Live acumObservator Sport
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Pentru una dintre cele mai ghinioniste Mării din lume, moartea a venit cum nu s-ar fi așteptat nimeni! Un tren a ieșit din fațada gării și a ucis-o! Soțul ei nu s-a iertat niciodată! Galerie foto

Marie-Augustine Aguillard era o soție devotată și mamă a doi copii când moartea i-a venit din senin, într-un mod spectaculos, la care nu s-ar fi putut aștepta nimeni. Pentru toți oamenii implicați în incidentul feroviar uimitor s-a produs un miracol. Însă, norocul s-a terminat la ea!

Marie-Augustine Aguillard era o soție devotată și mamă a doi copii când moartea i-a venit din senin, într-un mod spectaculos, la care nu s-ar fi putut aștepta niciun suflet din lume. Pentru toți oamenii implicați în incidentul feroviar uimitor s-a produs un miracol. Însă, norocul s-a terminat la ea! Omul cu care își petrecea viața nu și-a putut ierta niciodată o decizie pe care a luat-o în acea zi.

Dar să o luăm cu începutul. Era 22 octombrie 1895 când trenul expres ce trebuia să parcurgă ruta Granville-Paris, cu șase vagoane în care se aflau 131 de călători, trei vagoane de bagaje și unul pentru poștă, avea întârziere. Mecanicul locomotivei a încercat să recupereze din timp accelerând. Mare greșeală! Când a ajuns în gara Montparnasse, trenul avea o viteză prea mare. În zadar a mai încercat mecanicul să frâneze. Frânele au cedat.

Ceasul bătea de ora 16.00 când trenul intra cu viteză în gara din Montparnasse, sărea de pe șine, iar locomotiva lui cu aburi străpungea zidul fațadei gării, prăbușindu-se „în nas”, pe strada din fața gării. Vagoanele trenului au rămas în interiorul gării.

Miracol pentru peste 130 de oameni. Ghinion teribil pentru mama a doi copii

În mod miraculous, toți pasagerii și membrii echipajului din tren au supraviețuit. Doar șase dintre ei au fost ușor răniți. Norocul s-a terminat, însă, la o femeie - Marie-Augustine Aguillard.

Când locomotiva a trecut prin zidul fațadei gării din Montparnasse, un cartier din Paris, Marie-Augustine Aguillard se afla la locul nepotrivit.

Mai exact, femeia se oferise să aibă grijă de chioșcul de ziare al soțului ei, cât acesta era lipsea pentru a mai aduce câteva ziare. Unde se afla acest chioșc? Chiar sub locul în care a deraiat trenul.

Marie-Augustine Aguillard, mamă a doi copii, a fost ucisă pe loc, după ce a fost lovită de cărămizi ce au căzut din zidul spart de locomotiva trenului.

Compania feroviară implicată în această tragedie de la Montparnasse le-a oferit sprijin financiar copiilor femeii, în urma tragediei.

Locomotiva a rămas „atârnând” o vreme

În fața gării Montparnasse, locomotive a rămas „atârnând” timp de patru zile, potrivit unor surse, sau două zile, potrivit altora. Mai întâi, pentru ca anchetatorii să poată investiga incidentul. Apoi, pentru ca aceasta să fie îndepărtată, iar fațada reconstruită.

Inițial, compania feroviară a încercat să înlăture locomotiva folosind 14 cai. Nu s-a putut, așa că apoi a fost folosită o macara de 250 de tone, pentru a scoate tot trenul în fața gării. De acolo, a fost transportat pentru reparații. Locomotiva a suferit daune minime și a fost reparată repede. Mai mult a durat, însă, pentru ca zidul fațadei gării să fie refăcut, prin acoperirea acelei găuri enorme lăsate de trenul deraiat.

Ce sancțiuni s-au dat

Ancheta în urma incidentului a arătat că mecanicul a fot vinovat, pentru că a mers cu viteză prea mare. A fost amendat cu 50 de franci. Un alt angajat al companiei feroviare a fost amendat cu 25 de franci, deoarece nu a tras frâna de mână în timp util, din neatenție.

Deraierea de la Montparnasse a rămas în istorie drept una dintre cele mai spectaculoase tragedii feroviare. Imagini de la locul tragediei au fost publicate în postere, coperți de albume, cărți și chiar pe tricouri. Incidentul a fost recreat în filmul „Hugo” din 2011, al lui Martin Scorsese.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro