Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Film: Homefront: Orasul fara legi

Povestea româncei care produce cele mai tari seriale: “The Bing Bang Theory” şi “Two and a Half Men”. Mona Garcea: "Am început prin a duce cafea scenariştilor. Despre România, îmi aduc aminte ca o ţară frumoasă"

Dacă eşti un împătimit al serialelor înseamnă că nu ai ratat niciun episod din “Two and a Half Men”, “The Big Bang Theory” sau “CSI New York”. Interesant este că în timp ce savurezi cine ştie ce scenă, habar nu ai că în spatele acestora se afla chiar o… românca. Se numeşte Ramona Garcea şi are un succes incredibil!

Dacă eşti un împătimit al serialelor înseamnă că nu ai ratat niciun episod din “Two and a Half Men”, “The Big Bang Theory” sau “CSI New York”. Interesant este că, în timp ce savurezi chiar acum cine ştie ce scenă, habar nu ai că în spatele ei se află chiar o… româncă. Se numeşte Ramona Garcea şi are un succes incredibil!

Mona Garcea s-a născut în Braşov în urmă cu 41 de ani. A plecat din România, împreună cu părinţii, 11 ani mai târziu, aşa că amintirile sale despre ţara natală sunt puţine şi nu întotdeauna frumoase, aşa cum ne-ar plăcea să credem.

“Mama mea este din Râşnov, tată din Augustin, iar eu m-am născut în Braşov în 1976. Părinţii mei au plecat din România în 1985, iar eu împreună cu sora mea am plecat doi ani mai târziu, în 1987. Îmi amintesc România că o ţară frumoasă vizual, dar un loc mizerabil în care să trăieşti. Amintirile din copilăria mea sunt presărate cu lucruri minunate, cum ar fi când mă jucam la Castelul Bran, vacanţele de vară la Constantă, privitul vitrinelor prin Bucureşti, mersul la operă cu mama mea, patinaj şi altele. Dar îmi amintesc şi lucruri teribile precum ore de aşteptare la coadă pentru pâine, lipsa lucrurilor de trai elementare, senzaţia constantă ca cineva îţi urmăreşte fiecare mişcare, frică zilnică că poţi fi persecutat fără niciun motiv. Niciun copil de 9 ani nu ar trebui să simtă asta”, spune Mona, conform CityNews.ro.

“AM ÎNCEPUT PRIN A DUCE PRÂNZUL ŞI CAFEAUA SCENARIŞTILOR!”

Ajunsă pe tărâmul “făgăduinţei”, Mona a crescut diferit faţă de cei rămaşi acasă. Spiritul liber, imaginaţia bogată şi talentul au transformat-o în una dintre cele mai renumite producătoare din Statele Unite ale Americii. “Am un simţ al umorului foarte sarcastic, cumva negru, care uneori poate fi considerat supărător, dar asta este felul în care eu tratez viaţă şi mă face să nu iau lucrurile mult prea în serios”.

Numele i-l puteţi vedea la începutul său sfârşitul fiecărui episod din cele mai tari seriale ale momentului.

“Am absolvit University of Central Florida cu licenţă în teatru, iar câţiva ani după asta, m-am mutat în Los Angeles. Am început ca şi production assistant, ducându-le prânzul şi cafeaua echipei şi scenariştilor. Este nivelul de început al joburilor în Los Angeles, dar este un pas necesar pentru a urca pe scara industriei TV. Singurii care pot sări peste această treaptă sunt cei care au rude în industrie, iar eu nu cunoşteam pe nimeni când m-am mutat în L.A., nici măcar o persoană. Aşa că am început de la zero, dar m-am bucurat de fiecare secundă”.

Da, povestea româncei pare desprinsă dintr-un film demn de “ţara tuturor posibilităţilor”, însă, spune ea, satisfacţia reuşitei este cât se poate de reală. “Îmi place foarte mult să ştiu că sunt parte a ceva ce aduce râsul şi fericirea oamenilor din orice colţ al lumii”.

În România nu a mai păşit din 1987, însă visează să aibă timp să se întoarcă măcar pentru câteva zile. Aşa, de dragul vremurilor de demult… “Chiar îmi doresc şi am încercat să mă fac să merg de câteva ori, dar frica ce mi-a fost insuflată de când eram copil este un lucru greu de lepădat. Voi merge cu siguranţă în anul viitor”…

SURSA FOTO: FACEBOOK

Recomandari