Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:00iUmor

Misterele vieții lui Iisus. Lucrurile mai puțin cunoscute despre tinerețea și sfârșitul Mântuitorului!

Oamenii de știință și credincioșii deopotrivă au încercat de secole să afle adevărata poveste a lui Iisus. Dincolo de textul din Biblie, există multe alte variantă despre viața Fiului lui Dumnezeu, însă dincolo de patimă există și câteva lucruri pe care nimeni nu le-a dezvăluit și nici nu există vreo șansă să aflăm vreodată răspunsuri concrete.

Asta pentru că nici măcar Cartea Cărților nu le amintește în vreun fel, iar concluzia generală este că sunt, probabil, cele mai mari mistere legate de existența Mântuitorului.

IISUS A FOST UN BĂRBAT PUTERNIC, OBIȘNUIT CU MUNCA FIZICĂ

Biblia spune despre fiul lui Dumnezeu că a fost tâmplar, deprinzând tainele acestei meserii de la Iosif, partenerul de viață al Fecioarei Maria. Numai că plecând de la datele oferite chiar în această carte de căpătâi a milioane de pământeni, însă potrivit unei traduceri ceva mai exacte, se pare că îtimp de aproape 18 ani, de la vârsta de 12 și până la 30 de ani, Iisus nu lucra doar în lemn, așa cum toată lumea știe. Se pare că Iisus era un tânăr, care lucra și cu lemnul și cu piatra, ajutând sătenii să își construiască locuințe.

Concluzia specialiștilor este că Iisus era un bărbat foarte puternic, obișnuit cu munca grea, care a avut o copilărie în care a lucrat din greu pentru cei care-l angajau să îi ajute pentru diverse construcții.

A ÎNVĂȚAT DE LA OAMENII OBIȘNUIȚI

Despre Iisus se spune că a fost cel mai mare învățător din întreaga existență a Pământului, însă este interesant de știut că întregul bagaj de cunoștințe ar fi fost dobândit în cei 33 de ani ani de viață. Cine crede că Mântuitorul ar fi fost Atotștiutor încă de la naștere, greșește.

Chiar în Evanghelia după Luca există un pasaj în care se vorbește despre Fiul lui Dumnezeu, ca fiind un tânăr, care a dobândit înțelepciune odată cu trecerea anilor, devenind cel mai mare Învățător care a trăit vreodată pe pământ.

O altă dovadă că în fiecare zi învăța de la oamenii pe care-i întâlnea e relevată în Evanghelia după Marcu. Călătoria făcută de Iisus împreună cu ucenicii Săi în ținutul Tirului și Sidonului a fost marcată de minunea vindecării fiicei unei femei păgâne, de origine siro-feniciană. De fapt, această a fost singură minune săvârșită de Domnul în acea călătorie.

“Si Iisus i-a zis femeii: “Lasă să se sature mai întâi copiii, pentru că nu este bine să iei pâinea copiilor și să o arunci la catei” ( Marcu 7,27 ).

Disperată, femeia îl imploră să o ajute, spunându-i “Da, Doamne”, a zis ea, “dar și cățeii mănâncă firimiturile care cad de la masă stăpânilor lor”, răspuns care-l face pe Iisus să tresare și să o ajute, vindecându-i fiica.

S-A TEMUT DE MOARTE

3. Iisus și-a prevestit sfârșitul. A știut că trebuie să se sacrifice pe sine pentru mântuirea neamului său și a întregii omeniri, însă toți cei care au studiat Biblia au ajuns la concluzia că Fiul lui Dumnezeu nu și-a dorit niciodată moartea. La fel ca orice muritor de rând, sfârșitul l-a înfricoșat pe Iisus, dovadă vorbele sale înainte de evenimentele care aveau să-l aducă pe cruce: „Sufletul mi-e trist până la moarte”. Cu alte cuvinte, „Sunt atât de trist când știu că trebuie să mor”, ceea ce lasă să se vadă un mic semn de slăbiciune, tipic oricărui om în fața sfârșitului.

Recomandari