Live acumChefi la cutite
Prime Time 20:25Chefi la cutite

Mesaje cutremurătoare înregistrate în ultimele momente de viaţă ale victimelor de la 11 septembrie 2001! O tânără care visa să devină balerină, către operatoarea 911: ”O să mor, nu?”

Peste 2000 de persoane și-au pierdut viețile și alte șase mii au fost rănite în urma atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001, de la World Trade Center, din New York, iar acum, după 17 ani de la tragedia care a schimbat lumea pentru totdeauna, ies la iveală mesaje cutremurătoare înregistrate în ultimele momente de viaţă ale unor victime care au reușit să ia contact cu lumea exterioară. 

Peste 2000 de persoane și-au pierdut viețile și alte șase mii au fost rănite în urma atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001, de la World Trade Center, din New York, iar acum, după 17 ani de la tragedia care a schimbat lumea pentru totdeauna, ies la iveală mesaje cutremurătoare înregistrate în ultimele momente de viaţă ale unor victime care au reușit să ia contact cu lumea exterioară.

Cu doar câteva momente înainte ca avionul United Airlines Flight 175 să lovească World Trade Center, pe 11 septembrie 2001, Brian Sweeney, un pasager aflat la bordul aeronavei, i-a lăsat soției sale, pe care o lăsase în Massachusetts, un mesaj vocal.

”Jules, sunt Brian. Ascultă, sunt într-un avion ce a fost deturnat.”, a spus Brian Sweeney, în vârstă de 38 de ani, de profesie consultat aeronautic și fost pilot de aviație. ”Dacă lucrurile nu merg bine și nu par să meargă, să știi că te iubesc enorm.”, a mai spus el.

”Vreau ca tu să faci bine, să petreci momente memorabile, la fel și părinții mei și toți cei apropiați. Te iubesc...și sper să ne vedem când ajung. Pa-pa, iubito. Sper să te sun din nou.”, a mai spus el.

De asemenea, tânărul de 38 de ani și-a sunat și mama, căreia i-a spus că o iubește și i-a mărturisit că oamenii aflați în avion plănuiesc să lupte. ”Trebuie să plec. Încercăm să facem ceva ca să ne salvăm.”, a mai spus el. Trei minute mai târziu, însă, avionul a lovit etajele superioare ale Turnului de Sud

Acest mesaj este unul dintre cele care pot fi auzite de către vizitatorii de la muzeul ridicat în cinstea celor care și-au pierdut viața în urma atentatelor din 11 septembrie.

Melissa Doi a fost o absolventă a Universității din Northwestern, care visa să devină balerină. În timpul atentatelor, ea lucra ca manager la IQ Financial Systems și a apelat serviciul de urgență din Turnul de Sud al World Trade Center.

”E foarte cald aici. Nu mai văd nimic...Tot ce văd e fum.”, spune tânăra.

911: OK, dragă, îmi pare foarte rău, așteaptă o secundă, stai liniștită, stai calmă, așteaptă un pic.”, îi spune operatorul.

Melissa: ”O să mor, nu-i așa? O să mor.”

911: Trebuie să gândești pozitiv, pentru că trebuie să-i ajuți și pe ceilalți să coboare.”, îi mai spune operatorul.

Melissa: ”O să mor.”, afirma tânăra care se afla la etajul 83 din Turnul de Sud.

Kevin Cosgrove se afla în aceeași clădire, la etajul 105 și a apelat serviciul de urgență la ora 9:54. Bărbatul, în vârstă de 46 de ani, era tatăl a doi copii și se plângea de fumul dens.

Cosgrove: ”Doamnă, suntem doi dintre noi în birou. Nu suntem pregătiți să murim, dar situația se înrăutățește.”

911: ”Venim acolo.”

Cosgrove: ”Nu se simte asta, am copii. Fumul e tot mai puternic.”

911: Stai liniștit, o să ajungem cât de repede putem.

Cosgrove: ”Știu că sunt mulți oameni în clădire, dar noi suntem în vârf, iar fumul se ridică. Haideți, abia mai pot respira. Nu pot să văd. E foarte rău. Suntem bărbați tineri, nu suntem gata să murim.”

911: Alo?

Cosgrove: ”Suntem trei aici, două geamuri s-au spart. O, Doamne.”, spune el iar apoi apelul se întrerupe brusc, pe fundal auzindu-se țipete.

Melissa Harrington Hughes s-a aflat în New York o singură zi, cu afaceri. Ea și-a sunat soțul, care se afla în San Francisco.

”Vreau doar să știi că te iubesc. Sunt prinsă în clădirea din New York. E foarte mult fum aici și am vrut să știi că te voi iubi întotdeauna.”, mai spune ea, printre lacrimi.

Ceecee Lyles era însoțitoare de bord și se afla în aeronava United Airlines Flight 93. Vând avionul a fost deturnat, femeia, mama a patru copii, a sunat de două ori acasă. Soțul ei, care era polițist, nu i-a răspuns, pentru că dormea după o tură de noapte. I-a lăsat, în schimb, un mesaj vocal.

”Bună iubitule. Trebuie să mă asculți cu atenție. Sunt în avionul care a fost deturnat. Sunt în avion, te sun din avion. Vreau să-ți spun că te iubesc. Te rog, spune-le copiilor că-i iubesc foarte mult. Îmi pare rău, dragul meu. Nu știu ce să spun. Sunt trei bărbați aici, care au deturnat avionul. Ne-am întors și am auzit că sunt avioane care au intrat în World Trade Center. Sper să ne vedem la față încă o dată. Te iubesc.”, spune femeia printre lacrimi.

Atacurile din 11 septembrie 2001, din Statele Unite, au schimbat pentru totdeauna modul în care lumea priveşte terorismul şi securitatea.

19 bărbaţi au deturnat patru avioane comerciale americane şi le-au prăbuşit în Turnurile Gemene ale World Trade Center (New York), în clădirea Pentagonului (Washington) şi pe un câmp din Shanksville (Pennsylvania).

Atacurile s-au soldat cu 2.753 de morţi - cel mai sângeros atac străin din istorie comis pe teritoriul american. Bilanţul l-a depăşit pe cel de la Pearl Harbor, din 1941, soldat cu 2.403 de morţi în rândul americanilor. Peste 6.000 de oameni au fost răniţi în atentatele din 11 septembrie.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro