Un nobil englez pasionat de pariuri a inventat sandvișul acum 300 de ani! Cum i-a venit ideea

 
+3 click pentru
galerie

Când îți e foame și ai mânca ceva rapid, ce poate merge mai bine decât un sandviș gustos cu de toate? Totuși, te-ai întrebat vreodată cine l-a inventat și cui i-a venit o asemenea idee?

Totul a început prin anul 1729, atunci când un diplomat britanic, pe numele său John Montagu, a primit la vârsta de doar zece ani titlul nobiliar de Earl of Sandwich. A avut importante funcții de conducere, dar și o mare pasiune pentru descoperiri.

Propria insulă Sandwich

Îl susținea intens pe căpitanul James Cook și, pentru faptul că era devotat acestei cauze a explorărilor pe mare, a primit în semn de recunoaștere o insulă din Hawaii, denumită după el (Sandwich).

Totuși, se pare că nobilul nostru avea și defecte: viciul pentru jocurile de noroc. Nu se putea lăsa de pariuri și uneori, prins de febra norocului, nu părăsea masa de joc cu orele.

Cum s-a născut ideea de sandviș?

Ca să nu moară de foame, John Montagu, acest Earl of Sandwich, a început să ceară bucăți de carne puse între două felii de pâine, adică un sandviș. Era ușor de mâncat peste masa de joc și pariorul putea să își continue treburile liniștit, fără farfurii sau tacâmuri.

De la obiect venerat la cadou mult râvnit, înainte puteai plăti și chiria dacă aveai un sac de ceapă! Istoria neștiută a legumei dătătoare de lacrimi

Cărțile nu se murdăreau, fiindcă bucata de carne era între felii de pâine și deci, totul era atât de convenabil! Prietenii lui Montagu s-au prins de tabietul bizar al acestuia și, culmea, au început să ceară și ei servitorilor „the same as Sandwich” (în traducere liberă, „la fel ca Sandwich”).

Și uite așa s-a născut celebrul sandviș pe care noi toți îl iubim astăzi atât de mult!

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe