Live acumChefi la Cutite
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Povestea românului pe care-l cunosc toți marii artiști ai planetei. A vândut varză la tarabă și a ajuns să ia masa cu Michael Jackson, Madonna, Justin Bieber sau Rihanna!

Până la căderea regimului comunist nimeni nu știa de existența sa. Asta pentru că la începutul anilor 50 familia sa ajunsese la Frankfurt după o „escală” de câțiva ani în Israel. La doar câțiva ani de la Revoluția din 1989, un impresar cu nume neaoș se fotografia braț la braț cu megastarul Michael Jackson și le promitea românilor că-l va aduce pe cel mai mare artist al planetei să concerteze pe defunctul „23 August”

Până la căderea regimului comunist nimeni nu știa de existența sa. Asta pentru că la începutul anilor 50 familia sa ajunsese la Frankfurt după o „escală” de câțiva ani în Israel. La doar câțiva ani de la Revoluția din 1989, un impresar cu nume neaoș se fotografia braț la braț cu megastarul Michael Jackson și le promitea românilor că-l va aduce pe cel mai mare artist al planetei să concerteze pe defunctul „23 August”.

MICHAEL JACKSON, 1992. Cum s-a măsluit cel mai tare concert din istoria României: ”Am urcat pe scenă, l-am pupat pe obraz, dar n-am fost eu acolo!”

Marcel Avram vorbea o română puțin stâlcită, dar suficient pentru a se face înțeles. Michael urma să ajungă la București și ceea ce părea să fie doar un vis pentru tinerii acelor vremuri devenea, peste noapte, o realitate.

PRIMA AFACERE, CU ZARZAVATURI!

Dar nu despre marele showman este vorba în povestea noastră ci despre Marcel, băiețelul cu sânge evreiesc, pe care divinitatea avea să-l salveze de la moarte în timpul celui De-al Doilea Război Mondial și îl așezase frumos într-o Germanie Federală care încerca să-și găsească strălucirea de-altădată. Cu puful care i se așezase ușor desupra buzelor, Marcel își începea prima afacere în Frankfurt. Comerțul cu zarzavaturi îi aduce primii bani românului cu origini israeliene. Nu-i era rușine să vândă la tarabă atâta vreme când avea un profit cât de mic. Spiritul său de afacerist i-a adus succesul mai repede decât s-ar fi așteptat și adolescentul care îi îmbia pe nemți cu salată, roșii și castraveți devenea proprietarul unei mici companii care impresaria artiști mai puțin cunoscuți în primă fază. „Mama Concerts”. Totul a început după ce tânărul Avram și-a făcut o trupă de rock, dar pe care nu a reușit să o ducă pe culmile succesului, așa cum și-ar fi dorit. Legăturile cu lumea artistică i-au plăcut atât de mult, încât a decis să rămână în „branșă”.

ÎNTÂLNIREA CU MICHAEL JACKSON

La începutul anilor 70 început ascensiunea, iar una dintre primele trupe cărora le-a organizat un concert a fost Jackson Five: „L-am cunoscut pe Michael Jackson când el avea 12 ani şi jumătate şi a concertat în Germania cu Jackson Five. Era în 1972”. De-atunci și până aproape de moartea megastarului, pe cei doi i-a legat o mare prietenie. „Era nu numai un mare artist, un mare dansator, cel mai bun, cu cele mai frumoase videoclipuri din lume, ci şi un prieten. Vreo 17 ani am fost prieteni, pe drum, împreună, la turnee. Eram prezent la fiecare concert, dar şi în fiecare zi liberă dintre concerte. Îmi amintesc că la turneul din Africa de Sud a vrut să vadă Casablanca şi m-a făcut să plec la Casablanca cu un avion privat... A fost o parte din viaţa mea şi dintr-a lui”, povestea Marcel Avram într-un interviu acordat Jurnalului Național în urmă cu aproape 10 ani.

Ce s-a ales de frumoasa Paris, fiica lui Michael Jackson. Tânăra vrea să fie actriță și va juca într-un film

Pentru Marcel Avram vremurile bune erau abia la început. Cele mai importante nume ale scenei mondiale îi știau numărul de telefon și acceptau propunerile românului de a concerta în orașele alese de acesta.

DE LA BON JOVI, TOM JONES, U2, ROLLING STONES LA JUSTIN BIEBER, RIHANNA SAU MILEY CYRUS

Pentru că în mintea românilor a rămas în memorie celebrele concerte ale lui Michael Jackson organizate la București, puțini știu că paleta artiștilor cărora acesta le-a organizat eveniment este mult mai largă. Indiferent de perioadă, Marcel Avram a avut priză la toate vedetele.

Pink Floyd, U2, Rolling Stones, Madonna, Rod Stewart, Prince, Bon Jovi, Celine Dion, Elton John, Tina Turner, The Who, Deep Purple, Ozzy Osbourne, Frank Sinatra, Sammy Davis Jr., Barbra Streisand, Tom Jones si Liza Minelli sau Rihanna, Justin Bieber, Miley Cyrus, Enrique Iglesias, Lady Gaga, Alicia Keys, Usher sunt doar câțiva dintre cei care îl cunosc și-l respectă pe românul Marcel Avram și care nu-l refuză atunci când acesta le propune un „deal”.

PROBLEMELE CU LEGEA

În viața lui Avram a existat însă și un scurtcircuit, care avea să-i păteze destul de mult imaginea. Reținut de autoritățile germane pentru problemele cu Fiscul din această țară, românul preferând să nu-și achite integral impozitele în perioada 1988-1993, acesta a stat în spatele gratiilor 12 luni.

După ce a ieșit din închisoare, creatorul „Mama Concerts” a continuat să organizeze evenimente importante inclusiv în România, unde a reușit să-i atragă pe marii artiști ai omenirii.

Recomandari