Live acumObservator 19
Prime Time 20:25Chefi la cutite

Ultimele ore din viața lui Elvis: Regele a murit pe tronul din baie, în timp ce se uita pe pozele din ”Cum să faci sex în funcție de zodie”. Avea 14 medicamente diferite în corp!!!

Ultimele 24 de ore din viața lui Elvis Presley, geniul stins pe 16 august 1977, sunt recompuse de cei care l-au cunoscut și care i-au fost alături. Un amestec de medicamente puternice, de sentimente confuze, de crize financiare. S-a stins în baie, în timp ce citea materiale dubioase, gândind la cel de-al șaselea turneu al anului. ”Când paramedicii au ajuns în casă, Lisa Marie, de nouă ani, plângea într-un colț”, își amintesc prietenii

Ultimele 24 de ore din viața lui Elvis Presley, geniul stins pe 16 august 1977, sunt recompuse de cei care l-au cunoscut și care i-au fost alături. Un amestec de medicamente puternice, de sentimente confuze, de crize financiare. S-a stins în baie, în timp ce citea materiale dubioase, gândind la cel de-al șaselea turneu al anului. ”Când paramedicii au ajuns în casă, Lisa Marie, de nouă ani, plângea într-un colț”, își amintesc prietenii

Pe 17 august 1977 ziarele-s reci: ”A murit Elvis Presley: cântărețul de muzică rock avea 42 de ani”, titrează ”New York Times”. Atât! Ultimii patru ani din viața ”Regelui” - mai ales după ce divorțul de Priscilla devenise efectiv, în octombrie 1973 - fuseseră o continuă cădere liberă. Când nu se afla în turnee, se chinuia să ”spargă” cantități imense de bani, cumpărând prietenilor mașini. Alteori se încuia în cameră, citind, ore în șir, cărți ce vorbeau despre spiritualitate ori numerologie. Trăia înconjurat de cerberi, de familie, de asistente și asistenți, de băieții din ”Memphis Mafia”.

Vânzările discurilor sale o luaseră, de ceva vreme, la vale. Colonelul Tom Parker, impresarul său, se chinuia să-l țină în studio, pentru noi înregistări. Nu rezista mai mult de două zile, apoi fugea. Banii lichizi nu prea mai existau, așa că Parker îl ducea la ”Hiltonul” din Las Vegas, unde susținea două concerte pe zi. Criticile de tot felul cădeau asupra sa. Era făcut gras, ”adormit”, i se reproșa că uită versurile melodiilor, că e infantil, că dă show-uri de karate în mijlocul reprezentațiilor, că se bate cu pistoale cu apă cu cei din cor...

Realitatea? Era supraponderal. Avea probleme de sănătate. Intestinale. Hipertensiune. Ficat gras. Început de glaucom. După separarea de Priscilla încerca tot felul de jocuri cu tentă sexuală. Ginger Alden, logodnica sa de 20 de ani, primise inelul, dar nu părea prea entuziasmată. Pe 16 august 1977, Elvis Presley își propusese să începă un nou mini-turneu. Al șaselea al anului.

15 august 1977.

Elvis se trezește la ora patru după amiaza. Lisa Marie, fiica sa de nouă ani, e acolo din 31 iulie. La 11 noapte, ”Regele”, Ginger și câțiva băieți dau o fugă până la dentistul Lester Hofman. Da, de ceva vreme artistul funcționa după alt fus orar: transformase noaptea-n zi și viceversa. Un detartraj, niște plombițe, apoi retur la Graceland. La două noaptea (e deja 16 august), Elvis îi telefonează medicului George Nichopoulos. ”Nick, dinții mă dor rău, dă-mi ceva!”. O rețetă mică, unul dintre aghiotanți se duce să rezolve problema. La patru dimineața vrea să joace ”Perețelul”. I se spune că afară plouă. Nu-l interesează. Iese și bate mingea! Își trece degetele peste pian, apoi, când se crapă de ziuă, trece pe medicamente: cocktailuri întregi prescrise pentru a se liniști și pentru a putea dormi.

16 august 1977.

Ora opt dimineața. Se trezește, după două ore și jumătate de somn. ”Mă duc în baie, să citesc”, îi spune lui Ginger. ”Ok!”, primește răspunsul, ”Dar să nu adormi, ca de fiecare dată!” Stop! Să descriem, nițeluș, noțiunea de baie: un tron imens pe post de WC, negru, un televizor uriaș, două telefoane, un interfon, câteva scaune impunătoare și o cabină de duș, circulară, de trei metri diametru, cu alt scaun, de vinilin, în centru.

Ultimele secunde din viața celui mai mare artist rock and roll.,,

E două după amiaza. Ginger se trezește, își sună mama. Când aceasta îl întreabă despre Elvis, fata își dă seama că ceva e în neregulă. Trecuseră ore bune de când ”Regele” citea în baie. Intră acolo. Elvis e ”căzut pe jos, cu pantalonii de pijama lăsați până aproape de glezne și cu fața lipită de mochetă. Vomitase”. La Graceland sună alarma.

Bodyguardul Al Strada e primul care ajunge acolo, încearcă resuscitarea. Fără succes. Când medicii ajung la fața locului, șapte sau opt persoane se află în încăpere. Vernon, tatăl, își roade unghiile. Lisa Marie plânge într-un colț...Lângă Elvis e descoperită cartea pe care o citea: ”Cum să faci sex în funcție de zodie”. Are multe poze. ”Hardcore pentru acei ani”, aveau să declare apropiații. Se pleacă, în sunet de sirene, la spitalul ”Memorial”.

E 16 august 1977. Elvis Presley e declarat mort!

Încep milioanele de speculații: după plecarea convoiului, cei rămași acasă fac ordine, strâng tot, distrug probele. Se mai găsesc, aruncate pe jos, două seringi. 15 persoane iau parte la autopsie. Nu sunt semne că inima a cedat. La 3.30 noaptea, când investigațiile nu sunt gata, Jerry Francisco, examinatorul medical, anunță că o aritmie cardiacă este cauza morții. Eric Muirhead, șeful secției ”Patologie”, nu e de acord cu explicația.

Detaliile: inima e mărită, există ateroscleroză coronariană, ficatul e mărit. Nu râdeți: se avansează posibilitatea ca Elvis să fi decedat pe WC! În corp i se găsesc 14 medicamente diferite, 10 dintre ele în cantități uriașe. Investigat de un tribunal medical, în 1979, doctorul ”Nick” admite că numai în decursul lui 1977 (practic primele șapte luni și jumătate) pe numele lui Elvis fuseseră prescrise și cumpărate 10.000 de medicamente!!! Ok, nu toate au fost luat dar, oricum, vorbim despre o medie de 500 de doze pe zi!!!

În 1994, cazul autopsiei este redescis. ”Nimic nu indică moartea cauzată de consumul de droguri”, e concluzia. 2016. Medicul George G. Nichopoulos moare. Nu înainte de a declara: ”Eu sunt cel care l-a ucis pe Elvis”...

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro