Live acumFilm: Cateii lui Mos Caciun 2
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

FOTO: Josef "Pepi" Bican, omul pe care Gerd Muller şi Pele nu l-au ajuns niciodată! 918 meciuri şi 1469 de goluri

Legenda o ştim prea bine. "Pele e cel mai mare marcator din toate timpurile". Le ştim şi replica adversarilor. "Arthur Friedenreich a dat cele mai multe goluri din istorie". Gata, ne-am lămurit de unde începem? Ideea e aşa, mai e un băiat care i-a pus la respect pe toţi, încă de dinainte să se apuce ăştia mai "tinerei".

După nume şi prenume îl regăsim ca Josef Bican, dar prietenii îi ziceau ceva mai simplu... "Pepi". Jumătate ceh, jumătate austriac, a avut o carieră întinsă pe 25 de ani. Şi n-a stat degeaba. A prins 918 meciuri şi a scuturat plasa de 1469 de ori. După el, alţi îndrăgostiţi de goluri, ca Gerd Muller, sau Pele, au încercat, fără de succes, să-l prindă. Înaintea sa, nea Friedenreich ridicase ştacheta la 1329 de goluri.

Pepi s-a născut în 1913, la Viena, iar fotbalul mare al vremii l-a prins la Rapid Viena. Totuşi, cea mai bună perioada a sa a avut-o în tricoul celor de la Slavia Praga. Ajuns în Cehia, la 24 de ani, Bican s-a transformat într-o maşinărie de goluri. A trimis-o în halău de 395 de ori în 217 meciuri pentru Slavia. Stai frumos, că oboseşti numai când citeşti numerele astea.

Are 19 meciuri pentru Austria şi alte 14 pentru Cehoslovacia, iar fotbal a jucat până la 42 de ani. Nu te grăbi să zici că era în baston, căci Pepi o rezolva din gura porţii şi la pensie. La Dinamo Praga s-a lăsat, dar nu înainte de a bifa 29 de partide şi de a marca vreo 22 de goluri. Aşa-i că ştii şi tu atacanţi care n-au dat 22 de goluri în niciun sezon?!

Şi dacă nu te-am convins că Josef Bican a fost unul dintre cei mai mari fotbalişti din toate timpurile, stai s-o dăm puţin şi pe atletism. La 100 de metri viteză, Pepi îţi îngheţa cronometrul la 10.8. SECUNDE!!!