Și-a dedicat viața tatuajelor și a deschis mintea femeilor de pretutindeni! Betty Broadbent, prima femeie tatuată care și-a făcut curaj și a participat la primul concurs de frumusețe televizat în 1937

Arta tatuajelor ca un act autonom poate a început să moară în secolul XX, dar ascensiunea spectacolului și a circului i-au făcut pe oameni să plătască pentru a vedea bărați și femei tatuate în anii 1950. 

Arta tatuajelor ca un act autonom poate a început să moară în secolul XX, dar ascensiunea spectacolului și a circului i-afăcut pe oameni să plătască pentru a vedea bărați și femei tatuate în anii 1950.

Încă din anii 1800, femeile se tatuau pentru a fi prezentate mulțimii ca „atractii de circ" și astfelreușeau săîși câștige existența.Femeile câștigau mai multă popularitateîn lumea interprețilortatuați decât bărbații, deoarece spectatoriipăreau să iubească dualitatea gândului că femeile suntrafinate, delicate și clasice pe de o parte, în timp ce reușeau să fie misterioase și exotice pe de altă parte, mulțumită tatuajelorlor.

Citește și:Povestea tatuatorului care și-a transformat proteza pentru mâna într-o mașină te tatuat

Femeile tatuate care veneau să lucreze la circ pretindeau că au fost capturate și tatuate forțat de indienii din Vestul Americii, iar acest lucru atrăgea și mai mult publicul, care venea în număr foarte mare să vadă show-ul, știind că acestea au fost chinuite prin tatuare și nu au făcut asta doar pentru bani. Poveștile elaborate și false erau cireașa de pe tort în aceste spectacole, iar oamenii se aglomerau de fiecare dată să le audă.

Betty Broadbent - Făcările unei doamne tatuate

Nu toate au ales să se ascundă în spatele poveștilor falsificate. Cea mai cunoscută atracție tatuată feminină din toate timpurile a fost una dintre cele care au ales onestitatea înșelăciunii, iar cariera ei a înflorit.

Betty Broadbent s-a născut la 1 noiembrie 1909, iar dragostea și fascinația ei pentru tatuaje a început la orice vârstă fragedă. Când Betty avea 14ani, a fost angajată ca bonă pentru o familie bine pregătită din Atlantic City și s-a mutat de acasă în Orlando, Florida pentru a-și ocupa noua funcție. În timp ce vizita faimosul Atlantic City Boardwalk, ea a întâlnit un bărbat tatuat numit Jack Red Cloud, care era expus pentru mulțime ca un bărbat tatuat.

Betty a fost imediat intrigat și atrasă de partea artistică a tatuării, în speranța de a deveni ea însăși artistă. Red Cloud a prezentat-o pe Betty prietenului său, Charlie Wagner, un celebru tatuator din New York, iar Betty și-a folosit economiile de viață pe care le-a câștigat din ultimul job ca călăreț într-un rodeo.

În timp ce se afla la New York, Betty i-a plătit atât peWagner, cât și pe unalt artist pe nume Joe Van Hart pentru a începe crearea costumului ei tatuat. Artiștii de tatuaje au lucrat la costumul corporal al lui Betty timp de peste doi ani și, în cele din urmă, au făcut ca alți artiști să-și adauge lucrările, precum Tony Rhineagear și Red Gibbons.

Citește și:Un bărbat dependent de tatuaje s-a operat ca să scape de organele sale genitale

Costumul de tatuaje al lui Betty a crescut până la 365 de tatuaje individuale care i-au acoperit spatele, brațele, pieptulși picioarele superioare. Alegerea ei de tatuaje părea să nu rămână la o temă anume. Arta ei corporală tatuată varia de la figuri istorice, precum Pancho Villa, Charles Lindbergh și Regina Victoria, până la figuri religioase, precum Fecioara Maria și prunculIisus.

Unul dintre cele mai cunoscute tatuaje ale lui Betty a fost cel al unui vultur mare, care s-a răspândit de la un umăr până la celălal umăr și se zvonea că a durat șase ședințe pentru a fi finalizat. Betty a fost citată spunând că „a durutgroaznic, dar a meritat” odată ce tatuajul a fost finalizat.

Artistă la circ -Tattooed Venus

Charlie Wagner a prezentat-o mai târziu pe Betty proprietarului de circ, Clyde Ingalls, care i-a oferit lui Betty un job în circul lui,în 1927, după ce a văzut tatuajele ample și pasiunea ei pentruartă. Betty a mers pentru a lucra ca o atracție tatuată pentru prima oară, având numele de scenă „Tattooed Lady”, însă ulterior a fost numită „Tattooed Venus”.

Își începea fiecare spectacol întrând pe scenăînfășurată într-unhalatdin satin sau din catifea pentru a-și ascunde corpul, apoi pe măsură ce prezentatorul show-ului oprezenta și îl auzea spunând: „Și acum, doamnelor și domnului, artista serii”, își arunca rochia pentru a-și dezvăluicostumulde baie lung, care îi afișa tatuajele.

Betty a insistat întotdeauna că a luat parte la un act respectabil și și-a păstrat imaginea de doamnă. Ea nu aarătat niciodată mai multă piele decât era acceptabilla acea vreme și nu a luat parte la nicio „bâlbâială și măcinare ca acele flori de carnaval”, așa cum a spus-o într-un interviu.

Tattooed Venus a evitat, de asemenea, poveștile false de capturare autohtone și nici nu i-a plăcut să fie menționată cu numele ei de scenă, deoarece a simțit că ar înșela publicul, deși acesta a respectat-o, deoarece mulțimeapăreasă se bucure de ea și au ajutat-o să-și menținăperformanța memorabilă.

Când vremurile au progresat un pic mai mult, iar femeile au putut să-și arate mai mult dincorp, Betty și-a tatuatpicioarele și coapsele superioare la celebrul artist de tatuaje, Bert Grimm, iar costumul ei a fost scurtatpentru a-și arăta noile completări.

După câțiva ani în care a lucrat ca atracție tatuată, Betty a decis să adauge ceva în plus actului său. Urmărise popularitatea în creștere a spectacolelor de cai și catâri și a mers să lucreze ca călăreț în Salonul Westal lui Harry Carey pentru un timp,pentru a menține lucrurile proaspete și cariera sa să înainteaze.

Citește și:Tatuajul pe care nu îl vei regreta toată viața! Își schimbă culoarea, în funcție de starea ta de sănătate. Îți măsoară nivelul pH-ului, sodiului și al glucozei

De asemenea, Betty a dorit să împingă limitele femeilor de pretutindeni și a intrat într-un concurs de frumusețe în Târgul Mondial din 1939 din New York, care a fost primul concurs de frumusețe televizat din toate timpurile. Deși Betty nu a câștigat competiția, cu siguranță a întors câteva capete și a deschis mințile femeilor dorind ca acestea să fie mai mult decât ce arătau la exterior.

Călătorind și lucrând ca un artist de tatuaje

După concursul de frumusețe de la Târgul Mondial, Betty a călătorit înNoua Zeelandă și Australia, lucrând ca artistă tatuată în circurile independente pe care le-a găsit pe parcurs. Nu numai că i-a plăcut să-și continue cariera, dar a văzut și cât mai mult din lume, iar acest lucru i-a adus și mai multă experiență.

Când s-a întors acasă în Statele Unite, Betty s-a întors să lucreze ca atracție tatuată atât la Cole Brothers Circus, cât și la Sells Floto Circus. În extrasezon, ea își dezvolta salonul de tatuaje, lucrând ca tattoo artist, în arcadele din Market Street din zona San Francisco din California.

Betty a continuat să fie Tattooed Venus mult timp după ce majoritatea celorlalte artistetatuate au părăsit afacerea spectacolului și nu s-aretras de pe scenă până la vârsta de 58 de ani, părăsind cariera cuultima slujbă laClyde Beatty Circus în 1967 .

După ce s-a retras, Betty a renunțat și la faimă oferită de oameni, dar și lacălătoriileconstanteși și-a continuat viața dedicându-se în totalitate artei tatuajelor, lucrând ca tatuator la casa ei din Florida.

Citește și:Boală sau pasiune extremă? Cum arată bărbatul obsedat de recorduri care și-a făcut 500 de tatuaje cu „steaguri” și și-a scos toți dinții

Betty Broadbent și-a dedicat viața dragostei sale pentrutatuajeși împărtășirii ei cu lumea, și a fost onorată pentru munca ei grea în promovarea imaginii lumii tatuajului fiind prima persoană care a intrat în Sala de renume a tatuajelor în august 1981.

După o viață uimitoare plină de numeroase premii și un succes formidabil, Betty a murit liniștită în somn la vârsta de 74 de ani, ladoi ani după ce și-a văzut numele urcându-se ca primul artist recunoscut la Tattoo Hall of Famer.

PREMIUM