Live acumPoftiti pe la noi: Poftiti la munca (r)
Prime Time 20:00Poftiti pe la noi: Poftiti la munca (r)

Giulia a omorât peste 600 de bărbați, fără să le vadă vreodată chipul. Un castron de supă a nenorocit-o pe cea mai periculoasă criminală din istorie

Timp de 50 de ani, Giulia a câștigat o avere ajutând alte femei să ucidă soții. După ce a fost prinsă, a recunoscut, în timpul torturii, că a omorât cel puțin 600 de oameni. Cum a fost posibil?

Giulia a omorât peste 600 de bărbați, fără le vadă vreodată chipul

Jack Spintecătorul și Ted Bundy au fost mici copii pe lângă Giulia Tofana. Cel mai prolific criminal în serie din istorie a fost, de fapt, o femeie!

Giulia a reușit să câștige o avere din ucis soți. Într- o perioadă în care toate căsătoriile din Italia erau aranjate de familii, iar femeile deveneau proprietatea bărbaților, divorțul nu exista. Singura scăpare dintr-un mariaj de coșmar era moartea.

„Aqua Tofana” a devenit cel mai eficient instrument de crimă din Italia perioadei Renașterii.

Ascunsă în spatele unui magazin ce vindea produse cosmetice se afla o adevărată „fabrică de făcut văduve”. Aqua Tofana era un amestec letal de arsenic, plumb și mătrăgună. Doar câteva picături, date victimei timp de câteva zile, duceau la deces.

Giulia nu se considera o criminală, ci o eliberatoare a femeilor captive în căsnicii abuzive.

Nenorocită de un castron de supă

Timp de 50 de ani, afacerea Giuliei a prosperat. Cu toate astea, există foarte puține informații despre viața celei mai periculoase femei din istorie. La mijlocul secolului al XVII-lea, ea vindea cosmetice și rețeta ei specială, Aqua Tofana, în Italia.

Discreția era vitală. Otrava nu acționa brusc, era incoloră, inodoră, insipidă. În doar câteva zile, victimele Giuliei erau moarte, înainte ca medicii sau oamenii legii să bănuiască o mână criminală.

Citește și:

1.700 de oameni morți în câteva minute, aparent, fără motiv: „Pe șosea erau cadavre peste tot - erau atât de multe, încât am început să calc pe ele”

Însă totul s-a dus de râpă, cu un singur castron de supă. La mijlocul secolului al XVII-lea, una dintre clientele Giuliei s-a răzgândit, în ultimul moment. Femeia ce visa să scape de soț cumpărase deja Aqua Tofana și pusese prima doză în supa pe care urma să i-o servească bărbatului.

Înainte ca acesta să ducă lingura la gură, femeia și-a dat seama că nu iși dorea cu adevărat moartea soțului. A făcut tot ce i-a stat în putință să îl oprească. Suspicios, bărbatul nu a cedat până când nu a aflat adevărul de la soția copleșită de regrete.

Înnebunit de furie, bărbatul ce ar fi trebuit să devină următoarea victimă a Giuliei și-a dat nevasta pe mâna autorităților. Amenințată cu execuția, a recunscut tot. Așa au aflat oamenii legii numele Giulia Tofana.

Avertizată că urmează să fie arestată, Giulia a fugit, cerând refugiu într-o biserică. Liniștea ei nu a durat mult. După ce zvonul că în Roma exista o criminală în serie s-a extins, oamenii au luat cu asalt lăcașul de cult, cerând să fie predată autorităților papale.

Torturată în feluri inimaginabile, a mărturisit că este responsabilă de moartea a 600 de bărbați, însă numărul real se crede că este mult mai mare.

Execuție în familie

În 1659, Giulia Tofana, fiica ei și trei angajați au fost executați.

Oamenii legii au pornit apoi în căutarea tuturor clientelor „fabricii de văduve”. Singura lor apărare a fost ignoranța. Multe au încercat să susțină că n-aveau habar de adevăratul scop al Aqua Tofana, ele folosind loțiunea doar pentru proprietățile cosmetice.

Multe au fost executate, altele aruncate în închisoare.

Citește și:

În 1901, Marcela și Elisa au păcălit un preot să le căsătorească. Hăituite, arestate, cele două învățătoare au ajuns cele mai căutate femei din Europa

Mamă, fiică și nepoată, toate criminale

Crima pare să se fi transmis de la mamă la fiică, în cazul Giuliei. Era fiica Thofaniei d’Adamo, executată în Palermo, Sicilia, în 1633, pentru...uciderea soțului ei! Nu este exclus ca tatăl Giuliei Tofana să fi fost otrăvit.

Citește și:

Au îngropat-o de vie. Când au deschis sicriul, trupul îi era răsucit și părul smuls. Cum a murit, în chinuri, marea cântăreață Ileana Sărăroiu: „Nu văd pe nimenea! Vai de inimioara mea!"

Femeia care a omorât peste 600 de bărbați a fost executată împreună cu fiica ei, Girolama Spera, mâna ei dreaptă în „fabrica de văduve”.

Nu se știe dacă rețeta Aqua Tofana a fost moștenită sau dacă este creația proprie a Giuliei. Se știe că, în tinerețe, înainte să devină la rândul ei văduvă, petrecuse mult timp în laboratoarele farmaciștilor, urmărindu-i în timp ce își pregăteau licorile.