Live acum
Prime Time 20:00iUmor

După 37 de ani și o mobilizare masivă pe Facebook, cuplul de români - fotografiat de un american în ziua nunții - a fost găsit. Protagoniștii și-au jurat atunci iubire veșnică și astăzi sunt tot împreună!

La început de an, internauții români au primit o nouă provocare, una cu iz romantic și detectivistic: un fotograf american îi căuta pe mirii din România cărora le-a făcut fotografii de nuntă acum 37 de ani. Șansele de a-i găsi erau minime, mai ales că bărbatul nu le știa numele, iar după aproape patru decenii, fizionomia protagoniștilor a suferit transformări firești. În plus, exista și probabilitatea de a nu mai fi împreună.

La început de an, internauții români au primit o nouă provocare, una cu iz romantic și detectivistic: un fotograf american îi căuta pe mirii din România cărora le-a făcut fotografii de nuntă acum 37 de ani.

Șansele de a-i găsi erau minime, mai ales că bărbatul nu le știa numele, iar după aproape patru decenii, fizionomia protagoniștilor a suferit transformări firești. În plus, exista și probabilitatea de a nu mai fi împreună.

Cu toate astea, uneori minunile chiar se întâmplă și în urma unei mobilizări masive pe Facebook, mirii au fost găsiți. Cuplul de români care s-a căsătorit în iulie 1981 la Biserica Stavropoleos din Bucureşti a fost identificat, iar americanul le poate trimite pozele pe care le-a surprins în ziua nunții lor cu aproape patru decenii în urmă.

Cine sunt românii fotografiaați de americani în ziua nunții lor

Mirii sunt Zinica şi Liviu Breazu din Bucureşti. Cei doi sunt împreună şi astăzi, după aproape patru decenii. Susan Hills Goldman, sora lui Matt, fotograful, cea care de altfel a demarat căutarea îndrăgostiților pe rețelele de socializare, a declarat pentru „Adevărul“: „Am găsit mirii! Sunt atât de bucuroasă că ei trăiesc şi sunt încă împreună! Abia aştept să-i vadă şi Matt, care nu are Facebook. Întâmplarea face ca astăzi, 5 ianuarie, să fie şi ziua de naştere a miresei!“.

Cum a început căutarea, după aproape 40 de ani

Matt, un american care a vizitat România la începutul anilor '80, s-a intersectat în vara lui 1981, în centrul Bucureştiului, cu un alai de nuntă la Biserica Stavropoleos. Bărbatul, pasionat de fotografie, a făcut câteva poze la cununia cuplului de tineri - cu mirele, mireasa, preotul, naşii, socrii şi nuntaşii. Din păcate, nu a mai putut trimite fotografiile protagoniștilor, căci le-a pierdut adresa, odată întors în Statele Unite ale Americii. Pentru că e un om de cuvânt, americanul a ținut morțis să-și respecte promisiunea.

Un mesaj viral pe Facebook și o mobilizare neașteptată

În ajutor, i-a sărit sora lui, Susan Hills Goldman, deținătoare a unui cont de Facebook spre deosebire de fratele său, mult mai conservator în materie de mijloace de comunicare. Femeia a postat pozele pe contul său de Facebook, rugând internauţii să le distribuie, în ideea că cineva va recunoaște românii.

„2018 a început cu o provocare incitantă din partea fratelui meu Matt, care nu are Facebook. În iulie 1981, fratele meu vizita această biserică, exact în timpul unei nunţi. Pe scurt, a fost invitat înăuntru să asiste la ceremonie. Acolo a făcut câteva fotografii pe care a promis că le va trimite mirilor. El crede că este singurul de acolo care avea un aparat de fotografiat. Din păcate, n-a mai reuşit să le trimită mirilor fotografiile pentru că le-a pierdut adresa.

A regăsit recent aceste poze şi încercăm pe orice cale să găsim pe cineva care îi recunoaşte pe miri sau pe oricine altcineva din imagini. Matt ţine să le trimită, în sfârşit, pozele. Nu vrea nimic în schimb, singura dorinţa este ca pozele să ajungă la familia respectivă. Dacă este cineva care recunoaşte vreo figură din fotografii, vă rog să-mi daţi de ştire! Distribuiţi, vă rog, imaginile! Cât de tare ar fi pentru acestă pereche să-şi primească pozele după aproape 37 ani!“

Fotografii: Facebook Susan Hills Goldman, Text: Adevărul

Recomandari