Live acumNunta cu scantei (r)
Prime Time 20:00Poftiţi pe la noi: Poftiţi la munca

Povestea Lorenei, fata frumoasă de 10, prima admisă la Medicină în București: „Nu am visat când eram mică să fiu doctoriță, nici nu făceam injecții păpușilor!”

Ce vrei să te faci când vei fi mare? O întrebare care ne-a marcat copilăria, de la care părinții, bunicii, rudele prietenilor verilor de al doilea au primit răspunsuri ca: aviator, actor, cosmonaut, doctor sau... îngrijitor de ponei, crescător de pisici, gardă de corp pentru Sponge Bob.

Ce vrei să te faci când vei fi mare? O întrebare care ne-a marcat copilăria, de la care părinții, bunicii, rudele prietenilor verilor de al doilea au primit răspunsuri ca: aviator, actor, cosmonaut, doctor sau... îngrijitor de ponei, crescător de pisici, gardă de corp pentru Sponge Bob.

În mod paradoxal, Lorena Maria Furnică, absolventă a Colegiului Naţional „Vlaicu Vodă”, prima admisă la Facultatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, nu are asemenea amintiri. Visul oricărei fetițe de a îmbrăca halatul alb și te a ajuta oamenii i-a fost străin în copilărie. „Nu am visat când eram mică să fiu doctoriță, nici nu făceam injecții păpușilor!”, a recunoscut tânăra a cărei performanță a fost menționată de jurnaliștii ziarului ”Interes argeșean”.

Visul de om mare de a ajuta oamenii

Anii au trecut, iar Lorena și-a schimbat planurile și viziunea asupra viitorului. Din clasa a X-a de liceu, ideea de a urma Medicina a încolțit în mintea ei. De atunci au urmat sute de ore de studiu, ambiție și multă, multă determinare, iar rezultatele nu au întârziat să apară.

Toată lumea ştie că medicina este un domeniu destul de stufos şi de fiecare dată când spuneam cuiva de dorinţa mea, îmi spunea că o să am mult de muncă. Aş fi vrut să nu spună asta pentru că ştiam şi eu şi mă gândeam că aş fi putut alege ceva care să nu mă solicite atât, dar până la urmă am spus că merită pentru că, pur şi simplu, nu mă vedeam făcând altceva care să mă atragă atât de mult şi îmi plăcea inclusiv ideea asta, imaginea mea cu halat alb, într-un spital, lucrând în folosul ştiinţei şi al omenirii.

Lorena: „Eu eram atrasă de cum funcţionează corpul uman!”

De fiecare dată când mă gândeam la laboratoarele în care o să lucrez, la cabinetul pe care o să îl am, spuneam că merită orice efort. Probabil că a fost sădită în subconştient o dorinţă de a renunţa şi de a alege calea mai uşoară, dar mă bucur că nu i-am dat glas. Ar fi fost mai simplu să aleg ceva de laborator, pentru că sunt facultăţi la care se intră mult mai uşor, dar eu eram atrasă de cum funcţionează corpul uman, iar despre asta pot să învăţ doar la medicină. La biologie înveţi mai mult despre sisteme, cel vegetal, cel animal, dar medicina este axată pe oameni şi mi se pare fascinant”, crede tânăra.

Dispusă să facă sacrificii și să-și primească pacienții peste ani cu cel mai cald zâmbet pe buze, Lorena e curioasă de ceea ce îi va rezerva viitorul. Dar deocamdată se bucură de reușita ei: de a se vedea prima pe lista admișilor la o facultate grea, râvnită de mii de tineri de vârsta ei.

Nu a luat meditații pentru a deveni medic

Lorena a primit vestea cea mare, că e prima dintre admişii la Medicină, chiar de la diriginta sa. "Pentru acest rezultat trebuie să le mulţumesc atât părinţilor cât şi profesorilor de la Colegiu, a căror susţinere am avut-o în permanenţă. Nu am făcut niciodată ore de meditaţie, dar profesorii de la clasă m-au ajutat mult. Uite-aşa, am dus tradiţia Colegiului mai departe", a declarat Lorena.