Live acumXtra Night Show
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

O fată de nota 10 de care te îndrăgostești imediat! Fără fițe sau figuri, așa arată o elevă de excepție de la Lazăr, cu note maxime la Bac!

O cheamă Andreea Călin, dar de ieri e „fata care a luat bacul cu 10”! Dincolo de ceea ce ar crede oricine, tânără e ieșită din tipare și te cucerește imediat.

O cheamă Andreea Călin, dar de ieri e „fata care a luat bacul cu 10”! Dincolo de ceea ce ar crede oricine, tânără e ieșită din tipare și te cucerește imediat.

E lăzăristă. A știut de când era mică faptul că vrea să vină la „Gheorghe Lazăr” din București, fiindcă auzise că e treabă bună acolo. Profesori buni, colegi de gașcă și un mediu fain în care poți să prinzi aripi.

Și a intrat cu nota 10!

De acolo lucrurile au curs firesc către perfecțiune. A învățat, dar spune că nu a rupt cartea, ci mai degrabă a fost isteață și a știut ce să învețe și când să învețe.

Nu i-a plăcut să facă doar asta. O fată deșteaptă nu are stare și știe că notele nu sunt totul, așa că tot liceul s-a implicat în activități de tot felul. A făcut comunicare și PR pentru revista LZR a liceului, a organizat evenimente și a acceptat orice provocare. Probabil că CV-ul ei e mai degrabă o agendă plină de activități sau un fel de album de amintiri. Și abia a terminat liceul!

„Am organizat LZR Fest doi ani la rând. A fost cel mai mare eveniment pentru că pentru trei zile de activități diverse ne-a luat cam două sau trei luni de organizare. Am făcut workshopuri, vânătoare de comori și chiar petreceri seara. Evenimentul a avut succes”

Și nu s-a oprit aici!

„Am făcut voluntariate, am mers la Crosul Pădurii, la Color Run și am participat și la acțiunile organizate de cei de la Salvați Copiii. Am mers și la proiecte culturale, proiecții de film și multe altele, pe care ar trebui să le caut în CV ca să mi le amintesc pe toate”

Și dacă mai are timp liber vânează cărți. Dar le soarbe cu toată energia ce poate intra într-o mână de om.

„Cel mai mult în timpul liber îmi place să citesc, dar ies și cu prietenii, petrec, pierd timpul pe telefon. Nu mai ies în Centrul Vechi sau prin oraș fiindcă nu mai îmi place. Caut locuri noi să-mi petrec timpul”

Spune că vrea să dea la Drept, dar că încă nu s-a gândit ce vrea să facă mai departe. Așteaptă să își găsească vocația. O fată ambițioasă și deșteaptă nu se aruncă din prima, ci cântărește totul cu grijă și apoi...învinge!

Am întrebat-o dacă vrea să termine Dreptul tot cu 10!

„Nu mi-am propus asta, deși nu mi-am propus asta nici în liceu și totuși s-a întâmplat. Nu vreau să pun presiune pe mine, vreau să îmi acord libertatea de a experimenta cât mai multe lucruri, de a avea timp liber, de a cunoaște persoane, de a face și alte lucruri decât studiu. Totuși îmi doresc să am rezultate cât mai bune mai încolo, dar nu îmi setez acest lucru de pe acum, fiindcă nu vreau să risc să mă prăbușesc tare la final în cazul în care nu voi obține. Am așteptări mari de la mine și mă critic dur. Aleg să las lucrurile să curgă frumos”

O fată de nota 10 are și pasiuni de nota 10! Andreea Călin iubește cărțile bune, muzica frumoasă și natura, despre care spune că o echilibrează.

„O simplă conversație mă poate face fericită, privire, un sărut-orice lucru neprelucrat și pur”

Dacă te întrebi cam cum poți aborda o astfel de fată, lucrurile sunt simple: cu sinceritate! Spune că pentru ea acesta e cel mai important lucru. Nu merge la ea cu ambalaje și măști, cu aparențe lipsite de esență sau cu răutăți.

„Iubesc oamenii care iubesc și care își descoperă latura umană”

Mulți ar spune că e prea cuminte, fiindcă are profilul elevei perfecte de liceu. Și totuși, ca orice om, are și ea defecte: încăpățânarea!

„Sunt dispusă să fac orice pentru ceea ce cred. Pot părea răutăcioasă, dar tot din cauza încăpățânării. Alt defect e cel că sunt prea obiectivă”

Ce vrea să facă tânăra după o asemenea victorie? E simplu: să meargă la mare sau la munte! Și să își cumpere cărți noi, pe care să le savureze în tihnă.

Ea e Andreea Călin, o fată pentru care nota 10 e deja ceva la ordinea zilei. Și așa arată portretul ei, dincolo de orice prejudecată sau „tam tam” făcut de dragul de a atrage atenția, cum ar face alții. E o fată de nota 10, cu pasiuni pe măsură și cu o minte ce te cucerește imediat prin maturitatea și luciditatea de care dă dovadă, deși are abia 19 ani.

Abia 19. Și un munte de ambiție și realizări!

Tot în Lazăr a fost și Dan Iliuță, un elev care a cucerit lumea filmului de la Cannes! La 17 ani a făcut un film ce a scris istorie!

Recomandari