Jacinta, fetița aleasă de Maica Domnului și-a prevestit sfârșitul: „Soră, să vină preotul... Mâine, eu am să mor!”

 
+3 click pentru
galerie

Un ghemotoc de fată cu ochii mari și privire neobișnuit de serioasă pentru o copilă ce abia împlinise 6 anișori. Vremurile grele pe care le trăiau oamenii la începutul secolului trecut lăsaseră urme pe chipurile celor mici, pentru care fericirea era o utopie, ceva ce nu știau să simtă.

Povestea minunilor de la Fatima e cunoscută, la fel și viața copiilor care au văzut-o pe Fecioara Maria și de aceea, în următoarele rânduri, ne vom abate asupra ultimelor ore din viața mezinei familiei Marto, cea care avea să părăsească această lume după aproape zece  ani de la momentul venirii sale pe lume.

Gripa spaniolă făcea ravagii pe tot continentul însă mai cu seamă în peninsula care i-a și dat numele uneia dintre cele mai nemiloase plăgi ce s-a abătut asupra omenirii. La puțin timp după ce a împlinit vârsta de 9 ani, Jacinta a fost lovită de crunta nenorocirii, iar boala pusese stăpânire pe trupul său plăpând. Fetița știa că sfârșitul i se apropie, dar după întâlnirea care i-a schimbat definitiv viața nimic n-o mai speria. Și-a chemat nașa de botez și i-a spus câteva lucruri care aveau să devine învățăturile Fecioarei Maria pentru întreaga omenire.

Fecioara Maria li s-a arătat celor trei copilași: "Fața zdrobită de boală îi era luminată. Copilul de zece ani spunea, fericit: "Nu vreau nimic. Doar să mor și să mă duc la cer! "

Cu o seară înainte de a-și da duhul, micuța se afla într-un spital din capitala Portugaliei, Lisabona.

Sleită de puteri, Jacinta a rugat-o pe una dintre surorile care se îngrijeau de bolnavi să cheme preotul pentru că trebuie să-i transmită ceva. Omul aflat în slujba lui Dumnezeu s-a grăbit să ajungă la patul muribundei. Știa că este unul dintre „copiii aleși”, cărora Sfânta Fecioară Maria le încredințaseră cele trei secrete ale viitorului, iar discuția pe care a avut-o cu micuță avea să-i schimbe definitiv viața.

„Părinte, mâine am să mor”, i-a spus Jacinta preotului, iar omul a încercat să o încurajeze: „Glumești. Ne vedem mâine. Nu vei muri”, a fost răspunsul acestuia și s-a ridicat de lângă patul fetei. Jacinta a zâmbit scurt și apoi și-a întors privirea.  După câteva minute, Jacinta a cerut să fie lăsată singură, iar a doua zi, când preotul a mers din nou să o vadă, surorile medicale l-au anunțat că micuța trecuse în lumea celor drepți, așa cum prevestise cu câteva ore mai devreme. Fetița familiei Marto nu împlinise încă 10 ani când a urcat la ceruri, lăsând în urma sa una dintre cele mai luminate povești din întreaga noastră existență.

 

Povestea lui PETRACHE LUPU de la MAGLAVIT, românul care l-a întâlnit pe Dumnezeu: „Era un moș bătrân cu barbă albă până la brâu”

 

CÂTEVA DINTRE VORBELE JACINTEI MARTO SAU ÎNVĂȚĂTURILE FECIOAREI MARIA PENTRU OMENIRE

  • Păcatele lumii sunt foarte mari;
  • Multe dintre căsătorii nu sunt bune, iar asta îl face să sufere pe Dumnezeu;
  • Dacă oamenii ar știi ce ste eternitatea, ar face orice pentru a-și schimba viețile;
  • Păcatele care trimit cei mai mulți oameni în Iad sunt păcatele trupești, păcatele carnale;
  • Va apărea moda, care-l va umili pe Domnul nostru. Oamenii care-l slujesc pe Dumnezeu nu trebuie să urmeze această modă pentru că Dumnezeu a fost, este și va rămâne neschimbat;
  • Născătoarea noastră nu caută luxul. Fugiți de bogății! Trăiți în umilință și tăcere!;
  • Maica Domnului vrea cât mai multe suflete neprihănite care să se lege de Ea prin jurământul castității;
  • Medicii nu au harul de a vindeca oamenii așa cum trebuie pentru că nu au credință-n Dumnezeu;
  • Maica noastră, a tuturor, spune că sunt mult prea multe războaie pe Pământ, iar asta trebuie să înceteze;
  • Dacă oamenii nu vor înceta să își facă rău, Maica Domnului îi va pedepsi așa cum nimeni nu și-a închipuit vreodată.

Sursa: wikipedia.org.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe