Live acumObservator 23
Prime Time 20:30Adela

Hoteluri, prostituție, avere uriașă, dar o moarte cumplită! Coronavirusul, secretul ce-i dă coșmaruri celui mai puternic om din lume

Aur, prostituate, hoteluri, bordeluri, dezertare. Sunt doar câteva dintre secretele familiei lui Donald Trump. Dacă zvonurile se adeveresc, președintele SUA are toate motivele să fie speriat. Oare va avea soarta bunicului său?

Frederick Trump (stânga) și Donald Trump (dreapta)

Profimedia

„Donald Trump, suspect de infecție cu coronavirus”. A fost titlul ce a dat fiori reci „celei mai puternice țări din lume”. Chiar dacă a susținut cu vehemență că Statele Unite ale Americii nu vor fi doborâte de un virus, Trump are toate motivele să fie speriat.

Dacă diagnosticul se va confirma, președintele ar putea avea, în cel mai sinistru scenariu, soarta bunicului său, cel care a pus bazele Imperiului Trump.

Cine a fost bunicul lui Donald Trump? Frederick s-a născut în Germania. La 16 ani, a fugit, în toiul nopții, spre America de Nord. A lăsat în urmă tot ce avea și știa că, dacă se va întoarce în țara natală, ar putea fi aruncat în închisoare.

Hoteluri, prostituție, avere uriașă, dar o moarte cumplită! Coronavirusul, secretul ce-i dă coșmaruri celui mai puternic om din lume

A ajuns în Statele Unite, în mod ilegal. În nici 24 de ore, era angajat, ca frizer. A muncit, a ținut cu dinții de primii bani câștigați. N-a trecut mult până și-a cumpărat prima afacere.

A avut restaurante, hoteluri, dar averea și-a câștigat-o ca patron de bordel.

Când a venit vremea să se căsătorească, s-a întors în Germania. A riscat enorm, doar ca să își vadă din nou mama și să își aleagă o soție „curată”.

Totul s-a năruit, în timp ce se plimba de mână cu fiul lui.

Prea firav ca să muncească

După zece ani de luptă cu boala, tatăl lui Frederick Trump murea, în 1877, la doar 48 de ani, lăsându-și soția și copiii fără niciun ban. Cinci dintre cei șase copii munceau din greu la via familiei, dar micuțul Frederick era prea firav, n-ar fi putut rezista nici măcar o zi.

Mama lui a decis să îl trimită la Frankethal, să învețe o meserie. Frederick a devenit ucenic într-un salon de frizerie. După câteva luni, puștiul se întorcea în satul cu aproape o mie de locuitori, cu gânduri mari.

Când a împlinit 16 ani, Frederick a luat o decizie ce îi va marca tot restul vieții. În acea vreme, în Germania, băieții trebuiau să se prezinte la pregătirea militară obligatorie. Adolescentul cu planuri mari nu avea niciun gând să îmbrace uniforma.

În toiul nopții, i-a lăsat un bilet mamei sale și a fugit. Se întâmpla la începutul lui octombrie 1885.

Hoteluri, prostituție, avere uriașă, dar o moarte cumplită! Coronavirusul, secretul ce-i dă coșmaruri celui mai puternic om din lume

Băutura, femeile și petrecerile i-au luat mințile! Cum l-au transformat pe Tolstoi cele două săptămâni petrecute în Focșani: „M-am dus la Zamfira, cu succes”

„Fără ocupație”

Pe 19 octombrie 1885, în punctul de debarcare pentru emigranți Castle Garden din New York, apărea numele „Friedr. Trumpf, fără ocupație”.

Fugarul Trump a pornit în căutarea Katharinei, surorii sale, care ajunsese în SUA cu doi ani înainte. La doar câteva ore după ce pusese piciorul pe pământ american, Frederick a fost angajat, ca frizer, de un alt german stabilit în oraș.

Șase ani mai târziu, își cumpăra prima afacere: un restaurant, în Seattle, fix în mijlocul Cartierului Roșu.

Serviciile oferite de localul lui Trump erau mâncare, băuturi și „camera pentru domnițe”, un eufemism pentru prostituție.

Își vinde restaurantul și pornește pe urmele minerilor. Cumpără pământuri, dar nu construiește nimic pe ele, nu le valorifică.

Marea lovitură o dă în Yukon.

Pentru Nina, o secretară divorțată, Mircea Eliade a renunțat la propria familie. Prietenia i-a legat, moartea i-a despărțit!

Hotelurile și bordelurile Trump

Frederick Trump simțea că banii se fac acolo unde se duc minerii. În 1898, își vinde toate afacerie, transferă terenurile pe care le avea pe numele surorii sale și pleacă cu minerii, în Yukon. Nu aurul îl interesa.

Împreună cu un partener de afaceri, miner, Trump a deschis Arctic Restaurant and Hotel și oferea clienților mâncare, cazare și dame de companie, într-un complex de corturi. Cu timpul, afacerea s-a transformat într-o clădire cu două etaje.

Hoteluri, prostituție, avere uriașă, dar o moarte cumplită! Coronavirusul, secretul ce-i dă coșmaruri celui mai puternic om din lume

În publicația Yukon Sun, Arctic Restaurant and Hotel are descries ca:

„Pentru bărbații singuri, Arctic este cea mai bună optțiune de cazare, dar și cel mai bun restaurant din regiune. Cu toate astea, nu recomandăm doamnelor respectabile să meargă acolo. Zgomotele din camerele învecinate le-ar putea ofensa.”

Trump a reușit să evite dezastrul financiar, vânzându-I jumătatea sa din afacere partenerului său. Câteva luni mai târziu, prostituția a fost declarată, oficial, ilegală, iar Arctic a fost confiscat.

S-a întors în Germania putred de bogat

În 1901, Trump se întoarce în Germania, în satul natal. Era de nerecunsocut. S-a îndrăgostit nebunește de Elisabeth Christ, fiica unui vecin, cu 11 mai mică decât el. Logodna o nemulțumește pe mama sa, care o considera prea săracă pentru fiul ei.

Se căsătoresc și pleacă împreună în New York. Acolo, Frederick face ce știe cel mai bine: tunde și administrează hoteluri. Fiica lor, Elizabeth, se naște pe 30 aprilie 1904.

Dorul de casă nu îi dă pace soției lui Frederick. Își implore soțul să se întoarcă în Germania, împreună cu copila. În mai 1902, atunci când cere să i se elibereze un pașaportul, la „ocupație”, Trump scrie „hotelier”.

Hoteluri, prostituție, avere uriașă, dar o moarte cumplită! Coronavirusul, secretul ce-i dă coșmaruri celui mai puternic om din lume

Vizita lor a fost mai scurtă decât plănuiseră. Autoritățile „și-au amintit” că bogătașul fugise ilegal din țară, ca să scape de stagiul military și l-au amenințat cu deportarea. Avea opt săptătmâni la dispoziție să plece de pe teritoriul Germaniei.

S-au întors în New York. Elizabeth era deja însărcinată cu al doilea copil al cuplului, Fred.

Mort în 24 de ore

În următorii ani, Frederick se dedică vieții de familie. În același timp, cumpără terenuri și clădiri pe care le închiriază. A reușit să strângă o avere uriașă, în doar doi ani.

În ziua de 29 mai 1918, Frederick Trump era la plimbare cu fiul lui. Deodată, bărbatlui I se face rău. Abia se târăște până acasă, în pat. A doua zi, era mort.

Moartea fulgerătoarea i-a luat pe toți prin surprindere. Cee ace medicii au crezut, initial, că era o penumonie s-a adeverit a fi cu totul altceva. Trump a fost printre primii oameni omorâți de gripa spaniolă, pandemia ce a luat milioane de vieți.

A lăsat în urmă o casă cu două etaje, șapte camere de închiriat în Queens, cinci terenuri, patru mii de dolari, economii, stocuri în valoare de 3.600 de dolari și 14 ipoteci. În total, Frederick Trump valora 31.359 dolari (echivalentul a 528.831 dolari în 2019). Soția și fiul său Fred și-au continuat proiectele imobiliare sub egida Elizabeth Trump & Son.

Gripa cu 50.000.000 de morți. Fiecare al 40-lea om de pe Pământ a decedat

Primele cazuri de gripă spaniolă au fost semnalate pe 11 martie 1918, la Fort Riley, Kansas, SUA, la militarii ce participaseră la luptele Primului Război Mondial. Boala s-a extins, în toată lumea, cu o rapiditate uluitoare.

Se vorbește despre 50 de milioane de victime, în contextul în care prima mare conflagrație a omenirii a ucis între 16 și 40.000.000. Marele general Eremia Grigorescu este una dintre personalitățile omorâte de gripa spaniolă.

Gripa spaniolă a făcut multe victime celebre. De la poetul francez Guillaume Apollinaire, până la marele Gustav Klimt.

Viitorul președinte al Statelor Unite, Franklin Delano Roosevelt, se afla pe vasul ”USS Leviathan”, care se întorcea din Europa, în momentul în care a fost atins de virus. A reușit să scape cu dublă pneumonie, dar luni întregi abia a putut să meargă. Regele Spaniei, Alfonso al XIII-lea, a fost, de asemenea, afectat.

Mai multe despre gripa spaniolă, puteți citi aici: Gripa cu 50.000.000 de morți. Fiecare al 40-lea om de pe Pământ a decedat!

Recomandari