Live acum
Prime Time 20:15Asia Express - Drumul elefantului

GALERIE FOTO. Povestea ”Vagabondului” lui Charlie Chaplin. Cel mai iubit personaj din istorie a apărut dintr-o greșeală

În 1914, Charlie Chaplin are un mic rol în ”Ciudata situație neplăcută a lui Mabel”. Pentru că nu-i plac hainele date de stilist, îmbracă totul la repezeală, spre a fi cât mai șocant. Pălărie mică, pantaloni largi, pantofi mai mari, baston. Așa apare ”Vagabondul”, cel mai iubit personaj din istoria cinematografiei

În 1914, Charlie Chaplin are un mic rol în ”Ciudata situație neplăcută a lui Mabel”. Pentru că nu-i plac hainele date de stilist, îmbracă totul la repezeală, spre a fi cât mai șocant. Pălărie mică, pantaloni largi, pantofi mai mari, baston. Așa apare ”Vagabondul”, cel mai iubit personaj din istoria cinematografiei.În februarie 1914, Charlie Chaplin joacă în ”Ciudata situație neplăcută a lui Mabel”, un film în care personajul principal e chiar Mabel Normand, o pionieră a peliculei mute. ”Sincer, nu aveam nicio idee cu ce să mă costumez. Doream ceva șocant, ceva care să rămână. În drum spre garderobă m-am gândit la niște pantaloni largi, la pantofi cu două-trei numere mai mari, la un sacou strâmt și, de ce nu, la un baston. A, și o pălărie mică. Nu știam dacă trebuie să fiu tânăr sau bătrân, dar mi-am adus aminte că Sennett (n.r. - patronul studiourilor și, în același timp, regizorul filmului) îmi ceruse o persoană mai în etate. Am lipit o mustață mică și...asta a fost! Un vagabond! Imediat am intrat în pielea sa”, avea să spună Chaplin în faimoasa ”Autobiografie”. Cel mai iubit personaj al cinematografiei e gata de drum!

Noul personaj trebuie prezentat publicului larg. Așa că domnul Chaplin rămâne ”Vagabond” și în următoarea peliculă. Lucrează puternic la ”Mack Sennett Keystone Studios”, pentru că patronul îi permite să joace ce personaj vrea. Pișicherul e vedetă în ”Puștiul face curse de mașini în Veneția (Los Angeles). Imaginile sunt trase la un eveniment real, ”Junior Vanderbilt Cup”, Chaplin jucându-și rolul în fața unor spectatori adevărați! În acest fel, ”Vagabondul” împușcă doi iepuri: e prezentat publicului larg dar face cunoștință și cu oamenii de pe stradă.

”Vagabondul” prinde imediat. Evoluează în zeci de roluri, mai mari sau mai mici. Prin anii '20, când era filmului mut începe să apună, producătorii îi sugerează lui Charlie Chaplin să-i dea glas persoanajului său. Uriașul actor nici nu vrea să audă. ”Dacă Vagabondul vorbește, a doua zi moare!”, e auzit. Are dreptate. Istoria cinematografiei așa-l păstrează. Un mut care face oamenii să râdă.

Un Roman a vrut să-i fure coșgiugul, după ce Charlie Chaplin a fost în mormântat! Voia să ceară 300.000 de lire sterline, dar planul nu i-a ieșit!

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro