Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Le-a îmbrăcat pe Audrey Hepburn și Lauren Bacall, actrița cu origini românești. A fost calfă alături de Dior și a creat parfumul pe care orice femeie și-l dorește. GIVENCHY a plecat să creeze rochii pentru îngeri!

Înainte să creeze rochii de mireasă pentru regine cum a făcut-o pentru Fabiola a Belgiei - Hubert de Givenchy a îmbrăcat zeci de ani modele de top, actrițe de la Hoollywood, prime doamne și franțuzoaice pentru care eleganța era un „mode de vivre”.

Înainte să creeze rochii de mireasă pentru regine cum a făcut-o pentru Fabiola a Belgiei - Hubert de Givenchy a îmbrăcat zeci de ani modele de top, actrițe de la Hoollywood, prime doamne și franțuzoaice pentru care eleganța era un „mode de vivre”.

A creat parfumuri pentru femei cunoscute și vândute în întreaga lume, îmbinând arome florale atât de diferite, încât numai un „nas fin” le-ar fi putut combina în doze perfecte. Deși și-a închinat toată viața eternului feminin, Givenchy a fost un „Mare Singuratic”.

Înconjurat de femei, dar singuratic și celibatar convins

Francezul născut acum 91 de ani a fost un celibatar discret și convins, fără a avea descendenţi direcţi sau moștenitori. I se spunea „Domnul„/ "Monsieur" şi, de la o vreme, mărturisea că nu-şi mai găseşte locul într-o societate consumeristă, care nu îl reprezintă. În mod paradoxal, creatorul de modă și-a pus întreaga viață în slujba Evelor, deși nu a fost căsătorit vreodată și nici nu a trăit vreo poveste de dragoste pasională. Cea care l-ar fi inspirat ar fi fost propria mamă, după ce tatăl a murit pe când avea doar doi anișori. În lipsa figurii paterne, Hubert a crescut admirându-şi mama, o femeie frumoasă şi elegantă, sofisticată, căreia i-a moştenit alura naturală şi fizicul de star hollywoodian.

La 17 ani, a fugit de acasă pentru a se înscrie la o Școală de Arte

În plus, dragostea pentru țesături și croitorie i-ar fi fost insuflată de bunicul său care a colecţionat ţesături şi costume din lumea întreagă care l-au fascinat pe copil. În plus, seniorul îl lăsa să-i admire dessingul doar dacă lua note note bune la şcoală. Cu toate astea, familia de viță nobilă nu dorea să crească un viitor croitor, așa că nu l-a încurajat deloc. La 17 ani, scrie Le Monde, Givenchy a fugit de acasă pentru urma o școală de arte la Paris, dar și pentru a-i arăta schițele sale idolului său, creatorului spaniol Cristobal Balenciaga. Era în 1945, imediat după sfârșitul războiului. Pentru a avea bani cu ce să se întrețină, dar și pentru a învăța meserie, s-a angajat ca calfă la un atelier de croitorie, unde îl avea coleg pe... Dior, cel care i-a devenit prieten și concurent direct mai târziu.

La 24 de ani a debutat în modă

Prima sa colecţie a fost prezentată pe 3 februarie 1952, pe când avea doar 24 de ani, în holul unui într-un hotel. Cu toate astea, succesul a fost unul uriaș, iar după acel moment, tot mai multe femei i-au devenit cliente. În ceea ce priveşte întâlnirea dintre Hubert de Givenchy şi Audrey Hepburn, aceasta a fost o neînţelegere. O prietenă comună l-a anunţat pe Hubert de Givenchy că domnişoara Hepburn doreşte să-l întâlnească. Pentru că tânăra Audrey era puţin cunoscută în Franţa, creatorul a crezut că cererea a venit din partea actriţei franceze Catherine Hepburn, al cărei admirator era.

A îmbrăcat-o și pe „românca noastră”, Lauren Bacall

Însă Audrey Hepburn a venit să-l roage să-i realizeze costumele pentru viitorul film, "Sabrina", de Billy Wilder. În timpul pregătirilor noii sale colecţii, Hubert de Givenchy a refuzat. Însă datorită farmecului tinerei actriţe, designerul s-a lăsat convins în timpul unei cine.

Va fi începutul unei prietenii şi a unei colaborări profesionale care vor stabili stilul Audrey Hepburn, actriţă care a fost îmbrăcată şi pe ecran şi în viaţa personală de Givenchy, inclusiv în capodopera „Mic dejun la Tiffany" , din 1961. Un lucru mai puțin cunoscut publicului larg e că designerul francez a îmbrăcat-o și pe Lauren Bacall, actrița cu origini românești, reprezentativă pentru Epoca de Aur a Hollywoodului.

Elizabeth Taylor, Jacqueline Kennedy Onassis și Prințesa Grace de Monaco, printre cliente

Și cum un talent dumnezeiesc nu vine niciodată singur în cazul unui geniu, Givenchy s-a impus și în industria parfumurilor. Cel care l-a ajutat a fost fratele său, Jean Claude, iar cea care l-a inspirat a fost însăși Audrey Hpburn, care i-a devenit cea mai bună prietenă.

După ce a creat special un parfum pentru actriță, Givenchy s-a gândit ca mai multe femei să poate fi răsfățate de aromele alese. Actrița s-ar fi revoltat, iar numele, ”L’Interdit” a fost inspirat de replica divei: „Dar e parfumul meu, îți interzic!”. Până la urmă, i-a dat voie și continuarea o știm cu toții.

Pe 10 martie 2018, Givenchy a plecat la Cer pentru a crea rochii îngerilor...

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro