Live acumChefi la cutite
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Picioarele ei erau asigurate pentru 500.000 de franci. Cea mai bine plătită animatoare feminină din lume și prima care a purtat o pereche de stiletto a călcat pe capetele bărbaților și a devenit un star

A început ca vânzătoare de flori într-un restaurant din orașul natal, cântând balade populare în timp ce vindea flori câtorva rătăciți. Nu o împlinea o viață trăită la mâna trecătorilor. Uneori, vremea nu era solidară cu zvâcul ei interior.

Jeanne Bourgeois a început ca vânzătoare de flori într-un restaurant din orașul natal cântând balade populare în timp ce vindea flori câtorva rătăciți. Nu o împlinea o viață trăită la mâna trecătorilor. Uneori, vremea nu era solidară cu zvâcul ei interior. Ploa și frigul îi străpungea oasele firave. Nu, vocea nu-i tremura de emoție, ci de vântul care sulfa cu putere afara, iar ea, pentru a-și împlini ziua de „muncă”, îndura.

Timpul trecea în defavoarea ei. Știa că e frumoasă și că ar putea reuși să devină una dintre cele mai cunoscute figurI ale timpului său, dar și-a luat un răgaz să mai aștepte. Nu a durat mult și fermecătoarea domnișoară, cu trupul său uscățiv și cu dinamismul său debordant, a decis să ia cursuri de teatru și de canto. În 1885 și-a început cariera de animatoare.

Jeanne Bourgeois, cunoscută după numele de scenă Mistinguett, a venit pe lume la datat de 3 aprilie 1875 în Enghien-les-Bains, Val-d'Oise, în Franța. A fost crescută într-o familie modestă, de un tată care lucra cu ziua unde găsea și de o mamaă croitoreasă.

Cariera lui Bourgeois a înflorit la scurt timp după ce a decis să-și fructifice talentul.

Bourgeois a debutat ca Mistinguett la „Casino de Paris” în 1895 și a continuat să apară în locuri precum Folies Bergère, Moulin Rouge și Eldorado. A jucat în filmele mute din 1908. Mișcările ei răscolitoare au captivat capitala Franței, iar ea a reușit să devină cea mai populară animatore franceză a timpului său și cea mai bine plătită animatoare feminină din lume, cunoscută pentru zelul pe care îl avea când juca piesele de teatru.

CITEȘTE ȘI: „Pentru fiecare lucru nenorocit pe care îl faci, plătești”. A fost salvată de prostituate, a născut la 17 ani și a cântat lumii că nu regretă nimic, dar a mințit! A făcut cel mai mare păcat, același ca mama ei, și a suferit cumplit

La început de carieră, Jeanne a avut suișuri și coborâșuri emoționale. Ajunsese să se întrebe dacă, într-adevăr, face ceea ce trebuie, cum trebuie. Era seară, în jurul anului 1880. Se simțea stingheră, nesigură și își pierduse licărul din privire. Băuse destul de mult și amețeala alcoolului nu o ajuta să treacă cu vederea ceea ce o măcina. A decis să-și viziteze vecina, una dintre femeile de la care știa că are ce să învețe. Anna Thibaud o privea de pe fereastră. Umerii plecați erau un indice al stării ei sufletești. „Se frământă, prostuța”, își zise în sinea ei.

Thibaud i-a spus: „Pentru a reuși în teatru ... trebuie să fii drăguță. Trebuie să-i exciți pe bărbați! ”

Mistinguett, ușor bulversată, a întrebat dacă asta ar înseamnă că trebuie să încânte mulțimile. Thibaud a repetat: „Nu, bărbații!”

CITEȘTE ȘI: „Ieși afară, stârpitură!”. George Enescu a iubit o criminală cu 73 de victime! A găsit-o în pat cu altul și cu fața desfigurată de acid, dar a cerut-o în căsătorie

Mistinguett a înregistrat prima oară în 1916 melodia semnată, "Mon Homme". A fost popularizată sub titlul său englez "My Man" de Fanny Brice și a devenit un standard în repertoriul a numeroși cântăreți de pop și jazz.

În 1919, picioarele ei erau asigurate pentru 500.000 de franci. Ea a fost prima femeie din lume care, prin anii 1940, a purtat pantofi stilleto. Acești pantofi au fost creați de către designerul Andre Perugia, care confecționa pantofi încă din 1906.

Stiletto a fost adeseori asociat fetișurilor și femeilor „ușoare” datorită naturii sale erotice, date de înălțimea impresionantă. Această atitudine față de pantofi s-a schimbat de-a lungul anilor, stiletto devenind în timp o expresie a modei și a feminității.

Pantofii stiletto se referă la pantofii cu toc înalt și subțire, care sunt cunoscuți și sub denumirea pantofi cu toc cui. Denumirea de stiletto se referă, de fapt, la tocul pantofilor și provine din limba italiană, de la cuvântul stiletto care înseamnă stilet. Acesta era un pumnal, iar denumirea a fost preluată pentru a descrie tocul pantofilor, datorită asemănării dintre toc și pumnal. Denumirea a fost utilizată pentru prima dată în preajma anilor 1930.

CITEȘTE ȘI: Marie Curie a fost implicată într-un scandal sexual! A vrut să lase patru copii fără tată! Răspunsul pe care l-a dat în fața acuzațiilor a fost fabulos. „Nu pot accepta așa ceva!”

Pantofii stiletto au fost creaţi de către bărbaţi. Andre Perugia a materializat schiţele pantofilor. Prima menţiune a lor fiind în ziarul The Daily Telepgraph. Mai târziu Roger Vivier şi Ferragamo să se joace cu înălţimea şi structura tocului. La mijlocul secolului al XX-lea pantofii stiletto au făcut furori împreună cu hainele designerului francez Christian Dior.

Distinsa Mistinguett a avut onoarea de a fi prima care a purtat unii dintre cei mai controversați pantofi, adorită picioarelor sale incredibil de frumoase pentru care se plăteau bani!

Mistinguett a fost Miss Helyett, Miss Tinguette, Mistinguette și, în final, a decis să rămână unica Mistinguett. Nu s-a căsătorit niciodată, deși s-a legat romantic de mulți, inclusiv de Chevalier și regele Alfonso al XIII-lea al Spaniei, dar nu au dus la nimic înfloritor aceste relații.


Sex simbolul Parisului a trecut la ceruri la data de 5 ianuarie, anul 1956, la vârsta de 80 de ani.

Scriitorul Jean Cocteau, care a admirat-o toată viața, în ziua morții celei mai mari legende a teatrului și muzicii din Franța, a spus câteva cuvinte care au rămas în memoria colectivă:

"Vocea ei, ușor deconectată, a fost cea a șoimilor de pe strada pariziană - vocea nebunească și strălucitoare a oamenilor din Paris. Ea era din rasa animalelor care nu datorează nimic intelectualismului . S-a întrupat. Ea a flatat un patriotism francez care nu era rușinos. Este normal ca acum să se sfărâme, ca și celelalte din acea epocă mare și minunată care a fost a noastră."

(Surse: Wikipedia, Historia)

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro