Primul om care ne-a arătat defectele lui Michael Jackson: „Chema copiii la el în cameră și acolo se petreceau lucruri care nu puteau fi controlate!”

 
+2 click pentru
galerie

Martin Bashir. Un nume care a devenit detestat de o lume întreagă în momentul în care a fost difuzat controversatul documentar „Living with Michael Jackson”, prima producție care scotea în evidență partea întunecată a megastarului.

Martin Bashir, autorul materialului, a devenit una dintre cele mai detestate persoane din lume. Acesta a obţinut ceea ce unii nici nu ar fi îndrăznit să viseze: opt luni în preajma legendei pop, şi ar fi avut şansa de a arăta lumii întregi, prin intermediul acestui material, adevărul gol-goluţ despre despre Jackson.

Interviul a fost mai mult decât neobişnuit, reprezentând singurul moment în care Jackson a vorbit atât de deschis despre viaţa sa personală sau despre copilăria sa traumatizantă. Rezultatul interviului a fost însă devastator pentru imaginea starului.

Mărturiile cele mai şocante pe care Michael le-a făcut lui Martin Bashir sunt legate de faptul că artistul obişnuia să cheme la celebra sa fermă, Neverland, copii cu probleme financiare şi mai mult decât atât, îi lăsa să stea în patul său. Gavin Arvizo, unul dintre copii, care suferea de cancer, a declarat că susţinerea morală pe care cântăreţul i-a oferit-o în acele momente l-a ajutat să-şi învingă boala. De asemenea, Michael recunoştea, tot în cadrul aceluiaşi material, că tatăl său, Joe, urmărea repetiţiile fiului său având o curea în mână şi admite frica pe care acesta i-o provoca, acest lucru determinându-l să nu ridice niciodată mâna asupra copiilor săi.

Cum i-a fost descoperit talentul lui Michael Jackson. „Era într-un scutec, avea biberonul în gură și făcea ceva incredibil”

Nici adolescenţa lui Michael Jackson nu a fost una lipsită de suferinţă, pentru că tatăl său îi jignea într-una nasul, iar acneea îi făcea zilele şi mai amare.

CINE ESTE MARTIN BASHIR

Deși a realizat câteva interviuri de excepție pentru BBC în care apărea Prințesa Diana, britanico-pakistanezul a devenit celebru în întreaga lume grație lui Michael Jackson. Comentariile pe marginea interviului cu Michael l-a transformat într-o persoană detestată la nivel mondial, iar la începutul anilor 2000 filmul său era hulit de toți cei care credeau în nevinovăția artistului.

După ce a fost difuzat de ABC, Michael Jackson a fost scandalizat de material şi a considerat că i-a fost creată o imagine defavorabilă, principalele instrumente folosite fiind stilul tendenţios al lui Bashir, unghiurile subiective de filmare şi, nu în ultimul rând, montajul manipulator.

Ele au fost femeile din viața lui Michael Jackson! „L-am văzut pe Michael aproape dezbrăcat și pot să vă spun că era...”

La scurt timp după difuzarea documentarului, superstarul a difuzat un film similar dar în care apar imaginile surprinse de oamenii săi care au ținut morțiș să filmeze în paralel cu realizatorul televiziunii britanice.

Evident, impactul nu a fost același și după difuzarea primului film documentar lumea a început să-și pună întrebări cu privire la comportamentul lui Michael Jackson și la faptul că acesta avea o relație nefirească atunci când era vorba despre copii.facebook whatsapp twitter pinterest