Povestea EMOTICOANELOR! Loufrani voia o față zâmbitoare roșie, dar a riscat și a ales GALBENUL, culoarea Soarelui

 
+10 click pentru
galerie

Îl folosim de zeci de ori pe zi în conversațiie noastre de pe rețelele e socializare, în conținutul mailurilor, îl vedem peste tot: pe ghiozdane, inscripționat pe tricouri, pe șepcuțe, cravate, magneți de frigider sau lenjerie de pat. „Fața zâmbăreață” a ajuns să facă parte din viața noastră, să înlocuiască de multe ori stări și cuvinte, fraze întregi rezumate într-un simplu emoticon. :)

Binecunoscutul emoji sau "fața zâmbăreață", creat de francezul Franklin Loufrani acum 45 de ani, a dat naștere unui afaceri de milioane de dolari pentru inventatorul său și a devenit subiectul unei producții hollywoodiene, lansată de curând  în cinematografele britanice. Loufrani, pasionat de grafică, n-ar fi intuit că ideea lui va fi un real succes, că riscul de a fi ales o culoare stridentă - galbenul - s-a dovedit a fi unul de bun augur. Se apune ca ar fi mizat inițial pentru roșu, dar apoi galbenul - „culoarea soarelui” - i s-a părut că întregește ideea de zâmbet.

Muncă începută de tată, continuată de fiu

Filmul, avându-i pe afiș pe Patrick Stewart și Maya Rudolph, spune povestea unei lumi imaginare din interiorul telefoanelor mobile în care emoji-urile se revoltă pentru că nu mai doresc să fie reprezentarea unei singure emoții.

Nicolas, fiul inventatorului celebrului emoticon ''zâmbitor", a extins rețeaua de fețe expresive, inițial destinate pentru a însoți știrile pozitive dintr-un ziar din Franța, la o paletă întreagă de expresii faciale folosite pe dispozitivele mobile din întreaga lume.

"Mi-am dat seama că fețele zâmbitoare pot deveni un limbaj în sine sau un mod de comunicare", a declarat Nicolas pentru Reuters. "Un limbaj din pictograme, recunoscut de oricine, oriunde în lume, fără să fie nevoie de învățarea lui în prealabil și care poate fi folosit în comunicarea digitală", a adăugat acesta.<

O adevărată fabrică de făcut bani

Loufrani conduce Smileyworld Ltd, o companie care vinde jucării de pluș, brelocuri, căni, poșete și multe alte produse cu fețe zâmbitoare și care are o cifră de afaceri de 265 de milioane de dolari, cu peste 23 de milioane de produse în regim de franciză vândute în cursul unui an.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe