Istoria nebănuită a unei simple...forme! De ce este inima simbolul iubirii și cum s-a născut această idee!

 
+3 click pentru
galerie

Inima este pentru oamenii din întreaga lume simbol al iubirii. Totuși, dincolo de acest semn se află o adevărată istorie!

Întrebarea a stârnit curiozitatea oamenilor de știință și astfel au reieșit diferite teorii. Prima spune că totul a apărut prin Grecia Antică. Atunci ar fi existat o plantă numită silphium, adică vărul mai îndepărtat al feniculului.

Istorie veche de mii de ani

Grecii și romanii foloseau planta cu rol de condiment, dar și ca leac băbesc sau chiar metodă de prevenire a sarcinilor nedorite.

Și planta a devenit atât de populară și de folosită, încât a dispărut de pe fața pământului. Potrivit studiilor, semințele acestei mult râvnite plante aveau formă de...inimă!

Cam așa arăta „minunea” care te ferea de sarcini nedorite:

Alți cercetători spun că forma de inimă provine de fapt de la planta numită iederă. Mai există și teoria potrivit căreia forma este data de partea ce ține de piept (bust) și abdomen.

Prin 1250 oamenii încep să se familiarizeze cu forma de inimă, atunci când pentru prima oară este folosită ca element decorativ în scrierea „Roman de la Poire”, o scriere franceză.

Apoi, alții sunt de părere că Artistotel (fiindcă el le știa pe toate, nu?) a venit cu ideea că inima ar avea această formă.

Au mai trecut niște secole, iar istoria e incertă. Totuși, milioane de oameni zâmbesc astăzi atunci când văd o inimă. Fiindcă pentru toți, inima înseamnă un singur lucru: iubire!

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe