Mari mistere nerezolvate ale mărilor şi oceanelor ce îţi vor da fiori. Cel mai recent este din 2011!

 

Oricât de uimitoare ar fi mările şi oceanele lumii, sunt pline de secrete şi mistere, sunt părţi ale sale pe care nimeni nu le-a putut vizita şi probabil de aceea, cazuri de dispariţii au rămas nerezolvate. Numărul dispariţiilor de-a lungul timpului este mare, noi am selectat trei dintre acestea iar poveştile îţi vor da fiori.

1.Epava din Golful Mexicului

În 2001, "ExxonMobil" au primit mai mult decât au cerut când au pus o conductă de ulei în Golful Mexicului. În timp ce erau ocupaţi cu construcţia conductei, aceştia au lovit o epavă care se afla sub apă de 200 de ani.

Brett A. Phaneuf, un om de ştiinţă din Texas, împreună cu echipa sa de experţi au încercat de două ori să extragă artefacte de pe navă, dar fără noroc. A treia oară acesta a observat o bucată de lemn blocată la bază, însă în momentul în care a vrut să o analizeze, mare parte din aparatură s-a defectat. Operatorii au încercat să prindă o parte cu ajutorul braţului submarinului, dar în final s-a blocat, iar maşinăria a rămas pe fundul mării.

Din ce în ce mai multe incidente au continuat să apară, lăsându-i pe unii să creadă că epava era bântuită, iar fantomele celor care se aflau pe ea nu voiau să fie deranjate. Nava-ruină şi „comorile” ei vor rămâne mereu un mister.

2.The Patanela

În octombrie 1988, Michael Calvin şi prietenul lui, John Blissett, au navigat pe vasul de lux denumit "The Patanela". Cei doi au început din Fremantle, Australia, şi au ajuns în Whitsundays. De acolo, au continuat spre Portul Lincoln, unde Calvin i-a trimis o scrisoare surorii sale, în care ii spunea cât de bine se simte, cum se prezintă vremea şi faptul că el şi Blissett au decis să pună un mesaj într-o sticlă, să o arunce în mare, iar oricine urma să o găsească, câştiga o vacanţă gratuită pe vaporul de lux.

Din păcate, visele acestora nu au fost realizate niciodată. La câteva săptămâni după ce Calvin a trimis scrisoarea surorii sale, The Panatela a dispărut de pe coasta din Sydney. Cei doi prieteni nu au mai fost văzuţi sau auziţi de atunci.

3.John Halford

În 2011, John Halford, în vârstă de 63 de ani, a demarat cea mai de succes afacere a sa şi se pregătea să celebreze a 25-a aniversare de căsătorie cu soţia sa, Ruth, alături de care avea trei copii. Halford avea totuşi un vis pe care voia să şi-l împlinească înainte să se retragă – să meargă pe o croazieră. Visul său a devenit realitate în acelaşi an, când a plecat într-o croazieră de şapte zile pe "Thomson".

Conform textelor pe care bărbatul le trimitea soţiei sale, totul era exact cum îşi dorea. Aproape de miezul nopţii, John savura un cocktail la barul vaporului şi i-a trimis soţiei un mesaj cu detaliile călătoriei sale, ca să poată veni să îl ia de la destinaţie. Înainte ca ea să poată pleca, a primit un telefon care o informa că Halford nu o să fie la aeroport, deoarece a dispărut între miezul nopţii şi 7:00, când toti pasagerii au coborât de pe vas.

John Halford nu a mai fost văzut niciodată. Din nefericire, Halford este una dintre cele 150 de persoane care au dispărut misterios pe un vas de croazieră.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe