Live acum
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Povestea din spatele IMAGINII ZILEI! Un pompier a înghețat la propriu, după ce a stat mai multe ore într-un ger năpraznic pentru a salva vieți

Îi numim, simplu, salvatori de vieți, fie că sunt medici, polițiști, pompieri, salvamontiști, paramedici, oameni care și-au făcut din propria existență un scop de a-i ajuta pe ceilalți. Uneori riscându-și propria viață.

Îi numim, simplu, salvatori de vieți, fie că sunt medici, polițiști, pompieri, salvamontiști, paramedici, oameni care și-au făcut din propria existență un scop de a-i ajuta pe ceilalți. Uneori riscându-și propria viață.

De altfel, ziarele mediatizau zilele trecute cazul unui medic care a murit după ce a muncit 18 ore fără întrerupere. În agonie, s-a prăbușit epuizat în fața pacientului, după ce l-ar fi întrebat: „Dar mama ta cum se simte?”. Da, ați intuit bine, doctorul îi îngrijise și mama bolnavului și, în loc să se preocupe de propria sănătate, s-a stins, îngrijorat de a altora.

La început de an, fotografia unui alt salvator de vieți, de data asta un pompier, Bobby Lehman, a devenit virală în mediul virtual. La început de an, intervenția la care a luat parte a durat mai multe ore, până când casca i-a înghețat, mai ceva ca o cruce de Bobotează.

Cum de s-a uitat pe sine în ger „pompierul înghețat”?

Privind atent fotografia în care de sub casca înghețată, se mai văd doi ochi de culoarea cerului, nu ai cum să nu te întrebi, ca om, cum de pompierul Bobby Lehman a ajuns un sloi de gheață la propriu, mai ales că fotografia nu a fost surprinsă în Cercul Arctic, ci în Massachusetts.

În primele zile ale acestui an, Coasta de Est americană se confruntă cu temperaturi extrem de scăzute. În acest context, chiar în noaptea de Anul Nou, pompierii unei unități de pompieri din Massachusetts au fost chemați să intervină în stingerea unui incendiu. O casă ar fi ars din temelii, dacă salvatorii nu ar fi intervenit în timp record. Pe lângă foc, eroii s-au luptat cu rafale de vânt, ger, zăpadă și temperaturi demne de Polul Nord.

Cine e Bobby Lehman, „pompierul-înghețat”?

După mai multe ore la locul intervenției, pompierul Bobby Lehman pare să se fi transformat într-un sloi de gheață. Ziarele americane scriu că operațiunea a durat peste trei ore, iar incendiul a fost unul atât de mare, încât salvatorii au avut nevoie de întăriri și de ajutorul colegilor din alte șapte unități. Lehman lucrează la Unitatea Lynn Fire Department, din Massachusetts. Atunci când nu se luptă cu focul, bărbatul este tată cu normă ântreagă pentru cele două fetițe ale lui care vor să-i calce pe urme. Din imaginile postate pe o rețea de socializare, remarcăm faptul că Lehman a mai înghețat și în trecut, încercând să salveze vieți. Starea de sănătate a pompierului este în afara oricărui pericol.

Coasta de Est a Americii, sub zăpadă


Aproximativ 65.000 de locuinţe şi sedii de companii de pe coasta estică americană au rămas fără electricitate, iar autorităţile se aşteaptă ca acest număr să crească în orele următoare, pe măsură ce furtuna va cuprinde întreg nord-estul Statelor Unite, o regiune cu o densitate a populaţiei foarte ridicată. Căderi abundente de zăpadă au afectat coasta estică americană de-a lungul unui front atmosferic care se întinde din statul Maine şi până în Carolina de Nord, joi, doborând linii de electricitate, provocând acoperirea cu gheaţă a drumurilor şi cauzând închiderea câtorva sute de şcoli.

Americanii îi au pe ai lor, noi îi avem pe ai noștri

Așa cum americanii își au eroii lor și noi îi avem pe ai noștri: pompieri care încearcă imposibilul acolo unde focul pare de neoprit. De cele mai multe ori, pompierii români nu sunt surprinși la locul faptei, dar a existat o excepție de curând, la finalul lunii septembrie, atunci când un cămin de bătrâni din județul Ilfov era să ardă din temelii.

Plini de funingine, cu ochii înroşiţi din cauza fumului şi nu numai - căci unii lăcrimau - au fost declarați atunci „eroii zilei”. Dacă nu erau ei, ar fi fost posibil ca tragedia de la Colectiv să se repete. De data asta, victimele ar fi fost bătrânii dintr-un azil pentru vârstnici.


„Ei sunt o parte dintre pompierii care au făcut posibilă evacuarea rapidă a persoanelor vârstnice din clădirea incendiată. Mulțumim tuturor pentru eforturile deosebite depuse în gestionarea intervenției!”, a fost atunci mesajul postat de ISU București și Ilfov pe pagina oficială de Facebook.

Românii au fost emoționați să vadă chipurile pline de tăciune ale eroilor, chipuri obosite, chinuite, dar zâmbitoare. Căci, ce răsplată mai mare poate exista în lumea asta decât aceea de a ști că ai salvat vieți?!

Sursă: ABC News, ISU București și Ilfov

Recomandari