Povestea surorilor Papin, menajerele ucigașe care au șocat o lume întreagă în urmă cu zeci de ani! Incredibil cum au sfârșit cele două femei ce au dat dovadă de o cruzime de neimaginat

 
+4 click pentru
galerie

Când spui Franța își vin în minte, evident, numele unor aristocrați ori a unor muzicieni ce s-au bucurat de un succes răsunător, însă de această țară este ”legată” una dintre cele mai îngrozitoare povești din istorie. 

Mai exact, în nord-vestul Franței, în orașul Le Mans, care este cunoscut pentru cursa de mașini ce are loc în fiecare an - ”Cura de 24 de ore de la Mans”, au trăit și surorile Papin . Nu au avut vreo realizare spectaculoasă, însă au rămas în istorie pentru faptele îngrozitoare pe care le-au comis. Mai exact, în 1993, acestea lucrau ca menajere și le-au ucis pe angajatoare și pe fiica ei într-un mod barbar. 

Surorile Papin s-au născut într-o familie cu probleme din Le Mans. Mai exact, despre mama lor, Clemence Derre, se spunea, la acea vreme, că ar avea o aventură cu șeful ei. Gustave, însă, soțul ei, nu pleca urechile la zvonurile din jur, așa că ulterior, în luna octombrie a anului 1901, când femeia a rămas însărcinată, a luat-o de soție. 

În 1902, femeia a devenit mamă. A născut-o pe Emilia, însă odată cu venirea ei pe lume, au apărut și problemele. Mai exact, Gustave, soțul ei, a început să se întrebe dacă într-adevăr aceasta are o aventură. Hotărât să afle ce se întâmplă, el a decis să-și caute o slujbă în alt oraș, pentru a o duce pe Clemence departe.  Aceasta, însă, a reacționat dur și a amenințat că se va sinucide, în cazul în care va trebui să părăsească orașul Le Mans, motiv pentru care Gustave a înțeles că ea chiar avea o aventură. 

Ulterior, însă, cei doi s-au mutat, însă problemele dintre ei n-au încetat. Se pare că femeia nu arăta deloc afecțiune pentru copil ori pentru soț, fapt pentru care acesta s-a apucat de băut. 

Între timp, însă, apăruse și Christine, o fetiță dificilă, pe care părinții au decis să o dea în grija surorii lui Gustave. 

Nu în ultimul rând, Clemece și Gustave au mai avut o fică. Este vorba despre Lea, care era foarte timidă. Născută în 1911, era cea mai mică dintre cele trei fete. Evaluările indică faptul că Lea avea o inteligență ceva mai scăzută decât sora ei Christine și era introvertită, tăcută și ascultătoare.

Din copilărie, Lea crescuse la fratele mamei ei până când acesta murise și apoi a stat într-un orfelinat catolic până când a împlinit 15 ani.

Casa Lancelin din strada Bruyere, numărul 6

În 1926, Christine și Lea Papin erau destul de mari pentru a munci. Astfel, cele două și-au căutat o slujbă și au ajuns să lucreze în orașul Le Mans, în casa familiei Lancelin, un avocat pensionat, soția sa Leonie, precum și fiica lor, Genevieve. 

Dacă Christine era bucătăreasa familiei, Lea făcea curățenie în casă. Ba mai mult, ele erau considerate a fi fete de treabă și menajere model.  În fiecare duminică se îmbrăcau frumos și mergeau la biserică și aveau reputația de a munci din greu și de a avea un comportament potrivit.

Au lucrat în acea casă timp de șase ani de zile, iar mai apoi, în 1933, lucrurile au luat o turnură extrem de proastă. 

Pe data de 2 februarie a acelui an, doamna Lancelin și fiica ei au sosit acasă pe înserate, în jurul orei cinci și jumătate, când locuința era în mare parte scufundată în întuneric.

Era pentru a doua oară într-o săptămână când fierul de călcat care funcționa prost cauzase arderea siguranței electrice, în timp ce Christine călca hainele. Ciudat este faptul că fierul tocmai fusese luat în acea zi de la persoana care îl reparase și care spusese că nu îi găsea niciun defect.

În momentul în care Christine i-a spus femeii că fierul de călcat s-a stricat din nou, ea s-a înfuriat. A izbucnit o ceartă uriașă, iar lucrurile au luat o turnură cumplită. 

Mai exact, Christine și-a pierdut cumpătul, iar în momentul în care a ajuns la capătul scărilor ce duceau la primul etaj, Christine a sărit pe Genevieve și i-a scos ochii cu degetele.

De cealaltă parte, Lea s-a repezit pe doamna Lancelin. Îndrumată de Christine, ea i-a scos ochii, iar mai apoi a fugit în bucătărie să ia un cuțit și un ciocan. 

A urcat înapoi scările pe care celelalte încă se luptau și le-a lovit cu cuțitul pe mamă și pe fiică. Surorile Papin au folosit un ulcior de cositor aflat pe o masă în capul scărilor ca să le lovească în cap pe femeile Lancelin.

Experții estimează că incidentul a durat cam 30 de minute. Rezultatul final a fost că menajerele le-au ucis cu violență pe amândouă femeile.

Ulterior, la câteva ore distanță, bărbații familiei au ajuns acasă. Nu au putut să intre în locuință, așa că au chemat poliția. 

Scene macabre, în casa familiei Lancelin

La fața locului, polițiștii au descoperit scene desprinse parcă din filmele horror. Femeile aveau răni numeroase, iar fețele lor erau de nerecunoscut. Ba mai mult, se pare că dinții lor erau împrăștiați prin cameră, iar unul dintre ochii lui Genevieve se afla pe treapta din capătul șirului de scări. Mai târziu, investigatorii au găsit celălalt ochi sub corpul ei.

Cadavrul lui Genevieve stătea întins cu fața în jos. Lângă coapsa ei dreaptă se afla un cuțit de bucătărie însângerat, cu un mâner de culoare închisă.

Întreaga scenă era acoperită de sânge. Sângele ajunsese și pe pereți, la doi metri deasupra cadavrelor.

Cum au fost pedepsite surprile Papin 

În cele din urmă, femeile au fost arestate, iar oamenii legii spuneau că atunci când s-au întâlnit au avut un comportament bizar, ceea ce sugera că întrețineau relații intime. 

Au fost evaluate psihologic, pentru a se stabili dacă au sau nu probleme psihice. În urma investigațiilor, medicii au  stabilit faptul că cele două nu sufereau de tulburări mentale patologice.

Doctorii au spus că fetele erau normale și că legătura lor neobișnuit de apropiată a făcut ca amândouă să acționeze împreună și că erau amândouă la fel de vinovate pentru crimă. La proces, jurații au avut nevoie de doar 40 de minute pentru a delibera. Bineînțeles, le-au declarat vinovate pe cele două surori. Lea a primit o sentință de 10 ani de închisoare.Christine trebuia să fie ghilotinată, însă sentința i-a fost comutată în închisoare pe viață.

Christine n-a rezistat bine în închisoare. A făcut depresie și a refuzat să mai mănânce. Astfel, a ajuns într-o instituție de bolnavi mintali, iar după ce s-a înfometat mult timp, a murit, în mai 1937. 

De cealaltă parte, Lea Papin a dat dovadă de un comportament exemplar și a fost eliberată după opt ani. În 1941 a devenit o femeie liberă și a locuit cu mama ei în Nantes, Franța, sub un nume fals și a lucrat în domeniul hotelier. Unele relatări spun că a murit în 1982. Totuși, în anul 2000, când lucra la filmul În căutarea surorilor Papin, Claude Ventura susține că a descoperit-o pe Lea în viață, într-un ospiciu din Franța.

Femeia suferise un accident cerebral și era paralizată parțial și incapabilă să vorbească. A murit în 2001.
 

Sursa: incredibilia.rofacebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI