Și-a privit cum îi moare amanta de teama unui scandal mediatic! Povestea lui Rex Harrison, profesorul din ”My Fair Lady”, considerat un actor uriaș, dar un om de nimic 

 
+10 click pentru
galerie

Un actor uriaș, care a scris istorie, un om de nimic! Povestea lui Rex Harrison, profesorul din ”My Fair Lady”, care a ales să privească cum îi moare amanta de teama unui scandal mediatic 

Unul dintre cei mai străluciți actori din toate timpurile a fost, fără doar și poate, Rex Harrison, pe numele lui real Reginald Harrison.  A interpretat numeroase roluri carismatice, însă ce i-a adus faima absolută a fost filmul ”My Fair Lady”, în care l-a interpretat pe profesorul Higgins și în care a avut-o parteneră pe superba Audrey Hepburn. Deși s-a bucurat de o carieră de succes, acesta a avut un comportament cumplit în afara scenei. 

S-a născut în orășelul Hyyton de lângă Liverpool și era fiul unui bărbier, însă și-a dorit mereu să fie în centrul atenției. Tocmai de aceea, pe când era doar un copil, acesta a ales prenumele de Rex. Se întâmpla atunci când a aflat că este denumirea latină pentru rege, el dorindu-și să fie un monarh absolut. 

Dacă mulți oameni l-au îndrăgit pentru rolul profesorului Higgins pe care l-a interpretat în filmul ”My Fair Lady”, alături de Audrey Hepburn, el s-a făcut remarcat și grație rolului lui Henric al VIII-lea, pe care l-a interpretat în ”Ana celor o mie de zile”. Ba mai mult, se pare că între el și personaj exista o legătură neașteptată, marele actor fiind pasionat de vinuri și mâncăruri bune și s-a lăudat cu o viață amoroasă tumultuoasă. 

Rex Harrison s-a căsătorit pentru prima dată în 1934. Cea care avea să-i devină soție era Colette Thomas. Cei doi au avut și un fiu - Noel Harrison, însă mariajul lor s-a terminat după opt ani. 

Un an mai târziu, însă, el s-a îndrăgostit din nou de Lilli Plmer, care i-a fost alături timp de 12 ani. Și cu aceasta a avut un fiu - Carey Harrison, însă în timpul mariajului, el a început să aibă o aventură cu nimeni alta decât Carole Landis, care l-a adus în centrul unui scandal uriaș.

A preferat să-și privească iubita cum moare, ca să împiedice izbucnirea unui scandal 

Carole Landis avea doar 20 de ani în 1947, când l-a cunoscut pe Rex și fusese deja măritată. De asemenea, și actorul era căsătorit, însă acest lucru nu i-au împiedicat să se iubească. Cei doi au fost împreună un an de zile, timp ân care Carole spera ca Rex să divorțeze. Când a văzut, însă, că nu se întâmplă nimic, ea a luat o supradoză de somnifere. A fost găsită de Rex când încă era în viață, ea având pulsul slab. În loc să cheme Ambulanța, însă, pentru a împiedica iscarea unui scandal mediatic, el a preferat să caute numărul de telefon al medicului personal al actriței. A pierdut mai bine de 30 de minute răsfoind agenda, timp în care actrița s-a stins din viață. 

În 1957, la scurt timp după divorțul de Lilli Palmer, el s-a căsătorit cu Kay Kendall. Au fost, însă, împreună doar doi ani, până când actrița a pierdut lupta cu viața din cauza leucemiei. 

A patra soție, același sfârșit ca al amantei Carole

Trei ani mai târziu, inima lui era cucerită de Rachel Roberts, alături de care a trăit timp de nouă ani. Cei doi nu au avut copii, iar femeia a avut parte de un sfârșit cumplit, precum al lui Corole, ea luând o supradoză de somnifere. 

Chiar dacă două dintre partenerele lui de viață s-au sinucis, Rex Harrison a continuat să iubească. Astfel, în același an, el s-a recăsătorit cu Elizabeth Harris. Au trăit împreună doar patru ani, după care au divorțat. Evident, și de această dată el a pășit din nou în fața Altarului. După trei ani, însă. Astfel, în 1978, Harrison i-a jurat iubire veșnică Meciei Tinker și s-a ținut de cuvânt. Au fost împreună 12 ani, până când aceasta a murit. 

A avut atâtea soții și amante, că se întâmpla să le uite numele

Harrison este recunoscut pentru viața amoroasă pe care a dus-o iar o întâmplare povestită de apropiați a făcut mereu furori. Mai exact, se pare că el a țipat după una dintre soțiile lui: ”Întoarce-te imediat...(o pauză lungă)... Tu”, întrucât uitase cum o cheamă. De asemenea, de cele mai multe ori, el se împărțea între nevasta actuală, fosta soție și amantă. 

De asemenea, în viața profesională, el era veșnic nemulțumit. Nici măcar celebra Audrey Hepburn nu îi era pe plac, el criticând-o dur în timpul filmărilor pentru ”My Fair Lady”. Ba mai mult de atât, atunci când Laurence Olivier l-a invitat să-i fie partener, răspunsul lui a fost ”Numai peste cadavrul tău, bătrâne!”. Mai mult de atât, comportamentul tău dezastruos l-a scos din minți și pe un majordomn, care a vrut să-l împuște. 

Harrison avea crize de furie atunci când nu era aplaudat îndelung

De asemenea, se spune că acesta a visat să fie actor încă de când era doar un copil, pe când dădea reprezentații alături de sora lui pentru părinți. Încă de atunci el făcea crize de furie, el fiind extrem de nemulțumit dacă nu era aplaudat îndelung. 

Harrison s-a stins din viață la New York, în 1990, la scurt timp după ce fusese diagnosticat cu cancer pancreatic. Se spune că acesta a fost incinerat, iar o parte din cenușa sa a fost împrăștiată în Portofino, Italia, acolo unde deținea mai multe proprietăți, dar și la mormântul lui Lilly Palmer, femeia care i-a fost a doua soție și cu care s-ar fi purtat cel mai frumos. facebook whatsapp twitter pinterest