Live acumChefi la cutite
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Și-a dedicat viața tatuajelor și a deschis mintea femeilor de pretutindeni! Betty Broadbent, prima femeie tatuată care și-a făcut curaj și a participat la primul concurs de frumusețe televizat în 1937

Arta tatuajelor ca un act autonom poate a început să moară în secolul XX, dar ascensiunea spectacolului și a circului i-au făcut pe oameni să plătască pentru a vedea bărați și femei tatuate în anii 1950. 

Arta tatuajelor ca un act autonom poate a început să moară în secolul XX, dar ascensiunea spectacolului și a circului i-a făcut pe oameni să plătască pentru a vedea bărați și femei tatuate în anii 1950.

Încă din anii 1800, femeile se tatuau pentru a fi prezentate mulțimii ca „atractii de circ" și astfel reușeau să își câștige existența. Femeile câștigau mai multă popularitate în lumea interpreților tatuați decât bărbații, deoarece spectatorii păreau să iubească dualitatea gândului că femeile sunt rafinate, delicate și clasice pe de o parte, în timp ce reușeau să fie misterioase și exotice pe de altă parte, mulțumită tatuajelor lor.

Citește și: Povestea tatuatorului care și-a transformat proteza pentru mâna într-o mașină te tatuat

Femeile tatuate care veneau să lucreze la circ pretindeau că au fost capturate și tatuate forțat de indienii din Vestul Americii, iar acest lucru atrăgea și mai mult publicul, care venea în număr foarte mare să vadă show-ul, știind că acestea au fost chinuite prin tatuare și nu au făcut asta doar pentru bani. Poveștile elaborate și false erau cireașa de pe tort în aceste spectacole, iar oamenii se aglomerau de fiecare dată să le audă.

Betty Broadbent - Făcările unei doamne tatuate

Nu toate au ales să se ascundă în spatele poveștilor falsificate. Cea mai cunoscută atracție tatuată feminină din toate timpurile a fost una dintre cele care au ales onestitatea înșelăciunii, iar cariera ei a înflorit.

Betty Broadbent s-a născut la 1 noiembrie 1909, iar dragostea și fascinația ei pentru tatuaje a început la orice vârstă fragedă. Când Betty avea 14 ani, a fost angajată ca bonă pentru o familie bine pregătită din Atlantic City și s-a mutat de acasă în Orlando, Florida pentru a-și ocupa noua funcție. În timp ce vizita faimosul Atlantic City Boardwalk, ea a întâlnit un bărbat tatuat numit Jack Red Cloud, care era expus pentru mulțime ca un bărbat tatuat.

Betty a fost imediat intrigat și atrasă de partea artistică a tatuării, în speranța de a deveni ea însăși artistă. Red Cloud a prezentat-o pe Betty prietenului său, Charlie Wagner, un celebru tatuator din New York, iar Betty și-a folosit economiile de viață pe care le-a câștigat din ultimul job ca călăreț într-un rodeo.

În timp ce se afla la New York, Betty i-a plătit atât pe Wagner, cât și pe un alt artist pe nume Joe Van Hart pentru a începe crearea costumului ei tatuat. Artiștii de tatuaje au lucrat la costumul corporal al lui Betty timp de peste doi ani și, în cele din urmă, au făcut ca alți artiști să-și adauge lucrările, precum Tony Rhineagear și Red Gibbons.

Citește și: Un bărbat dependent de tatuaje s-a operat ca să scape de organele sale genitale

Costumul de tatuaje al lui Betty a crescut până la 365 de tatuaje individuale care i-au acoperit spatele, brațele, pieptul și picioarele superioare. Alegerea ei de tatuaje părea să nu rămână la o temă anume. Arta ei corporală tatuată varia de la figuri istorice, precum Pancho Villa, Charles Lindbergh și Regina Victoria, până la figuri religioase, precum Fecioara Maria și pruncul Iisus.

Unul dintre cele mai cunoscute tatuaje ale lui Betty a fost cel al unui vultur mare, care s-a răspândit de la un umăr până la celălal umăr și se zvonea că a durat șase ședințe pentru a fi finalizat. Betty a fost citată spunând că „a durut groaznic, dar a meritat” odată ce tatuajul a fost finalizat.

Artistă la circ - Tattooed Venus

Charlie Wagner a prezentat-o mai târziu pe Betty proprietarului de circ, Clyde Ingalls, care i-a oferit lui Betty un job în circul lui, în 1927, după ce a văzut tatuajele ample și pasiunea ei pentru artă. Betty a mers pentru a lucra ca o atracție tatuată pentru prima oară, având numele de scenă „Tattooed Lady”, însă ulterior a fost numită „Tattooed Venus”.

Își începea fiecare spectacol întrând pe scenă înfășurată într-un halat din satin sau din catifea pentru a-și ascunde corpul, apoi pe măsură ce prezentatorul show-ului o prezenta și îl auzea spunând: „Și acum, doamnelor și domnului, artista serii”, își arunca rochia pentru a-și dezvălui costumul de baie lung, care îi afișa tatuajele.

Betty a insistat întotdeauna că a luat parte la un act respectabil și și-a păstrat imaginea de doamnă. Ea nu a arătat niciodată mai multă piele decât era acceptabil la acea vreme și nu a luat parte la nicio „bâlbâială și măcinare ca acele flori de carnaval”, așa cum a spus-o într-un interviu.

Tattooed Venus a evitat, de asemenea, poveștile false de capturare autohtone și nici nu i-a plăcut să fie menționată cu numele ei de scenă, deoarece a simțit că ar înșela publicul, deși acesta a respectat-o, deoarece mulțimea părea să se bucure de ea și au ajutat-o să-și mențină performanța memorabilă.

Când vremurile au progresat un pic mai mult, iar femeile au putut să-și arate mai mult din corp, Betty și-a tatuat picioarele și coapsele superioare la celebrul artist de tatuaje, Bert Grimm, iar costumul ei a fost scurtat pentru a-și arăta noile completări.

După câțiva ani în care a lucrat ca atracție tatuată, Betty a decis să adauge ceva în plus actului său. Urmărise popularitatea în creștere a spectacolelor de cai și catâri și a mers să lucreze ca călăreț în Salonul West al lui Harry Carey pentru un timp, pentru a menține lucrurile proaspete și cariera sa să înainteaze.

Citește și: Tatuajul pe care nu îl vei regreta toată viața! Își schimbă culoarea, în funcție de starea ta de sănătate. Îți măsoară nivelul pH-ului, sodiului și al glucozei

De asemenea, Betty a dorit să împingă limitele femeilor de pretutindeni și a intrat într-un concurs de frumusețe în Târgul Mondial din 1939 din New York, care a fost primul concurs de frumusețe televizat din toate timpurile. Deși Betty nu a câștigat competiția, cu siguranță a întors câteva capete și a deschis mințile femeilor dorind ca acestea să fie mai mult decât ce arătau la exterior.

Călătorind și lucrând ca un artist de tatuaje

După concursul de frumusețe de la Târgul Mondial, Betty a călătorit în Noua Zeelandă și Australia, lucrând ca artistă tatuată în circurile independente pe care le-a găsit pe parcurs. Nu numai că i-a plăcut să-și continue cariera, dar a văzut și cât mai mult din lume, iar acest lucru i-a adus și mai multă experiență.

Când s-a întors acasă în Statele Unite, Betty s-a întors să lucreze ca atracție tatuată atât la Cole Brothers Circus, cât și la Sells Floto Circus. În extrasezon, ea își dezvolta salonul de tatuaje, lucrând ca tattoo artist, în arcadele din Market Street din zona San Francisco din California.

Betty a continuat să fie Tattooed Venus mult timp după ce majoritatea celorlalte artiste tatuate au părăsit afacerea spectacolului și nu s-a retras de pe scenă până la vârsta de 58 de ani, părăsind cariera cu ultima slujbă la Clyde Beatty Circus în 1967 .

După ce s-a retras, Betty a renunțat și la faimă oferită de oameni, dar și la călătoriile constante și și-a continuat viața dedicându-se în totalitate artei tatuajelor, lucrând ca tatuator la casa ei din Florida.

Citește și: Boală sau pasiune extremă? Cum arată bărbatul obsedat de recorduri care și-a făcut 500 de tatuaje cu „steaguri” și și-a scos toți dinții

Betty Broadbent și-a dedicat viața dragostei sale pentru tatuaje și împărtășirii ei cu lumea, și a fost onorată pentru munca ei grea în promovarea imaginii lumii tatuajului fiind prima persoană care a intrat în Sala de renume a tatuajelor în august 1981.

După o viață uimitoare plină de numeroase premii și un succes formidabil, Betty a murit liniștită în somn la vârsta de 74 de ani, la doi ani după ce și-a văzut numele urcându-se ca primul artist recunoscut la Tattoo Hall of Famer.

Fanatik.ro

Salvatorul SMURD care a intervenit cu elicopterul la accidentul propriului copil: "Plângea, dar...

Observator Antena 1

Alexandra, dispărută în Borșa, găsită de polițiști

Observator Antena 1

Filmari intime si scandaloase, facute publice! Ce facea Margherita in America😲 Mama ei o sa...

Spynews.ro

SUPEREXCLUSIVITATE. Margherita, show cu paparazzii Spynews! I-a înjurat și i-a agresat! Avem...

Spynews.ro

Boala care îi apără pe români de coronavirus. Medicii încă nu au găsit explicaţia

AntenaSport

Restaurantele s-ar putea redeschide, dar patronii şi-au pus mâinile în cap când au aflat ce...

AntenaSport

Daniela Crudu este istorie! Mihai Costea, într-o nouă relație cu o altă bombă sexy din lumea...

Antenastars.ro

Are sau nu are coronavirus? Horia Moculescu, primele declarații după ce a fost testat: „Am...

Antenastars.ro

NOUĂ artiști care și-au scos foștii parteneri de la follow

Zu TV

NOUĂ artiști care nu au călcat în viața lor la școală

Zu TV

5 zodii care redescoperă dragostea în 2018 – Cea mai iubită zodie este…

tvhappy.ro

Horoscop vineri, 29 mai 2020. O zodie se lovește de greșelile din trecut

Playtech.ro

Rețetă colivă. Cea mai simplă rețetă pentru coliva tradițională

Playtech.ro

BREAKING | Becali şi-a dat acordul pentru trei jucători. Mutări de ultimă oră realizate de...

Telekomsport.ro

BOMBA serii în politică! Anunțul făcut de Victor Ponta. Ce funcție își dorește

Capital.ro

Liviu Vârciu și Jojo au fost la un pas de căsătorie. De ce au ajuns cei doi la cuțite....

Impact

O studentă la medicină face o avere arătându-și o parte mai puțin obișnuită a corpului....

Antena3.ro

Condimentul care te ajută să slăbești! Adăugat în mâncare, îi dă și un gust excepțional

Voxbiz.ro

Care sunt, de fapt, piesele cel mai greu de inlocuit pe o Dacia Logan

Cars.ro

COVID-19. Avem voie să ne scăldăm în piscină sau mare? Specialiștii americani au răspuns

Jurnalul
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro