„Ştiam sigur că se culcă cu târfa aceea". Prințesa Diana și Prințul Charles, un triunghi amoros cu sfârșit tragic. Camilla Parker-Bowles, amanta și principalul inamic: "Am trimis pe cineva să te ucidă"

 
+16 click pentru
galerie

La 20 ani de la tragicul accident ce a avut loc în tunelul din Paris în care și-a pierdut viața, Lady Diana continuă să fie iubită de britanici, de întreaga lume. "Prințesa inimilor" sau "prințesa poporului", așa cum au denumit-o, a intrat în istorie prin bunătatea, grația, dar și prin destinul ei tragic.

Diana Frances Spencer, s-a născut la 1 iulie 1961, la Sandringham, Norfolk și de mică a avut înclinații spre muzică și dans, a studiat baletul și a crescut dorind să devină balerină. De asemenea, a fost pasionată de înot, scufundări, hochei, tenis și schi.

Atitudinea și comportamentul său, au făcut-o să câștige simpatia atât a britanicilor, cât și a lumii întregi, în timp ce frumusețea și popularitatea sa au atras atenția presei, transformând-o într-una dintre cele mai fotografiate femei din lume.

Prințul Charles a cunoscut-o pe prințesa Diana în 1977, în timp ce se întâlnea cu Sarah, sora acesteia. Relația lor a început la un meci de polo, la fel ca în cazul Camillei Parker-Bowles, femeia care avea să-i devină amantă și pentru care, în cele din urmă, prințesa a fost părăsită. În ciuda legăturii amoroase dintre cei doi, pe 29 iulie 1981, la Catedrala St. Paul, a avut loc nunta de basm dintre Lady Diana Spencer și Prințul Charles.

 „L-am întrebat pe Charles dacă o mai iubeşte pe Camilla şi nu mi-a dat nici un răspuns clar”, le-a mărturisit ea asistenţilor lui Charles, potrivit historia.ro.

Camilla Parker-Bowles, amanta Prințului Charles

Deși nu părea prea îndrăgostit de ea, Lady D. era alegere perfectă pentru postura de soţie a moştenitorului coroanei: avea descendenţă regală şi era anglicană.

Avea nevoie de o mireasă care să dea naştere viitorilor succesori la tron. Camilla a început să analizeze femeile potrivite. Ce nu știa ea, era că și Regina alesese aceeaşi persoană: pe Lady Diana Spence.

Atunci când Diana a început să conştientizeze gravitatea situaţiei a mers la Camilla, în timpul unei recepţii publice, şi i-a spus: „Camilla, vreau doar să îţi spun că ştiu cu exactitate ce se întâmplă între tine şi Charles. Să nu crezi că m-am născut ieri“.

În decembrie 1992 Prinţul şi Prinţesa de Wales au anunţat că se separă, însă divorțul s-a pronunțat mai târziu, în 1996. Charles și-a continuat relaţia pe care o avea cu Camilla.

Prințul Charles și Camila

Ştiam sigur că se culcă cu târfa aceea… N-aveam nici o şansă. Ştiam că o iubeşte pe ea, nu pe mine – aşa fusese dintotdeauna”, a mărturisit prințesa, la un moment dat, după ce a dat nas în nas cu Camila, în locuința lor de la Highgrove.

Afectată de divorț, prințesa îi trimitea mesaje anonime Camilei, la miezul nopţii, amenițând-o cu moartea, potrivit adevarul.ro. „Am trimis pe cineva să te ucidă. Uită-te afară, în grădină. Uita-te pe geam. Îi vezi?“. 

La un an distanță de la separarea de Charles, Diana l-a cunoscut pe Dodi Al-Fayed, fiul unui important om de afaceri egiptean, alături de care a și murit, în același an, în tragicul accident de pe 31 august.

Maşina în care se aflau cei doi a fost implicată într-un accident într-un tunel din Paris, în timp ce erau urmăriți de paparazzi pe motociclete.

Nefericitul eveniment a întristat și șocat întreaga lume. Ziua dispariției prințesei, dincolo de lacrimi și emoții, a rămas unul dintre cele mai tulburătoare momente ale secolului XXI.

Sursa: adevarul.ro, historia.ro, agerpres.ro

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe