După nici trei luni, ea a murit! În anul care a urmat, s-a dus și el, ucis de gloanțe! „Happy Bithday, Mr. President”, cântarea care ar fi băgat-o pe Marilyn Monroe în patul președintelui Kennedy

 
+4 click pentru
galerie

Momentul petrecut cu doar câteva luni înainte ca senzuala Marilyn Monroe să respire pentru ultima dată, ”împlinește” 55 de ani. Rămasă într-un început de istorie zbuciumată a Statelor Unite, scena în care actrița îi cântă ”Happy Birthday, Mr. President” lui John F. Kennedy a dat naștere numeroaselor speculații. Poveștile din spatele celor 30 de secunde, deși neconfirmate și nedovedite, sunt fascinante. 

După cum urmează... Pe 19 mai 1962, pregătirile pentru marele moment erau în toi. Marilyn Monroe avea suficientă popularitate în lumea bună a Statelor Unite, părerile fiind, desigur, împărțite între genuri. Bărbații o sorbeau din priviri pe seducătoarea blondă, pe când doamnelor își dădeau coate, într-un fel de opinie niciodată exprimată, dar știută de fiecare în parte: ”Femeia asta nu e vrednică!”.

Un lucru, însă, era cert! Aniversarea a 45 de ani a președintelui Kennedy trebuia să iasă perfect, iar petrecerea nu putea debuta altfel decât cu un ”La mulți ani!”. Apariția fetei blonde trebuia să fie perfectă. Unu: rochia. Doi: coafura și machiajul, căci vocea și atitudinea veneau ”de-a gata”. 

Rochia nude, pe sub care Marilyn Monroe n-a purtat lenjerie intimă, vândută cu 4,8 milioane de dolari

De culoarea pielii și brodată de mână cu 2.500 de cristale, rochia a fost concepută pentru a se mula pe formele lui Marilyn. Iar pentru că nu purta lenjerie intimă, a trebuit să fie cusută pe actriță cu puțin timp înainte ca aceasta să intre pe scena de la la Madison Square Garden din New York, pentru a cânta. Zis și făcută! Machiată, aranjată, Marilyn a întors toate privirile atunci când a pășit în fața audienței. 

Cu vocea-i senzuală, a cântat șoptit și parcă oftat cântecul prin care toți îi urau ”La mulți ani” președintelui. A durat "30 de secunde”! Timp suficient ca ”Happy Birthday, Mr President” să devină, la mai mult de cinci decenii, cea mai cunoscută versiune pentru urarea aniversară. 

Cele 30 de secunde au băgat-o pe Marilyn Monroe în patul președintelui american

 "Acum pot să mă retrag din politică, după ce mi s-a cântat <<La mulți ani>>  într-un mod atât de dulce și de senzual”, afirma Kennedy la petrecerea de după.

Considerat a fi un ”moment al culturii populare", felul în care Marilyn Monroe a interpretat cântecul a alimentat zvonurile despre o posibilă legatură între președinte carismatic al SUA și celebrul sex-simbol. Presupusa legătură amoroasă nu a niciodata confirmată. 

Marilyn Monroe a murit la mai puțin de trei luni după acest eveniment, din cauza unei supradoze de barbiturice, iar Kennedy a fost asasinat anul următor. Momentul, însă, care-i are drept personaje centrale pe cei doi, continuă să numere ani... 

Surse: Wikipedia, Agerpres, The Guardian

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe