Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Înger printre noi. Medicul Vasi Rădulescu îl ajută pe bătrânul bătut cu bestialitate în Brașov: a strâns 10.000 RON, îi caută casă, loc de muncă...

Scene de violență înfiorătoare au fost surprinse de o cameră de supraveghere într-un pasaj din Brașov. Victima, Dumitru Neculai​, un bătrân de 66 de ani, a fost bătut cu bestialitate la sfârșitul săptămânii trecute de doi tineri. 

Scene de violență înfiorătoare au fost surprinse de o cameră de supraveghere într-un pasaj din Brașov. Victima, Dumitru Neculai​, un bătrân de 66 de ani, a fost bătut cu bestialitate la sfârșitul săptămânii trecute de doi tineri.

Trântit la pământ, bătut cu pumnii şi picioarele până nu a mai putut mişca, bărbatul a fost lăsat într-o baltă de sânge și salvat în ultimul moment de un agent de pază. Revoltat și impresionat de drama bătrânului internat în acest moment în spital, un medic din România - Vasi Rădulescu - a demarat o companie de ajutorare a bărbatului.

O campanie de ajutorare cu ecou

Inițiativa a avut un impact puternic pe rețelele de socializare și foarte mulți români s-au mobilizat pentru a-i da o mână de ajutor bătrânului. Medicul a deschis un cont unde oamenii pot dona prin Paypal, cel mai sigur și rapid sistem de transfer și plată online la ora actuală, și până în momentul de față (marți, 3 aprilie 2018 - n.r.), s-au adunat peste 10.000 de lei. Exemplul unui donator i-a impulsionat pe alții să contribuie și ei cu o sumă cât de mică. Un român care mai avea 300 de lei până la salariu a donat 150 bătrânului. „Facem jumi-juma!”, i-a scris donatorul lui Vasi Rădulescu.

Înger printre noi. Medicul Vasi Rădulescu îl ajută pe bătrânul bătut cu bestialitate în Brașov: a strâns 10.000 RON, îi caută casă, loc de muncă...

Bătrânul nu are acte

„Absolut toți banii ăștia și alții de la mine vor ajunge la domnul de la Brașov!”, a ținut să precizeze medicul. În plus, pentru că Dumitru Neculai nu are acte, medicul a apelat la Direcţia de Servicii Sociale Braşov, care a început demersurile să îi facă acte provizorii. Pentru a preîntâmpina o eventuală escrocherie, doctorul Rădulescu vrea să îi deschidă bătrânului și un cont bancar. „Trebuie să îi facem un cont. Poate nu e obișnuit cu bani mulți. Poate profită altcineva de dumnealui. Trebuie să judecăm bine și să avem grijă să îi fie ușor de acum încolo!”, a scris inițiatorul campaniei pe Facebook. Totodată, i-a comandat bătrânului, care a suferit o fractură de coloană cervicală, a pierdut mai mulţi dinţi şi resimte dureri în tot corpul, un telefon mobil.

Bătrânul muncește ca zilier pentru a avea grijă de fiul bolnav

La aproape 70 de ani, Dumitru Neculai era nevoit să muncească pământul, pentru a-și ajuta fiul bolnav. De altfel, iar scandalul ar fi pornit de la o sumă de bani. Bătrânul muncea pentru unul dintre agresori, iar acesta s-a enervat când victima şi-a cerut banii care i se cuveneau. Vasi Rădulescu vrea să îl caute și pe fiul bătrânului pentru a-i da o mână de ajutor și a-i asigura îngrijirea medicală necesară.

Medicul a venit și cu o rugăminte adresată jurnaliștilor și oamenilor legii: „Rog presa să facă presiuni și acele două brute să nu scape basma curată, chipurile cu vreo amendă. Nu există așa ceva!”. Vasi Rădulescu speră că agresorii vor primi o pedeapsă binemeritată, în prezent cercetaţi pentru loviri şi alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

După ce va sta cel puțin 18 zile în spital pentru a primi îngrijiri medicale, un brașovean s-a oferit să îi asigure masa de prânz la un restaurant, timp de trei luni.

Înger printre noi. Medicul Vasi Rădulescu îl ajută pe bătrânul bătut cu bestialitate în Brașov: a strâns 10.000 RON, îi caută casă, loc de muncă...

De ce nu a putut rămâne indiferent doctorul Vasi Rădulescu?

Medicul Vasi Rădulescu a povestit pentru a1.ro de ce s-a implicat în acest caz cutremurător, neputând rămâne indiferent.

„Am văzut acel clip video duminică seara și am fost răvășit de acea cruzime. Este absolut incredibil ce s-a întâmplat acolo. Reacția mea de a ajuta vine natural acum, după ce-am descoperit povestea domnului bătut. Meritul meu este unul singur, acela că pot coagula niște oameni într-o facere de bine. Am strâns deja peste 9.000 de lei și mâine voi merge la spitalul din Brașov, cu un psiholog bun, să stăm de vorbă cu vârstnicul. Încerc să îi deschid un cont, să port discuții la primărie pentru o locuință, , să îi găsim și un loc de muncă, să-i aranjăm mai multe lucruri. Nu e ușor, dar implicarea oamenilor face totul să meargă mai repede și mai bine”, a afirmat inițiatorul campaniei.

Brutele au scăpat deocamdată ușor

Cu lacrimi în ochi, bătrânul a povestit pentru o televiziune, de pe patul de spital, că a încercat să se apere, dar nu a avut forța necesară pentru pentru a se pune cu agresorii.

Eu știu că am încercat să mă apăr, dar eu neavând putere, bătrân... Nu-mi amintesc exact... Muncesc cu ziua, la anii mei, și tu dai în mine? E frumos? Nu e frumos! De ce să dau într-un om care muncește? De ce să dau în el?”, a povestit, printre lacrimi, Dumitru Neculai.

Agresorii au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar ulterior instanţa a dispus arestarea lor preventivă pentru 30 de zile.

Captură foto 3: Digi 24

Recomandari