Live acumObservator 19
Prime Time 20:00Poftiti pe la noi: Poftiti la munca (r)

IMAGINI DE COLECȚIE: Litoralul românesc, acum 30 de ani. Cum arăta DISTRACȚIA în COMUNISM

Despre români, se știe deja că au simțul umorului și se număra printre cei mai petrecăreți oameni. Dar cum își manifestau bucuria în perioada comunistă, când restricțiile cădeau că trăznetul peste viața tinerilor?

Despre români, se știe deja că au simțul umorului și se numără printre cei mai petrecăreți oameni. Dar cum își manifestau bucuria în perioada comunistă, când restricțiile cădeau că trăznetul peste viața tinerilor, dornici de distracție?

Și unde își petreceau concediile de vară? Simplu. Litoralul românesc era luat cu asalt, iar conaționalii noștri se distrau de minune.

Indiferent de vremurile pe care le-au trăit, aceștia au găsit de fiecare dată ocazii de a face câte o escapadă pe la malul Mării Negre, o oază de relaxare și voie bună.

Deși mai nimic din ce era odată nu se mai regăsește în prezent, imaginile pe care vi le prezentăm readuc parfumul acelor vremuri, mai ales pentru melancolicii regimului comunist.

Litoralul de astăzi, împânzit de lux, șampanii scumpe, consumate la malul mării, și mașini care mai de care mai scumpe, a luat locul simplității și bucuriei sincere de altădată.

Nu știm, cu siguranță, dacă atunci era mai bine, dar cert este că încep să ne lipsească aceste lucruri, din ce în ce mai mult.

Deși avem acces la o mulțime de lucruri și suntem liberi să alegem ce credem că este bine sau nu pentru noi, mulți ajung să înțeleagă foarte prost această libertate.Și așa ni se schimbă întregul sistem de valori. Cel mai trist este faptul că asta se va transmite mai departe generațiilor viitoare. Așa că.. încotro?. Vom vedea. Totul ține de noi. Cu puțin umor, echilibru și simț al realității, poate vom reuși să readucem simplitatea acelor vremuri.

Până atunci, vă lăsăm să urmăriți o întreagă colecție de fotografii ce ilustrează distracțiile de pe litoralul românesc, cu 30 de ani în urmă.