Live acumObservator 19
Prime Time 20:20Asia Express - Drumul elefantului (r)

Filmul de animaţie cu cele mai mari încasări din toate timpurile a fost MODIFICAT! Cum au schimbat cei de la Disney POVESTEA originală a lui Pinocchio, băieţelul din lemn

"Animaţiile pot da viaţă oricărui lucru pe care mintea omenească şi-l poate imagina"! În asta credea cu tărie Walt Disney, omul care a dat viaţă celor mai frumoase personaje şi care a transformat copilăria atâtor generaţii. După ce a oferit lumii întregi “Alba ca Zăpada şi cei şapte pitici”, americanul a dat viaţă, în 1940, lui Pinocchio, băiatul obraznic cu nasul mare… Puţini sunt, însă, cei care ştiu că povestea băieţelului din lemn a fost modificată!

"Animaţiile pot da viaţă oricărui lucru pe care mintea omenească şi-l poate imagina"! În asta credea cu tărie Walt Disney, omul care a dat viaţă celor mai frumoase personaje şi care a transformat copilăria atâtor generaţii. După ce a oferit lumii întregi “Alba ca Zăpada şi cei şapte pitici”, americanul a dat viaţă, în 1940, lui Pinocchio, băiatul obraznic cu nasul mare… Puţini sunt, însă, cei care ştiu că povestea băieţelului din lemn a fost modificată!

În 1883, italianul Carlo Collodi scrie “Aventurile lui Pinocchio”, o carte care va deveni în timp una dintre poveştile clasice ale literaturii pentru copii. Acţiunea o ştie toată lumea, cu mic, cu mare: Situată în Italia, într-un timp nedeterminat, povestea lui Pinocchio descrie aventurile unei îndărătnice păpuşi de lemn care fuge de acasă, angajându-se într-o serie de captivante aventuri înainte de a se decide să devină cuminte, în speranţa că se va transforma într-un băieţel adevărat.

În 1940, Walt Disney, deja cunoscut în toată lumea pentru filmele cu Mickey Mouse şi Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici, hotărăşte să îl ofere copiilor pe Pinocchio. Povestea, însă, trebuia modificată!

CUM A MODIFICAT WALT DISNEY POVESTEA LUI PINOCCHIO

Prin povestea sa, Collodi dorea să arate cât de greu este să fii părintele unui copil răutăcios. Totul avea la bază opera Emile a filozofului Jean Jacques Rousseau. Autorul considera că băieţii trebuiau să înveţe din consecinţele naturale ale acţiunilor lor.

''Copiii nu ar trebui să înveţe din cărţi ceea ce pot învăţa din experienţe,'' afirma Rousseau. În acelaşi mod, marioneta creată de Geppetto şi adusă la viaţă de puterile magice avea libertatea de a alege şi de a suporta consecinţele, scrie Vintage News.

Pinocchio alege să lipsească de la şcoală şi să fugă de acasă imediat ce învaţă să meargă. Atunci când este întrebat de ce a făcut toate aceste lucruri, băiatul susţine că Geppetto l-a abuzat şi a fost închis. Deşi Rousseau susţinea că băieţii trebuiau să înveţe din propriile greşelie, a adăugat şi faptul că el sau ea ar trebui să înveţe şi de la oameni.

Aşadar, după ce îşi ucide conştiinţa (pe greierele Jiminy Cricket) şi distruge imaginea creatorului său, un părinte iubitor şi dornic să aibă un copil real, Pinocchio ia alte decizii care pot fi considerate răutăcioase, care într-un final îi aduc moartea. În ultima parte a poveştii lui Collodi, Pinocchio este lăsat să moară spânzurat într-un copac de către oamenii cărora el le-a oferit încredere. Însă, pe tot parcursul poveştii, Pinocchio resimte repercursiunile acţiunilor sale, este răpit, înjunghiat, legat, bătut şi înfometat.

"Pinocchio este cel mai inovator și substanțial film al lui Disney. Virtuozitatea tehnică n-ar însemna nimic dacă nu ar duce la un rezultat atât de frumos".

În povestea lui Walt lipsesc detaliile care i-ar putea îngrozi pe cei mici…

CUM S-A NĂSCUT MAGIA LUI WALT DISNEY: “Îl iubesc pe Mickey Mouse mai mult decât pe oricare femeie pe care am cunoscut-o vreodată”.

Magia a început în anul 1928, atunci când uriașul regizor și desenator Walt Disney decide să ofere omenirii un personaj pe care nimeni nu avea să-l uite: Mickey Mouse. L-a desenat în timpul unei călătorii cu trenul. Și fiindcă Adam avea o Evă, atunci și Mickey Mouse trebuia să aibă o Minnie Mouse.

Cei doi șoricei și-au făcut debutul în „Plane Crazy”. Mickey avea să mai bifeze o premieră în același an: protagonist în primul desen animat cu sunet sincronizat, în producția „Steamboat Willie”.

Oricât de bizar ar suna, se pare că maestrul Walt Disney avea o frică uriașă de șoareci. Inițial a vrut să-l boteze Mortimer Mouse, dar soția (ce alt sfetnic mai bun) i-a zis că Mickey Mouse sună mai bine.

Și șoricelul a făcut senzație și a scris istorie!

SURSE: WIKIPEDIA.ORG, The VINTAGE NEWS.com, MEDIAFAX.RO

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro