriță. În miez de ianuarie, 1942, avionul în care s-a urcat după ce a dat cu banul, s-a prăbușit. Clark s-a dus să identifice cadavrul. L-a văzut, s-a pus în genunchi și a urlat: ”Doamne, unde mă întorc eu într-o casă goală?”

Clark Gable și Carole Lombard au format cel mai frumos cuplu de la Hollywood. El era ”Regele”, ea, cel mai bine plătită actriță. În miez de ianuarie, 1942, avionul în care s-a urcat după ce a dat cu banul, s-a prăbușit. Clark s-a dus să identifice cadavrul. L-a văzut, s-a pus în genunchi și a urlat: ”Doamne, unde mă întorc eu într-o casă goală?”

Erau frumoși. Frumoși rău. Clark Gable, poreclit ”Regele” de la Hollywood. Dăduse replica Vivienei Leigh în cea mai frumoasă capodoperă turnată, până atunci, ”Pe aripile vântului”. Ea, Carole Lombard, înaltă, blondă, cel mai bine plătit star din Cetatea Filmului, principesa comediilor nebunești din anii '30.

S-au căsătorit în 1939, exact când Gable suise pe Everestul filmului. Gurile rele au spus că un asemenea cuplu nu va rezista nici măcar o săptămână împreună. Se priviseră în ochi, pentru prima oară în 1932, când jucaseră, alături, în ”No Man of Her Own”, singura lor peliculă. Culmea, interpretau rolul de...soț și soție. Clark era, încă, luat cu acte cu Rhea Langham, aceasta nu voia să acorde divorțul. Dar povestea de iubire era mult prea mare, așa că Rhea, contra unei jumătăți de milion de dolari, a fost de acord să semneze actele...

Carole și Clark, fotografia de la nuntă. Doi frumoși

Despărțirea s-a produs în martie 1939, iar Gable și Lombard - iubitori de liniște - au fugit în Encino, California, unde au cumpărat o fermă. Imediat, actrița, una dintre cele mai mari din vremea ei, a decis să abandoneze cariera și să întemeieze o familie. Dragostea față de tipul cu mustăcioară, dat cu briantină, galant, era mult prea mare. După două avorturi și zeci de vizite la clinicile de fertilizare, vestea a căzut ca un topor: cuplul nu putea avea copii!

A dat cu banul și a ales moartea!

A trecut de la comedii la roluri dramatice, dar SUA nu mai aveau timp de filme. Cel de-al doilea Război Mondial bătea la ușă. A început să colinde America pentru a strânge fonduri. Împreună cu mama sa, Bess Petres, și cu Otto Winkler, impresarul soțului, a plecat în Indiana natală. Într-o singură seară a scos 2.000.000 de dolari!!! A terminat, a zis să se întoarcă la fermă. Cu trenul - așa cum era programat - făcea prea mult; a anunțat că dorește să se urce într-un avion, îi era prea dor de Clark. Mama și Otto, care nu erau buni prieteni cu zborurile, au insistat să se meargă pe planul inițial. Au dat cu banul și Lombard a câștigat. Avion! Punct!

Dimineață, pe 16 ianuarie 1942, cei trei s-au suit într-o cursă ce a alimentat în Las Vegas. S-a înălțat și, după doar 13 minute, s-a prăbușit de la 2.500 de metri. Toți cei 22 de pasageri au decedat pe loc.

Gable a fost chemat să identifice cadavrele. Când a văzut trupul soției, zdorbit, a căzut în genunchi și a urlat de durere: ”O, Doamne, unde mă întorc eu într-o casă goală?” A coborât la cele veșnice pe 21 ianuarie, în Forest Lawn Memorial Park Cemetery din Glendale, California. Pe piatră i-au scris ”Carole Lombard Gable”.

Resturile avionului...

Cum s-a sinucis cea mai mare balerină româncă pentru un scriitor de geniu!

Clark a trăit până în 1960. A plecat pe front, pentru a uita tragedia, s-a recăsătorit, de două ori. În noiembrie 1960, Kay Williams, cu care era împreună de cinci ani, i-a respectat ultima dorință. Urna cu cenușă a fost pusă lângă cea a Carolei, marea sa iubire...

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro