Live acumChefi la cutite
Prime Time 20:00Poftiţi pe la noi: Poftiţi la Nea Marin!

Caz extraordinar! DRAMA „pustnicului dezbrăcat” adus cu forța în civilizație, după ce a trăit singur pe o insulă timp de 30 de ani – FOTO

Masafumi Nagasaki, acum în vârstă de 82 de ani, cunoscut drept „pustnicul dezbrăcat”, după ce a fost descoperit pe o insulă pe care a locuit singur, timp de 30 de ani, trăiește o dramă după ce a fost adus cu forța în civilizație de către autoritățile japoneze, deși el și-a dorit să moară sihastru.

Japonezul Masafumi Nagasaki, acum în vârstă de 82 de ani, cunoscut drept „pustnicul dezbrăcat”, după ce a fost descoperit de un călător pe o insulă pe care a locuit singur, timp de trei decenii, trăiește o adevărată dramă după ce a fost adus cu forța în civilizație de către autoritățile din Japonia, deși el și-a dorit să moară sihastru.

Masafumi Nagasaki a trăit singur încă din anul 1989, pe insula Sotobanari, de un kilometru lățime, El a devenit cunoscut drept „pustnicul dezbrăcat” după ce l-a găsit un turist care documentează persoanele care trăiesc izolate.

Acest turist, Alvaro Cerezo, a declarat pentru news.com.au că Nagasaki a fost evacuat de pe insulă după ce o persoană l-a găsit acolo arătând „slăbit”. Această persoană a chemat poliția, care l-a dus pe Nagasaki să trăiască într-o casă deținută de guvernul japonez, aflată la 60 de kilometri de orașul Ishigaki.

Cerezo a menționat că sănătatea bărbatului este bună și că probabil acesta „era doar răcit” la momentul în care a fost găsit. El a precizat că viața lui Nagasaki „se încheie” dacă nu îi este permis să se întoarcă pe insula Sotobanari.

Povestea lui Masafumi Nagasaki a ieșit la lumină pentru prima dată în anul 2012. El s-a desprins de societate la începutul anilor 90 pentru a se stabili pe insula Sotobanari, unde nu există apă curentă. Acest loc izolat din lume aparține de prefectura Okinawa a Japoniei și se află mai aproape de Taiwan decât de Tokyo.

Curenții de apă care înconjoară insula Sotobanari - în formă de rinichi, sunt atât de periculoși încât pescarii amplasează foarte rar plase în zonă.

Anterior, înainte de a se „pensiona de la civilizație”, Masafumi Nagasaki a lucrat în industria de divertisment.

„Nu fac ce îmi spune societatea să fac, dar urmez regulile naturii. Nu poți învinge natura, așa că trebuie să i te supui. Asta am învățat când am venit aici. Și probabil că acesta este motivul pentru care mă descurc atât de bine”, a spus pustnicul.

Masafumi Nagasaki obișnuia să călătorească pe o insulă din apropiere, unde folosea bani primiți de la familia lui pentru a cumpăra apă potabilă și mâncarea lui preferată – tarte din orez, pe care le fierbea de patru sau cinci ori pe zi.

Pentru baie sau bărbierit, Nagasaki folosea apă de ploaie pe care o colecta în oale de gătit.

La doar un an după ce a ajuns pe această insulă, hainele lui Masafumi Nagasaki au fost pierdute în apă, în timpul unui taifun.

„Să umbli dezbrăcat nu prea se potrivește în societatea normală, dar aici pe insulă este în regulă. Este un fel de uniformă”, a spus el.

Nagasaki obișnuia să își petreacă fiecare zi stând la soare, curățându-și tabăra și încercând să se ferească de mușcături de insecte.

El și-a dorit să aibă și locul de veci pe această insulă. „Este important să găsești un loc în care să mori, iar eu am decis că acesta este locul pentru mine. Să mori aici, înconjurat de natură – chiar nu se poate mai bine”, a explicat el.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro