Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:15Asia Express - Drumul elefantului

Secretul ascuns 60 de ani! AVEM FOTOGRAFIILE! În iulie 1960 Marilyn Monroe era gravidă cu marele Yves Montand, ambii fiind căsătoriți cu altcineva. Ce s-a petrecut cu copilul?

Șase fotografii ”trase” pe 8 iulie 1960, în New York City, ne arată o Marilyn Monroe cu burtică, gravidă. Din martie era amanta marelui Yves Montand, cu care filma la ”Let's Make Love”, deși atât ea, cât și starul italo-francez erau căsătoriți cu Arthur Miller și, respectiv, Simone Signoret. Imaginile sunt luate de Frieda Hull, o fană înfocată și o prietenă foarte bună, care cunoaște și povestea adevărată, păstrată ”la secret” vreme de aproape 60 de ani!

Șase fotografii ”trase” pe 8 iulie 1960, în New York City, ne arată o Marilyn Monroe cu burtică, gravidă. Din martie era amanta marelui Yves Montand, cu care filma la ”Let's Make Love”, deși atât ea, cât și starul italo-francez erau căsătoriți cu Arthur Miller și, respectiv, Simone Signoret. Imaginile sunt luate de Frieda Hull, o fană înfocată și o prietenă foarte bună, care cunoaște și povestea adevărată, păstrată ”la secret” vreme de aproape 60 de ani!

Noiembrie 2016, Hollywood. Licitație cu ștaif. Peste 750 de obiecte aparținînd faimoasei Marilyn Monroe sunt scoase la mezat în cadrul unei gale de lux. Se cumpără, se strigă, se bate cu ciocănelul. Într-un colț, un tip pe la 60 de ani așteaptă cuminte până în momentul în care la rând ajung șase poze. Se vede pe el că nu e un obișnuit al licitațiilor, dar, cu toate acestea, ”știe” ce - sau, mai exact, cine se află în acele imagini. Scoate 2.240 de dolari - acesta este prețul final - și pleacă acasă cu unul dintre cele mai mari secrete din istoria cinematografiei, păstrat ”la cutie” mai bine de 60 de ani. ÎN IMAGINI APARE CELEBRA MARILYN MOROE, GRAVIDĂ! Cum graidă, dacă nu a născut niciodată? Și dacă e adevărat, al cui este copilul? Al celebrului scriitor Arthur Miller, cu care este căsătorită? NU? Atunci al cui?

8 iulie 1960.

Marilyn Monroe e bucuroasă. Tocmai a ieșit din studiourile ”Fox” din New York. Stă chiar acolo, pe trepte și surâde: a trecut probele de la ”The Misfits”, unde va juca alături de ”greii” Clark Gable și Montgomery Clift. Cămașa-i băgată în fustă, dar, stai, ce se vede acolo? O burtică de gravidă? DA!

Povestea.

La începutul lui 1960, MM e căsătorită cu faimosul scriitor Arthur Miller. Actrița dorește să aibă copii, dar nu poate din cauza unei nenorocite de endometrioze, cea considerată a fi ”cenușăreasa” bolilor ginecologice, despre care și azi se spune că nu are o explicație completă și logică. Până acum a avortat de trei ori, endometrioza fiind a doua cauză a infertilității la nivelul întregii populații feminine a Mapamondului. În ianuarie casting pentru ”Let's Make Love”, filmul lui George Cukor, un musical. Gregory Peck e primul care refuză rolul principal masculin. Sunt ofertați Rock Hudson, Cary Grant ori Charlton Heston dar toți spun ”pas”. Se ajunge la Yves Montand, un tip șarmant, italo-francez, cântăreț, actor. Acesta își dă acceptul și filmările pleacă la drum în primele zile din martie, Atunci se înfiripă și relația. Monroe are sex-appeal, Montand, la nici 40 de ani, atrage precum un magnet. Fac dragoste, ea rămâne gravidă. MM e a lui Miller, Montand e căsătorit cu o altă actriță uriașă, Simone Signoret, dar... Marilyn primește rolul, iese pe scări. Frieda Hull face pozele. Stop! Cine e Frieda? Vreo profesionistă în alte fotografiei? NU!

Frieda lucrează la compania aeriană ”PAN AM”. Pentru că zboară foarte mult alături de divă, se împrietenesc. Devine o membră a ”Monroe Six”, un grup de fani ce merge, non stop, alături de starletă. Frieda e mai mult decât atât. Primește permisiunea de a o imortaliza indiferent de situație ori locație. Așa vor apărea cam 3.000 de imagini cu ea! Domnișoara Hull realizează șase poze cu Marilyn gravidă. Deocamdată, se ascund. Se ascund pentru că cele două familii au devenit extrem de apropiate: Miller și MM și-au cumpărat un bungalow la ”Beverly Hills Hotel”, Simone Signoret și Yves Montand stau lipiți de ei. Se vizitează, sunt prieteni de familie. Actrița merge la spital, totul pare ok. Pe 8 iulie Frieda declanșează, dar Monroe nu-și dă seama că burtica e proeminentă, că deja se vede. După developare, fotografa amatoare se ”prinde”, dar Marilyn îi cere să nu rupă imaginile, ci să le păstreze! Premoniție ciudată? La finalul lui iulie, avortează și pierde copilul. Moare doi ani mai târziu.

Un fotograf român a făcut-o celebră pe MM. Povestea e AICI!

Frieda păstează și secretul, și pozele. Nu are copii, nu e căsătorită dar, fiind o tipă cu lipici, se apropie de familia lui Tony Michaels, vecinul său. Cei doi devin parteneri de băutură. În ultimii ani, starea ei se deteriorează. Moare lăsând datorii uriașe. Pentru a le acoperi, autoritățile îi scot fotografiile la licitație. Tony participă, scoate puțin peste 2.000 de dolari și pleacă acasă cu unul dintre cele mai bine păstrate secrete din istoria cinematografiei!

Montand și MM. Un gest care spune totul, nu?

”Frieda îmi povestise tot. Nu era o presupunere, ci un fapt real: Marilyn rămăsese însărcinată cu Yves Montand, iar pozele sunt autentice. Singurul lucru pe care artista nu i l-a spus niciodată a fost dacă acel avort a fost unul spontan ori unul provocat!”

Tony Michaels, noiembrie 2016

Tony și Frieda într-o imagine de arhivă

Credit foto: Tony Michaels / MEGA, SNAP/REX/Shutterstock

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro