Live acum
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

Tabere de pregătire a viitoarelor mirese destinate ofiţerilor lui Hitler. Umilite, controlate şi obligate să îl iubească pe Fuhrer: "Trebuie să-şi pătreze trupul pur şi să spere la cât mai mulţi copii"

Nazismul în Germania a însemnat, pe lângă Hitler şi Holocaust, şi taberele de educare a viitoarelor mirese ale ofiţerilor SS. Puţini sunt cei care au habar că Insula Schwanenwerder, botezată astfel graţie lebedelor care alunecă pe luciul lacului din zonă, ascunde dramele unor mari iubiri

Nazismul în Germania a însemnat, pe lângă Hitler şi Holocaust, şi taberele de educare a viitoarelor mirese ale ofiţerilor SS. Puţini sunt cei care au habar că Insula Schwanenwerder, botezată astfel graţie lebedelor care alunecă pe luciul lacului din zonă, ascunde dramele unor mari iubiri

Reichsbräuteschulen: şcoli pentru neveste destinate ofiţerilor SS.

Trăsături obligatorii: obediente, bune gospodine, mame desăvârşite şi, cel mai important, să-l iubească pe Fuhrer înainte de toate.

An înfiinţare: 1935.

Reichsbräuteschulen sunt înfiinţate la iniţiativa lui Heinrich Himmler (şeful SS-ului şi al Poliţiei Secrete de Stat-Gestapo) şi se bucura, desigur, de tot sprijinul lui Hitler. El este cel care, în 1935, pune bazele acestor tabere de instrucţie pentru miresele SS.

CURSURILE SUNT DURE ŞI NU SE POATE CALIFICA ORICINE!

Obsesia Fuher-ului pentru rasa pură face ca orice femeie care aspiră să devină soţia unui ofiţer SS trebuia să aducă dovezi clare despre „pedigree-ul“ său, iar veridicitatea informaţiilor trebuie confirmată de Comandamentul Central de Rasă şi Reaşezare. Acestora li se caută moştenirea până la 1800!

Din păcate, adesea, se întâmplă ca acestea să descopere că unul dintre strămoşi, poate o stră-străbunică, are sânge evreiesc, iar căsătoria nu mai este autorizată, ceea ce înseamnă că ofiţerul SS trebuie să aleagă între ruşinea de a rămâne cu o femeie „întinată“ rasial sau să renunţe la onoarea de sluji în armata nazistă.

MĂSURĂTORILE FIZICE, OBLIGATORII!

Dacă credeaţi că întregul calvar se termină odată cu dovada că fetele aparţin rasei pure, vă înşelaţi amarnic! Viitoarele mirese sunt nevoite să se supună unor măsurători fizice, ale nasului şi buzei superioare, şi să se roage ca rezultatele să fie conforme cu tipul arian de fizionomie.

DOUĂ LUNI DE PREGĂTIRE INTENSĂ ÎN TABERE!


După aceste două etape, urmează pregătirea intense în tabere. Practic, tinerele au parte de două luni de instrucţie pentru care plătesc 135 de mărci.

PROGRAM:
- trezirea extrem de matinală
- un program de exerciţii fizice în aer liber, indiferent de vreme
- un duş cu apă rece făcut tot afară, înainte de servirea micului dejun
- restul zilei este împărţit între ore în care fetele învaţă să gătească sănătos, să coasă, cum să decoreze interiorul unei case ori să îngrijească un copil.
- de asemenea, acestea trebuie să organizeze bugetul unei gospodării şi să cunoască modul în care trebuie călcată corect uniforma ofiţerului SS, dar şi cum se lustruiesc cizmele soţului, scriu cei de la Daily Mail.

CELE ZECE PORUNCI ALE FEMEII GERMANE!

Acestea precizează că soţia SS trebuie „să-şi pătreze trupul pur“ şi „să spere la cât se poate de mulţi copii“.

“A uitat de slujba ei, slujbă fără de care nu credea că o să poată trăi, iar acum gândurile ei se concentrează numai în jurul a ceea ce ţine de gospodărie.“

Hitler consideră că mamele au datoria de a-şi îndoctrina copiii cu ideologia nazistă de la cele mai fragede vârste. Înainte de a-şi culca copiii, femeile spun pruncilor o rugăciune inspirată de „Tatăl nostru“, dar modificată pentru ca cei mici să înţeleagă cât se poate de repede cui trebuie-i fie recunoscători:

"Fuhrerul meu, te cunosc bine şi te iubesc la fel cum îi iubesc pe mama şi pe tatăl meu! "

CEREMONIE PENTRU A JURA LOIALITATE VEŞNICĂ LUI HITLER!

Jurămintele sunt rostite în cadrul unei ceremonii neo-păgâne, oficializată într-o biserică, ci în faţa unui funcţionar al partidului şi în prezenţa unui altar decorat cu simboluri SS şi frunze de stejar.

Între 1935 şi 1937, mai mult de 1 milion de nemţoaice urmează cursurile şcolilor Reichsbräuteschulen.

SURSE: HISTORIA.RO. DAILYMAIL.CO.UK, WIKIPEDIA.ORG

Recomandari