Povestea unui meci amânat de 15 ori şi jucat în 56 de zile. "Boss, e un semn, hai să-l trecem ca egal"

 
+2 click pentru
galerie

"Prieteni, se joacă pe 5 ianuarie 1963. Terenul arată bine şi iarna cred că ne va da pace". În ultimele zile ale lui 1962, Lincoln City află că va juca împotriva celor de la Coventry în Cupa Angliei. Se anunţă spectacol total, dar cam friguros pe "Sincil Bank".

Britanicii au parte de-o iarnă îngrozitoare, cu zăpezi infernale, cu ceaţă la greu, cu polei pe drumuri şi cu un frig de nu-ţi venea să ieşi de sub plapumă. Dar ei sunt nebuni după fotbal, aşa că meciurile din competiţiile oficiale nu se întrerup. Mă rog, cel puţin la nivel de programări.

Pe 4, cu o zi înainte de meci, zăpada e până la genunchi pe teren. "Boss, o avem grea de tot, nu putem să jucăm". Se decid să amâne meciul, c-au auzit ei că urmează să dea şi soarele, se mai topeşte neaua şi poate să sară "varza" cum trebuie.

Şi de atunci a fost un meci între natură şi oameni, cu miza unui meci de fotbal. Ziua angajaţii curăţau din greu terenul, iar noaptea ningea de nici nu mai puteai ajunge la stadion, dar să mai şi joci. Partida dintre Lincoln şi Coventry s-a amânat de la o zi la alta, în speranţa unor condiţii mult mai bune.

Ianuarie trece cu un alb desăvârşit. Zăpada e peste tot, spre bucuria copiilor, care-şi forjează la maximum saniile. Fotbal... spre deloc. Totul e blocat! Se strâng deja 15 amânări ale meciului, e record al vremii, iar unii vin cu o idee nebună. "Ce ne-am gândit noi cu minţile noastre îngheţate de frig. E semn ăsta, vremea nu ne lasă să jucăm, haideţi să notăm meciul ca şi când s-a terminat la egalitate". S-a râs mult la replica asta şi s-au scurs pahare bune de scotch d-ăla adus de la scoţieni.

Pe 6 martie, după 56 de zile de la data la care trebuia jucat oficial, Lincoln-Coventry s-a jucat. Gazdele au deschis scorul fix în secunda 15, iar la final s-au impus cu 5-1. Desigur, toţi s-au convins că aşteptarea n-a meritat, dar tot e bine că n-au bifat "egalul" ăla la care s-au gândit.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe