Live acumObservator 06
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

Ea - “geniul rău”, el – “un comunist de omenie”. Cu ce îl avea la mână Elena Ceauşescu pe soţul ei?! Cearta dintre cei doi, un mister: “Nicule, ia vezi, că acum schimb foaia, unde te trezeşti tu?”

A fost declarată "geniul rău" al lui Ceauşescu, inclusiv de foştii aghiotanţi. În momentele lor de maxim curaj, magnaţii ceauşismului o numeau “muma pădurii. Fără Elena, susţin ei, Ceauşescu ar fi fost un doar un "comunist de omenie"

A fost declarată "geniul rău" al lui Ceauşescu, inclusiv de foştii aghiotanţi. În momentele lor de maxim curaj, magnaţii ceauşismului o numeau “muma pădurii. Fără Elena, susţin ei, Ceauşescu ar fi fost un doar un "comunist de omenie"

Încă din anii 70 au început să circule rumori privind diferenţele, ori chiar divergenţele, dintre Nicolae şi Elena Ceauşescu. În realitate, ea i-a împărtăşit opţiunile, valorile, obsesiile... Aveau fantasme comune.

În momentul prăbuşirii dictaturii, Elena Ceauşescu era şefa Comisiei de Cadre a CC, prim vicepremier, membră a Comitetului Executiv şi a Biroului Permanent. Era atotputernică…

Cea care a avut curaj să vorbească deschis despre o faţă mai puţin cunoscută a Elenei - Elena-invidioasă, Elena-antisemită, Elena-femeie frustrată – a fost Emilia Marinela Macovescu, soţia fostului ministru de Externe al României, George Macovescu, din perioada 1972-1978.

NU SUPORTA SĂ VADĂ PE CINEVA ÎMBRĂCAT MAI FRUMOS CA EA…

În momentul în care Elena Ceauşescu vedea pe cineva îmbrăcat frumos se simţea frustrată pentru că era pusă pe locul doi. Suferea de gelozie cronică, nu suporta în casă decât rudele ei, trata cu aroganţa familia lui Nicolae Ceauşescu…

“Au fost foarte multe scene în care Elena Ceauşescu s-a repezit la câte o femeie şi, trăgând-o de rochie, o întreba: „Asta de unde ai cumpărat-o?”, punând-o, astfel, într-o situaţie dificilă. Persoana abordată în acest fel se înroşea şi abia putea să îngaime că soţul i-a adus un material din care a făcut o rochie”, povesteşte Emilia Marinela Macovescu, potrivit Historia.ro.

GENIUL RĂU” AL LUI CEAUŞESCU FĂCEA LEGEA PRINTRE “DOAMNE: “N-aveţi voie cu ruj sau ojă!”

“Primeam bilet de la Cabinetul 2 pe care scria: „Nu aveţi voie coc – nu puteam să-mi fac coc atunci, trebuia să am părul lăsat liber –, n-aveţi voie ruj, n-aveţi voie să vă machiaţi, n-aveţi voie ojă pe unghii”. Acestea erau instrucţiunile pe care le primeam şi pe care trebuia să le respectăm. Doar Elena Ceauşescu purta părul strâns în coc, noi (soţiile miniştrilor – n.r.) nu aveam voie să purtăm”.

Dar dezvăluirile nu se opresc aici: după ce dădea mâna cu ceilalţi, Elena Ceauşescu se dezinfecta pentru că avea teroare de microbi: “Venea chelnerul ăla special al lor şi le dădea spirt şi se dezinfectau amândoi. Se temea de boală”.

ÎL AVEA ELENA LA MÂNĂ CU CEVA PE CEAUŞESCU?! CEARTA CARE RĂMÂNE UN MISTER!

Ca în orice cuplu, existau probleme, însă cea care avea ultimul cuvânt a fost întotdeauna ea, motiv pentru care cârcotaşii cred că Elena îl avea pe Ceauşescu la mână cu ceva.

“Soţul meu a crezut întotdeauna că Elena îl are la mână cu ceva pe Nicolae Ceauşescu. Pentru că într-una dintre vizitele oficiale, când el s-a întors de la o întâlnire care era programată cu un preşedinte, ea, care nu fusese chemată, i-a spus, de faţă cu toţi:„Dragă, dar tu unde te trezeşti? Ai pornit la drum singur, nu cu mine? Ia vezi, că acum schimb foaia, unde te trezeşti tu?” Au înlemnit toţi. Şi soţul meu a spus tot timpul:„Nu ştiu cu ce, dar îl are la mână cu ceva cu care-l şantajează”.

SURSE: WIKIPEDIA.ORG, HISTORIA.RO

Partenerii noștri cred că s-ar putea să-ți placă

 1. Mama adolescentei biciuite de iubit, în Suceava: ”Îmi spuneau că se joacă”
  Antena 1 Observator
 2. Digi | RCS-RDS te face să renunți la Orange, Vodafone sau Telekom. Nici 10 lei nu dai și ai tot ce îți dorești
  Playtech.ro
 3. Șansă uriașă pentru români! Oricine poate câștiga un milion de euro. Află aici cum
  Playtech.ro
 4. Fetelor, învăţaţi de la ea! Diana Dumitrescu ştia ce vrea! Dorinţa nebănuită a blondinei, înainte de Ziua Îndrăgostiţilor / VIDEO PAPARAZZI
  Spynews.ro
 5. FOTO-BOMBĂ! A lăsat să se vadă aproape tot! Vedeta care s-a pozat multe prea sexy: ”Vă iubesc mult pe toţi!”
  Telekomsport.ro
 6. Replica Simonei Halep, după ce Ilie Năstase i-a cerut să nu mai reprezinte România
  Gsp.ro
 7. Horoscop 17 februarie 2020. Zodia care suferă decepții crunte. Nu lăsați suferința să va afecteze starea
  Capital.ro
 8. Europa, la PICIOARELE Romaniei! Tara noastra a dat LOVITURA! E OFICIAL
  Fanatik.ro
 9. Ce înălțime are, de fapt, Daniela Crudu, atunci când nu poartă tocuri. Puțini cunosc acest detaliu despre vedetă
  Impact
 10. Horoscopul săptămânii 17-24 februarie, cu Camelia Pătrăşcanu: Fecioarele primesc o vestă bună de sus, Racii se gândesc la o despărţire
  Antena3.ro
 11. S-a atins maximul penibilului la Kanal D! Vedeta care nu se spală pe mâini după ce merge la baie: „Nu pot să mănânc din mâinile tale!”
  Voxbiz.ro
 12. Metoda inedita gasita de hoti pentru a fura un Ferrari. Dupa cateva ore au facut accident cu el
  Cars.ro
 13. Horoscop săptămânal, 17 - 23 februarie. Se anunță o săptămână a progreselor
  Jurnalul