Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul comorilor

Ea - “geniul rău”, el – “un comunist de omenie”. Cu ce îl avea la mână Elena Ceauşescu pe soţul ei?! Cearta dintre cei doi, un mister: “Nicule, ia vezi, că acum schimb foaia, unde te trezeşti tu?”

A fost declarată "geniul rău" al lui Ceauşescu, inclusiv de foştii aghiotanţi. În momentele lor de maxim curaj, magnaţii ceauşismului o numeau “muma pădurii. Fără Elena, susţin ei, Ceauşescu ar fi fost un doar un "comunist de omenie"

A fost declarată "geniul rău" al lui Ceauşescu, inclusiv de foştii aghiotanţi. În momentele lor de maxim curaj, magnaţii ceauşismului o numeau “muma pădurii. Fără Elena, susţin ei, Ceauşescu ar fi fost un doar un "comunist de omenie"

Încă din anii 70 au început să circule rumori privind diferenţele, ori chiar divergenţele, dintre Nicolae şi Elena Ceauşescu. În realitate, ea i-a împărtăşit opţiunile, valorile, obsesiile... Aveau fantasme comune.

În momentul prăbuşirii dictaturii, Elena Ceauşescu era şefa Comisiei de Cadre a CC, prim vicepremier, membră a Comitetului Executiv şi a Biroului Permanent. Era atotputernică…

Cea care a avut curaj să vorbească deschis despre o faţă mai puţin cunoscută a Elenei - Elena-invidioasă, Elena-antisemită, Elena-femeie frustrată – a fost Emilia Marinela Macovescu, soţia fostului ministru de Externe al României, George Macovescu, din perioada 1972-1978.

NU SUPORTA SĂ VADĂ PE CINEVA ÎMBRĂCAT MAI FRUMOS CA EA…

În momentul în care Elena Ceauşescu vedea pe cineva îmbrăcat frumos se simţea frustrată pentru că era pusă pe locul doi. Suferea de gelozie cronică, nu suporta în casă decât rudele ei, trata cu aroganţa familia lui Nicolae Ceauşescu…

“Au fost foarte multe scene în care Elena Ceauşescu s-a repezit la câte o femeie şi, trăgând-o de rochie, o întreba: „Asta de unde ai cumpărat-o?”, punând-o, astfel, într-o situaţie dificilă. Persoana abordată în acest fel se înroşea şi abia putea să îngaime că soţul i-a adus un material din care a făcut o rochie”, povesteşte Emilia Marinela Macovescu, potrivit Historia.ro.

GENIUL RĂU” AL LUI CEAUŞESCU FĂCEA LEGEA PRINTRE “DOAMNE: “N-aveţi voie cu ruj sau ojă!”

“Primeam bilet de la Cabinetul 2 pe care scria: „Nu aveţi voie coc – nu puteam să-mi fac coc atunci, trebuia să am părul lăsat liber –, n-aveţi voie ruj, n-aveţi voie să vă machiaţi, n-aveţi voie ojă pe unghii”. Acestea erau instrucţiunile pe care le primeam şi pe care trebuia să le respectăm. Doar Elena Ceauşescu purta părul strâns în coc, noi (soţiile miniştrilor – n.r.) nu aveam voie să purtăm”.

Dar dezvăluirile nu se opresc aici: după ce dădea mâna cu ceilalţi, Elena Ceauşescu se dezinfecta pentru că avea teroare de microbi: “Venea chelnerul ăla special al lor şi le dădea spirt şi se dezinfectau amândoi. Se temea de boală”.

ÎL AVEA ELENA LA MÂNĂ CU CEVA PE CEAUŞESCU?! CEARTA CARE RĂMÂNE UN MISTER!

Ca în orice cuplu, existau probleme, însă cea care avea ultimul cuvânt a fost întotdeauna ea, motiv pentru care cârcotaşii cred că Elena îl avea pe Ceauşescu la mână cu ceva.

“Soţul meu a crezut întotdeauna că Elena îl are la mână cu ceva pe Nicolae Ceauşescu. Pentru că într-una dintre vizitele oficiale, când el s-a întors de la o întâlnire care era programată cu un preşedinte, ea, care nu fusese chemată, i-a spus, de faţă cu toţi:„Dragă, dar tu unde te trezeşti? Ai pornit la drum singur, nu cu mine? Ia vezi, că acum schimb foaia, unde te trezeşti tu?” Au înlemnit toţi. Şi soţul meu a spus tot timpul:„Nu ştiu cu ce, dar îl are la mână cu ceva cu care-l şantajează”.

SURSE: WIKIPEDIA.ORG, HISTORIA.RO

Cele mai noi stiri
Lajumate.ro