Oglindă, oglinjoară, cine-i cea mai frumoasă primă doamnă? Ele sunt soțiile celor mai puternici lideri de stat in lume!

 
+9 click pentru
galerie

Un citat celebru spune că în spatele oricărui bărbat de succes se află întotdeauna o femeie puternică, iar timpul a demonstrat că autorul acestor vorbe de duh nu s-a înșelat de prea multe ori.

Toată lumea e cu ochii pe Brigitte Trogneux, dar cum arată viitorul prim domn al țării dacă Le Pen câștigă prezidențialele din Franța! E mai tânăr decât Marine!​

Liderii politici au avut mereu alături doamne distinse și inteligente, însă nu acestea sunt calitățile pe care le vom analiza astăzi, ci un atuu mult mai important după părerea multora. Frumusețea este un punct de plecare pentru mulți cei care merg la vot. Concret, destule voturi merg în contul anumitor dintre candidați doar pentru că sunt soții unor femei atractive. 

Potrivit site-ului www.usnews.com, clasamentul celor mai puternice state ale planetei arată astfel:

1. Statele Unite ale Americii

2. Rusia

3. China 

4. Marea Britanie

5. Germania

6. Franța

7. Japonia

8. Israel

9. Arabia Saudită

10. Emiratele Arabe Unite.

Primul portret oficial al Melaniei Trump. Casa Albă l-a făcut public: "Abia aştept să muncesc în numele poporului american"

Cu două excepții, Germania și Marea Britanie (acolo unde funcțiile de cancelar și prim-ministru sunt deținute de femei - Angela Merkel și Theresa May), toate celelalte țări din Top 10 sunt conduse de bărbați. Bărbați mai mult sau mai puțini atractivi, dar care au alături doamne rafinate, ce le-au adus un puternic capital de imagine atât în campaniile electorale, cât și pe parcursul mandatelor pe care le-au avut.

Plecând de la acest top ne-am gândit să vă oferim câteva detalii despre primele doamne ale statelor respective, lăsându-vă dumneavoastră plăcerea de a o alege pe cea mai frumoasă.

1. Melania Trump (n. 1970)

Este un designer sloven-american de bijuterii și ceasuri și fost model.Este căsătorită din 2005 cu miliardarul american Donald Trump, fost afacerist imobiliar și actualul președinte al SUA. Născută în Iugoslavia (acum Slovenia), ea a devenit rezident permanent al Statelor Unite în 2001 și cetățean în 2006.

2. Liudmila (Putina) Oceretnaia (n. 1958)

A îndeplinit rolul de primă doamnă a Rusiei până în 2013.Atunci a început procesul de divorț dintre ea și liderul de la Kremlin. După ce s-a separat de președintele rus, Ludmila s-a recăsătorit renunțând definitiv la numele pe care l-a purtat timp de trei decenii. În momentul de față, Vladimir Putin are trecut în dreptul stării civile: divorțat, în vreme ce Liudmila a devenit soția lui Artur Oceretnii, un influent om de faceri moscovit, care are 20 de ani mai puțin. 

3. Peng Liyuan (n.1962)

Este soția celui de-al șaptelea președinte al Republicii Populare Chineze, Xi Jinping. Cei doi s-au căsătorit în 1987, la șapte ani diferență de la divorțul actualului lider de la Beijing de prima sa soție. Peng Liyuan a devenit cunoscută cu mai mult timp înainte de a deveni partenera oficială a politicianului asiatic, fiind o cunoscută cântăreață în această parte a lumii.

4. Valérie Trierweiler (n. 1965)

Situația actualului președinte al Franței, Francois Hollande, este puțin diferită de cea a primilor lideri mondiali. Pe parcursul mandatului liderului de la Paris, statutul de parteneră oficială a primului om al Franței îi aparține jurnalistei Valérie Trierweiler. Cei doi au o relație de mai bine de zece ani, însă din 2014 lucrurile s-au complicat pentru că mass-media din Hexagon  descoperit că Hollande are o amantă cu actrița Julie Gayet. 

5. Akie Abe (n.1962

Este soția primului-ministru japonez. Ca și în cazul Marii Britanii, Japonia este monarhie, însă cea mai importantă funcție executivă din stat este cea a premierului. Soția lui Shinzō Abe este cunoscută pentru faptul că a avut, în nenumărate rânduri, puncte de vedere diferite de ale partenerului său de viață, atunci când a venit vorba despre politică.În tinerețe a fost una dintre primele femei DJ din Japonia și era cunoscută sub numele de „Akky”.

6. Sara Netaniahu (n. 1958)

Este cea de-a treia soție a actualului prim-ministru israelian, Beniamin Netaniahu. Actuala pereche a carismaticului șef de la Tel Aviv a avut o carieră prodigioasă în educație, dar în ultimul timp s-a dedicat mai mult psihologiei. În primul mandat al lui Beniamin Netaniahu în fruntea guvernului israelia, Sara a fost criticată în nenumărate rânduri de către presă din cauza atitudinii reci pe care a avut-o față de alegători. 

7. Sultana Bint Mandil Al Mandil Al khaldi (n?)

Este una dintre cele cinci soții ale regelui Arabiei Saudite, Salman bin Abdulaziz Al Saud. Nu există date oficiale despre cea de-a treia soție a liderului de la Riad și nici fotografii care s-o înfățișeze. De menționat că odată căsătorită, soția regelui și-a pierdut numele inițial devenind „Sultana care l-a născut pe Mandil Al Mandil Al khaldi”.

8. Șamsa bint Suhail Al Mazrouei (n?)

Este soția a președintelui Emiratelor Arabe Unite, Șeic Khalifa bin Zayed bin Sultan Al Nahyan. Cei doi sunt căsătoriți de mai mulți ani și au împreună opt copii. Informațiile despre partenera președintelui arab sunt la fel de puține ca și în cazul sultanei Arabiei Saudite. facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe