Nu are mâini sau picioare, doar un aparat foto profesionist cu care face nişte poze de te închini! Tânărul acesta e un fenomen al planetei!

 
+7 click pentru
galerie

Uneori viaţa e nedreaptă şi te simţi de parcă tu porţi în spate o cruce mai mare decât alţii din jur. Totuşi, sunt şi suflete curajoase care nu cedează din prima, ci chiar demonstrează că au stofă de învingător.

Este şi cazul unui indonezian pe nume Achmad Zulkarnain. Douăzeci şi patru de ani a trăit fără mâini şi fără picioare, fiindcă aşa s-a născut. Asta nu l-a împiedicat să îşi urmeze visul, oricât de îndrăzneţ ar fi părut: să devină fotograf!

Zulkarnain nu are degete. Se spune că viaţa îţi ia, dar îţi mai şi dă. Aşa că lui i-a oferit o dexteritate ieşită din comun, un fel de as din mânecă. Îşi foloseşte faţa, gura şi pielea pentru a-şi manevra aparatul profesionist de fotografiat.

Şi astfel iau naştere adevărate splendori în imagini, cu care tânărul uimeşte lumea de pretutindeni. El pozează, el retuşează şi el face totul.

Stă la biroul său şi migăleşte fiecare detaliu al pozelor, pentru ca acestea să arate cât mai bine. Le editează în programe speciale şi pune parcă un strop de magie în fiecare. Iar la final, minunea îţi taie respiraţia!

Şi mai şi conduce! Are o maşinuţă specială, ca un fel de kart, cu care se deplasează oriunde are nevoie. Spune că se simte chiar stingher şi ridicol atunci când oamenii din jur îl consideră a fi persoană cu handicap, mai ales că îşi continuă activităţile de zi cu zi fără pic de probleme. 

„Nu vreau ca oamenii să îmi privească fotografiile şi să se gândească la cum arăt eu sau cine sunt. Vreau doar ca ei să îmi vadă creativitatea”

Şi când fotografia i-a devenit o activitate prea uşoară, Zulkarnain a zis că e cazul să îşi deschidă şi o companie proprie, cu care să facă performanţă.

Şi spune că nu are de gând să se oprească aici, fiindcă are planuri mari!

"Aici am bătut două cancere, aici m-am întors să muncesc!" Zi de zi, Montana învaţă alţii copii să învingă boala!

S-a născut fără mâini şi fără picioare şi asta nu l-a oprit să îşi facă o carieră şi să îşi urmeze visul. Pe tine ce te opreşte?

Sursa: Al Jazeera

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe