INCREDIBIL! Profesorul lui CEAUȘESCU, viitorul președinte URSS, este cel care i-a ars trupul lui HITLER, în 1970. ”I-am păstrat doar craniul și maxilarul”

 
+4 click pentru
galerie

Pe 4 aprilie 1970, rămășițele lui Hitler și ale apropiaților săi sunt scoase din mormântul comun din Magdeburg, RDG, duse într-o pădure și arse. Cenușa este aruncată în râul Biederitz, din scheletul fostului lider nazist păstrându-se doar craniul și maxilarul. Întreaga operațiune este comandată de Iuri Andropov, starostele KGB, cel care, între 1951 și 1952 îi fusese profesor lui Ceaușescu, la Moscova, la Academia Militară ”Mihail Frunze”. Din 12 noiembrie 1982, Andropov avea să devină președintele URSS, dar ”domnea” mai puțin de doi ani

Început de aprilie, 1970, Magdeburg, undeva în RDG, Germania Comunistă. Noaptea, un grup de medici excavează un mormânt comun. Aici se află rămășițele lui Adolf Hitler, liderul nazist, al soției sale, Eva Braun, al lui Josep Goebbels, șeful propagandei hitleriste, și ale familie sale, inclusiv cei șase copii, uciși chiar de el. Toți fuseseră găsiți morți în primăvara lui 1945 și îngropați. ”oficial”, pe 21 februarie 1946, în Germania comunistă, într-un teritoriu controlat totalmente de sovietici.

Conform istoricilor, aceasta este ultima poză cu Hitler în viață, datată 28 aprilie 1945. Fuhrerul și aghiotantul său, Julius Schaub, privesc rămășițele Cancelariei Reichului. Peste două zile se va sinucide

Dar vremurile se schimbă, rușii sunt pe punctul de a ceda pământurile și, înainte de a pleca, doresc să facă ”curățenie”. Iuri Andropov e șeful KGB din 1967. Personaj trist, comunist notoriu, poreclit ”Măcelarul din Budapesta”, pentru că - fiind ambasadorul URSS aici - participase activ la reprimarea Revoluției Ungare din 1956, fusese, la nici 40 de ani, profesorul lui Nicolae Ceaușescu la Academia Militară ”Mihail Frunze” din Moscova. Ceaușescu (ajuns, deja, la 32, de ani, General-maior) se duelase, verbal, în dese rânduri cu Andropov: acesta susținea ”libertatea” tineretului sârb, care, călătorind în Vest, putea ”împrăștia” doctrina comunistă, în timp ce românul se opunea, afirmând că aceste ”călătorii” nu pot decât să dăuneze socialismului. Iuri urcă apoi pe scara afirmării politice și ajunge ”patriarhul” temutei KGB.

La începutul lui 1970 pune pe hârtie planul ”Arhivele”, prin care un grup de commando trebuie să ajungă în RDG și să rezolve problema ”Hitler”. Pe 4 aprilie 1970, rămășițele dictatorului, ale Evei Braun și ale lui Goebbels sunt exhunmate și duse într-o pădure de lângă Shoenebeck, la 11 km de Magdeburg. ”Ne temem ca nu cumva cunoscând-se locul în care criminalii sunt înhumați, acesta să nu devină punct de pelerinaj pentru îndoctrinații naziști”, scrie Andropov. Trupurile sunt arse complet, apoi cenușa rămasă este aruncată în râul Biederitz. ”Au fost păstrate doar craniul și maxilarul lui Adolf Hitler”, este depeșa trimisă către Moscova de executanți.

”Din acel moment, nu se mai poate vorbi despre un mormânt. Avem dovezi clară că trupurile lor au fost incinerate. De asemenea, suntem sută la sută convinși că rămășițele păstrate sunt ale lui Adolf Hitler”, confirmă, peste ani, Vasili Cristoforov, șeful FSB, urmașa KGB-ului.

Andropov nu se prea halea cu Ceaușescu, spre deosebire de Brejnev, predecesorul său

Secretul este păstrat multă vreme, fiind devoalat abia după 2004. Iuri Andropov ajunge unul dintre cei mai importanți oameni din lume, devenind președintele URSS în 12 noiembrie 1982. Avea, însă, să ”domnească” mai puțin de doi ani, decedând pe 9 februarie 1984. Cernenko, urmașul său, nu va apuca nici măcar atât: va fi Secretarul General al PCUS un singur an, până în martie 1985, la venirea lui Gorbaciov.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe