Live acumFilm: Anastasia
Prime Time 20:00Film: Bona de la Forţele Speciale

Române, locul în care a Adormit Maica Domnului e la două ore distanță de casa ta! Acolo a dus-O Sfântul Apostol Ioan după răstignirea lui Iisus Hristos!

Răstignit pe cruce, Domnul Iisus Hristos îi spune Sfântului Apostol Ioan să aibă grijă de Maica Sa: ”Iată mama ta!”. După evenimentele din Ierusalim, Sfântul Apostol Ioan o duce aproape de Efes, unde Maica Domnului iși trăiește ultimii ani din viața pământească, Adormind în secolul I e.n. Locul exact a fost indicat de o viziune a maicii Anne Catherine Emmerich și poate fi vizitat de către români, aflându-se la o oră de zbor de București

Răstignit pe cruce, Domnul Iisus Hristos îi spune Sfântului Apostol Ioan să aibă grijă de Maica Sa: ”Iată mama ta!”. După evenimentele din Ierusalim, Sfântul Apostol Ioan o duce aproape de Efes, unde Maica Domnului își trăiește ultimii ani din viața pământească, Adormind în secolul I e.n., la 64 de ani Locul exact a fost indicat de o viziune a maicii Anne Catherine Emmerich și poate fi vizitat de către români, aflându-se la două ore de zbor de București

Sfânta Scriptură scrie: ”Iar Iisus, văzând pe mama Sa și pe ucenicul pe care Îl iubea stând alături, a zis mamei Sale: <<Femeie, iată fiul tău!>> Apoi a zis ucenicului: <<Iată mama ta!>> Și din ceasul acela ucenicul a luat-o la sine” (Ioan 19, 26-27)

Anne Catherine Emmerich se născuse în Flamschen, o comunitate de fermieri din dioceza Münster, în Westfalia, Germania, pe 8 septembrie 1774. S-a călugărit și, din cauza bolii, a fost țintuită la pat între 1813 și 1824, precum și în ultima parte a vieții. În această perioadă a fost vizitată la mănăstirea din Dü​lmen de unii contemporani cunoscuți, printre care și poetul Clemens Brentano. Acesta i-a luat un lung interviu și a scris două cărți despre viziunile călugăriței. Veridicitatea scrierilor sale a fost pusă la îndoială, criticii caracterizându-i lucrările drept ”creații de poet”. Totuși, deși nici el, nici Anne Catherine Emmerich nu au fost niciodată pe acele meleaguri, au descris perfect locul în care a viețuit, înainte de Adormire, Maica Domnului.

Începând din 1799, Anna Catherine (cunoscută și ca Ana-Ecaterina) ar fi simțit durerile coroanei de spini a lui Iisus. La 25 noiembrie 1812 o cruce i-ar fi apărut pe piept. În ultima zi a acestui an, stigmatele de la mâini, picioare și cel corespunzător rănii lăncii din coastă (crucificarea lui Iisus Hristos) ar fi devenit vizibile, iar sângele ar fi început să curgă

Pe 18 octombrie 1881, un călugăr francez, Julien Gouyet, descoperă o casă mică, ridicată din pietre, pe un munte de privea Marea Egee, în apropierea orașului turcesc Efes. Cunoscând viziunile Annei Catherine Emmerich anunță că a găsit casa Maicii Domnului, dar nu este crezut. 10 ani mai târziu, doi călugări misionari, părintele Poulin și părintele Jung, din Smirna, redescoperă locul, la 29 iulie 1891, ghidați de aceeași sursă, cartea lui Brentano. Găsesc o mică și frumoasă capelă, aflată în ruine, unde se afla o statuie afectată de timp a Fecioarei Maria.

Se întorc la Izmir cu un raport și, din acel moment, 1892, locul devine unul de pelerinaj, cinstit atât de către creștini, cât și de musulmani.

Exteriorul Casei Maicii Domnului din apropiere de Efes, Turcia

Maica Emmerich descrisese Casa drept o clădire rectangulară, din piatră, zidită special de către Sfântul Apostol Ioan pentru Fecioara Maria. Camera era dotată cu o vatră și cu o absidă, peretele acesteia fiind rotunjit. Cea de-a doua cameră, lipită de cea cu absidă, era considerat locul în care Maica Domnului dormea. Ansamblul mai dispunea și de o mică bucătărie. Se presupune că Sfânta Maria a Adormit la 64 de ani, fiind coborâtă la cele sfinte într-o peșteră din apropeirea casei. La scurt timp după aceea, sicriul în care se afla s-a dovedit a fi gol, moment în care casa a fost transformată în capelă. Arheologii care s-au ocupat cu cercetarea clădirii au ajuns la concluzia că locul considerat a fi Casa Fecioarei Maria datează, în mare parte, din secolele VI-VII. Dar, spre întărirea tradiției amintite mai sus, aceștia au descoperit faptul că fundațiile au origini mult mai vechi, existând posibiltatea ca aceastea să aparțină secolului I.

Interiorul locului sfânt

Ulterior, locul avea să fie vizitat de către Papii Paul al VI-lea și Ioan Paul al II-lea, care au confirmat valoarea locului ca destinație de pelerinaj. Pe 29 noiembrie 2006, Benedict al XVI-lea a slujit, aici, Sfânta Liturghie.

Zidul pe care oamenii lasă mesaje

Cum se ajunge la Casa Maicii Domnului din România

Astăzi, locul poate fi fizitat și de credincioșii din România. Există mai multe posibilități de a ajunge aici. Distanța dintre București și Istanbul poate fi parcursă cu avionul, puțin mai mult de o oră și sub 100 de euro ca preț. De aici la Efes sunt alți 400 de kilometri, făcuți în altă oră. Se poate merge și cu trenul, pe ruta București - Ruse - Istanbul (preț 78 de euro), cu plecare la ora 12.24 și ajungere la 8.00. De aici, din nou, cu trenul, până la Efes. De asemenea, există aeroport și în Izmir. Cu mașina, pe ruta București - Ruse - Istanbul - Izmir - Efes sunt aproximativ 1.200 de kilometri de străbătut. În fiecare an pe 15 august - praznicul Adormirii Maicii Domnului - clerici ortodocși, catolici și musulmani conduc slujbele în capelă.

Fanatik.ro

Salvatorul SMURD care a intervenit cu elicopterul la accidentul propriului copil: "Plângea, dar...

Observator Antena 1

Alexandra, dispărută în Borșa, găsită de polițiști

Observator Antena 1

Un bărbat transgender este însărcinat cu soția lui, o femeie transgender. Povestea cuplului...

Spynews.ro

VIDEO / Distanțarea socială e un mit! Doi români, filmați în timp ce fac sex într-o...

Spynews.ro

Noi detalii tulburătoare despre calvarul românului arestat în China: "Mă rog la Dumnezeu în...

AntenaSport

Fotografia macabră pe care Marius Csampar o ţinea pe peretele de la celulă: "O am şi acum, o...

AntenaSport

Daniela Crudu este istorie! Mihai Costea, într-o nouă relație cu o altă bombă sexy din lumea...

Antenastars.ro

Are sau nu are coronavirus? Horia Moculescu, primele declarații după ce a fost testat: „Am...

Antenastars.ro

OPT filme horror blestemate. Uite ce au pățit actorii după filmări!

Zu TV

NOUĂ vedete care şi-au pierdut virginitatea cu alte celebrități

Zu TV

5 zodii care redescoperă dragostea în 2018 – Cea mai iubită zodie este…

tvhappy.ro

Radu Palaniță, umilit în ultimul hal. Ce a pățit câștigătorul Românii au Talent

Playtech.ro

EXCLUSIV Ce salariu are Radu Palaniță la service-ul la care lucrează. Cu atâția bani trăia...

Playtech.ro

Super contractul pe care Ianis Hagi l-a semnat în secret: ”Sincer, nu voiam să semnez!”...

Telekomsport.ro

Mesajul președintelui după scandalul cu Orban! Prima reacție a lui Iohannis: Dragi români...

Capital.ro

Cazul Caracal ia o turnură incredibilă. Avocata fetei: nu vrem să-l salvăm pe Dincă, dar...

Impact

Horoscop săptămâna 1-7 iunie, cu Camelia Pătrășcanu. Săgetătorii trebuie să fie atenți...

Antena3.ro

Vrei să verifici dacă ai telefonul ascultat? Iată codurile care te ajută să afli acest detaliu

Voxbiz.ro

Un rus a cumparat cel mai ieftin BMW F10 M5 din lume si a crezut ca a dat o mega lovitura, insa...

Cars.ro

COVID-19. Avem voie să ne scăldăm în piscină sau mare? Specialiștii americani au răspuns

Jurnalul
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro