Live acumObservator 23
Prime Time 20:23Asia Express - Drumul elefantului

La opt ani, a fost aleasă din 300 de fetițe să joace rolul lui „Pippi Șosețica”. Povestea „Veronicăi a Suediei”, copilul-fenomen al cinematografiei, devenită o secretară anonimă

Cu pistrui proeminenți, părul roşu ca morcovul, strâns în două cozi ţepene, cu strungăreață, gropițe în obraji şi cu gura până la urechi, cu ciorapi desperecheaţi şi cu pantofi în care ar putea încăpea încă o pereche de picioare,

Cu pistrui proeminenți, părul roşu ca morcovul, strâns în două cozi ţepene, cu strungăreață, gropițe în obraji şi cu gura până la urechi, cu ciorapi desperecheaţi şi cu pantofi în care ar putea încăpea încă o pereche de picioare, „Pippi Șosețica” a fost personajul preferat a generații întregi de copii, iar serialul omonim a fost difuzat și în România înainte și după anul 2000, în reluare.

Și cine nu ar fi putut iubi fetița orfană de mamă, cu un tată, căpitan de navă dispărut pe mare, care locuia singură în Vila Villekulla, cu o maimuţică pe umăr şi un cal pe verandă, capabilă să schimbe viaţa celor din jur?!

Totul a început de la o carte dedicată copiilor

Publicată în peste o sută de țări și cu numeroase premii câștigate, cartea lui Astrid Lindgren care detaliază aventurile mai puțin obișnuite ale Pippilottei Merindela Persiana Minta Aluefraim Şoseţica (a.k.a Pippi Şosetica) a fost ecranizată pentru prima dată în 1949. Rolul i-a fost dat Vivecăi Serlachius, o fetiță care nu a avut prea mult lipici la publicul pretențios al copiilor.

Dar Pippi pe care o știe toată lumea a fost jucată de Inger Nilsson într-un serial de televiziune a cărui difuzare a început în 1969. Scenariul serialului a fost realizat chiar de autoarea Astrid Lindgren, care nu era încântată de adaptarea anterioară a cărților sale pentru ecran. Inger Nillson, care avea pe atunci opt anișori, s-a remarcat încă de la preselecții și a fost aleasă dintre 300 de candidate.

Pentru toată lumea, actrița a rămas Pippi

Din păcate, Inger Nilsson, acum în vârstă de 59 de ani, nu a mai avut un rol important în vreun film, ba mai mult, după ce a fost mai mulți ani recuzitor teatral, a sfârșit prin a fi o secretară anonimă într-un orășel de provoncie suedez.

Micuța suedeză a interpretat cu încredere și talent acest personaj bizar și excentric, uimind cu capacitățile sale actoricești rare la un copil. Nu degeaba a fost comparată cu Shirley Temple și a fost numită „fetița-fenomen a cinematografiei suedeze”.

Într-un interviu acordat unei publicații din Suedia acum câțiva ani, actrița a spus că nu a regretat niciodată că a jucat rolul lui Pippi, mai ales că oamenii continuă să o recunoască pe stradă, chiar dacă au trecut cinci decenii de atunci. E drept, și-ar fi dorit să continue cu actoria, dar i-a fost greu să primească alte roluri fiindcă toată lumea o identifica cu Pippi, inclusiv producători și regizori în timpul probelor de distribuție.

Cert e că milioane de copii din toată lumea continuă și astăzi să fie fascinați de fetița roșcată care crede că mama ei se află în ceruri, iar tatăl ei este rege pe o insulă îndepărtată.

Până la urmă despre asta este copilăria: să crezi într-o lume mai bună! La mulți ani, copii de toate vârstele!

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro