Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30iUmor Sezonul 10

„Era paranoic, tremura și vorbea singur” - Mărturii terifiante despre ultimele zile ale lui Michael Jackson

Pe 25 iunie 2009, milioane de oameni plângeau moartea „Regelui Pop”. Michael Jackson avea 50 de ani când inima i s-a oprit. Oamenii care i-au fost alături în ultimele zile au descris un om tulburat, paranoic, care încerca să se izoleze și vorbea singur: „Nu mai era cel pe care îl știam de atâția ani”.

Profimedia

Pe 25 iunie 2009, milioane de oameni plângeau moartea „Regelui Pop”. Michael Jackson avea 50 de ani când inima i s-a oprit. Cei care i-au fost alături în ultimele zile au descris un om tulburat, paranoic, care încerca să se izoleze și vorbea singur: „Nu mai era cel pe care îl știam de atâția ani”.

Karen Faye, makeup artist-ul care a lucrat cu Michael Jackson timp de 27 de ani, a povestit cum în ultimele sale zile de viață, artistul era de nerecunoscut. Tremura, repeteta tot ce spunea, era paranoic și ajunsese să vorbească singur. „Nu era omul pe care îl știam”, a spus aceasta.

Faye, care a colaborat cu Michael Jackson în timpul turneelor „Bad”, „Dangerous” și „History”, a mai spus că a programul turneului de revenire Jackson 50 „This Is It” era mult prea solicitant. „Știam că nu va face față. Concertele erau unul după altul. Michael avea mereu nevoie de o pauză mai lungă între spectacole. Eram convinsă că nu ar fi rezistat mai mult de o săptămână în rimtul impus de AEG Live.”

„Michael dădea tot pe scenă, la sfârșit nu mai avea deloc energie. Avea nevoie de odihnă suficientă între spectacole. Nu ar fi rezistat. Se vedea că era epuizat. Era mereu binedispus, dar slăbea văzând cu ochii.”

„Era paranoic, tremura și vorbea singur” - Mărturii terifiante despre ultimele zile ale lui Michael Jackson

Ideea de a reveni în fața fanilor era tot ce-l ținea în viață în acea perioadă. Era mereu primul la ședințe, avea în fiecare zi idei noi pentru show-uri. Totul s-a schimbat în momentul în care a urcat prima oară pe scenă.

„Când a urcat pe scenă pentru prima repetiție, am văzut schimbarea în ochii lui. Producătorii au fost nevoiți să îl forțeze să repete. Ajunseseră să amenințe că se duc peste el, acasă.”

„De ce nu pot să aleg? De ce nu pot să aleg? De ce nu pot să aleg?”

În ultimele zile din viața artistului, promoterul turneului, Randy Philips, CEO AEG Live, i-a interzis lui Faye să ia în seamă indicațiile date de Michael Jackson.

„A trebuit să îi pun o cască în ureche, ceva ce el nu suporta. Așa mi s-a spus, să îi fac bine cu forța”, a povestit femeia.

Presiunea devenea din ce în ce mai mare, iar artistul n-o putea duce pe picioare. Terorizat de stilul tiranic impus de AEG Live, Jackson ar fi ajuns să se închidă în baia din propria casă, doar ca să nu fie dus la repetiții. Makeup artistul a povestit o conversație telefonică în care reprezentanții AEG Live dădeau instrucțiuni clare: „Scoateți-l din baie. Aveți cheie? Dacă nu, nu contează, faceți orice este nevoie”.

„Era paranoic, tremura și vorbea singur” - Mărturii terifiante despre ultimele zile ale lui Michael Jackson

La mijlocul lunii iunie, Michael Jackson părea speriat, hăituit. Vorbea singur, repetând aceleași cuvinte: „De ce nu pot să aleg? De ce nu pot să aleg? De ce nu pot să aleg?”, a mai spus Faye. Unul dintre producătorii turneului „This Is It” a mărturisit că l-a auzit pe artist spunând: „Dumnezeu îmi vorbește”.

Michael Jackson părea că murea câte puțin, pe măsură ce pregătirile continuau. În timp ce îl machia, Faye s-a speriat când l-a atins și a simțit că „era rece ca gheața”. La un moment dat, femeia a povestit că l-a învelit cu mai multe pături și a adus un radiator, încercând să îl încălzească. „Ajunsese piele și os”.

Îngrijorată pentru el, Faye s-a dus direct la Phillips. Bărbatul nu s-a arătat deloc impresionat de starea deplorabilă în care ajunsese artistul: „Da, e rău. În Londra, când am făcut anunțul oficial al turneului, a trebuit să îl culeg de pe podea, era mort de beat.”

O viață sub semnul suferinței fizice și psihice

Viața lui Michael Jackson a stat sub semnul durerii. În 1984, în timp ce filma o reclamă pentru o băutură carbogazoasă, părul i-a luat foc . „Capul lui era în flăcări, dar el tot dansa. Am început să țip. Cineva a sărit pe el, l-a doborât la podea și a a stins focul cu mâinile goale. Michael habar n-avea ce se întâmplase”, a povestit Karen Faye.

„Era paranoic, tremura și vorbea singur” - Mărturii terifiante despre ultimele zile ale lui Michael Jackson

Focul i-a ars complet părul, în mai multe zone din scalp. Medicii au încercat să mascheze cicatricile printr-un lifting facial, care l-a lăsat pe artist cu migrene cronice cumplite.

Câțiva ani mai târziu, în Munchen, platforma pe care artistul dansa s-a prăbușit. Femeia își amintește cu groază momentul în care a fost convinsă că Jackson murise sub dărâmături.

„S-a ridicat, ținând microfonul în mână și a terminat cântecul. A spus că nu își poate dezamăgi niciodată publicul. A dus concertul până la final. În cabină, a leșinat. Din acel moment, a avut nevoie de îngrijiri medicale în mod constant, pentru spate.”

„Era paranoic, tremura și vorbea singur” - Mărturii terifiante despre ultimele zile ale lui Michael Jackson

De multe ori se spune despre muzicieni că „dau totul pe scenă”. În cazul lui Michael Jackson, era cât se poate de adevărat. Artistul ura show-urile live, îl epuizau. Pe scenă, corpul lui era inundat de adrenalină, în culise, se prăbușea. Nu putea să doarmă, gândul fugindu-i mereu la ce ar trebui să facă mai bine, ce ar merge corectat. Ajunsese să călătorească cu câte un medic, care să-l ajute să doarmă, cu pastile.

„Michael a trăit cu convingerea că medicii îi vor mereu binele. Că orice ar primi, din moment ce era recomandat de un specialist, nu avea cum să-i facă rău”, a povestit Faye.

Femeia a povestit că asistenta Debbie Rowe, a doua soție a artistului, mama a doi dintre copiii acestuia, a venit în turneul „Dangerous”, din 1992, cu un „sac de medicamente”.

„Debbie Rowe m-a întrebat dacă vreau să învăț să fac injecții. Am refuzat, spunând că nu nicio calificare să manevrez substanțe medicale”, a spus Faye.

„Era paranoic, tremura și vorbea singur” - Mărturii terifiante despre ultimele zile ale lui Michael Jackson

În timpul acelui turneu, Faye a menționat că a fost rugată să transporte în bagajul ei un pachet cu tratementul de durere al artistului, dar a refuzat. Mai târziu, medicul Stuart Finkelstein, i-ar fi spus că dacă ar fi acceptat, nu ar fi ieșit din aeroportul din Bangkok. „Mă bucur că nu ai avut așa ceva asupra ta. Nu erau patchuri, cum ți-au zis, erau fiole. Dacă ți le găseau, nu ai mai fi fost aici”, ar fi spus acesta.

Așa arăta viața celui mai iubit artist al timpurilor noastre. Durere, suferință, medicamente peste medicamente, neglijență din partea celor ce ar fi trebuit să aibă grijă de el, dar care nu l-au văzut decât ca pe o fabrică de făcut bani.Îl drogau ca să poată urca pe scenă, îl forțau, chiar dacă era evident că abia se ținea pe picioare și îi amenințau pe cei care ar fi îndrăznit să încerce să îl ajute.

Dezvăluirile cutremurătoare făcute de Karen Faye, omul care a lucrat cu Michel Jackson timp de 27 de ani, au fost făcute în cadrul procesului intentat de familia artistului companiei AEG Live, cea care l-a angajat pe medicul care i-a dat lui Michael amestecul de sedative ce l-a omorât, la doar 50 de ani.

„Era paranoic, tremura și vorbea singur” - Mărturii terifiante despre ultimele zile ale lui Michael Jackson

Recomandari