Live acumObservator 19
Prime Time 20:20Asia Express - Drumul elefantului (r)

Un "REGE" al rock-and-roll-ului, altul al muzicii POP. Cele mai mari frici ale lui Michael Jackson, dezvăluite: secretul "MOON WALK-ului" şi teama de a muri ca Elvis Presley: "Mi s-a zis că voi sfârşi asemenea lui"

Michael Jackson a fost The King of Pop, cameleonic şi genial, cel mai bun entertainer al tuturor timpurilor. De la băiatul minune de doar 11 ani din Jackson 5, până la paşii săi de moonwalk, artistul a rămas în amintirea tuturor ca cel mai mare cântăreţ de muzică pop din istorie. Dar ca orice geniu, avea şi temeri. Cele mai mari dintre ele - să moară ca Elvis şi să se afle secretul din spatele dansului care l-a făcut celebru!

Michael Jackson a fost The King of Pop, cameleonic şi genial, cel mai bun entertainer al tuturor timpurilor. De la băiatul minune de doar 11 ani din Jackson 5, până la paşii săi de moonwalk, artistul a rămas în amintirea tuturor ca cel mai mare cântăreţ de muzică pop din istorie. Dar ca orice geniu, avea şi temeri. Cele mai mari dintre ele - să moară ca Elvis şi să se afle secretul din spatele dansului care l-a făcut celebru!

De-a lungul celor 45 de ani de carieră în muzică (a debutat la 5 ani), Jackson nu s-a mulţumit doar să fie „undeva sus” în clasamente, ci să-şi depăşească toţi predecesorii şi rivalii, să nu aibă egal. Doar că nu a putut să scape de blestemul modelului său, Elvis Presley, care a murit din pricina unai supradoze de medicamente, la 16 august 1977.

ULTIMELE ORE DIN VIAŢA LUI ELVIS: A MURIT PE TOALETĂ! AVEA 14 MEDICAMENTE DIFERITE ÎN CORP!!!

Ora opt dimineața. Se trezește, după două ore și jumătate de somn. ”Mă duc în baie, să citesc”. ”Ok!”, primește răspunsul, ”Dar să nu adormi, ca de fiecare dată!”.

Ultimele secunde din viața celui mai mare artist rock and roll…

E două după amiaza. Ginger, logodnica lui, se trezește, își sună mama. Când aceasta îl întreabă despre Elvis, fata își dă seama că ceva e în neregulă. Trecuseră ore bune de când ”Regele” citea în baie. Intră acolo. Elvis e ”căzut pe jos, cu pantalonii de pijama lăsați până aproape de glezne și cu fața lipită de mochetă. Vomitase”.

La Graceland sună alarma. Bodyguardul Al Strada e primul care ajunge acolo, încearcă resuscitarea. Fără succes. Când medicii ajung la fața locului, șapte sau opt persoane se află în încăpere. Vernon, tatăl, își roade unghiile.

Lisa Marie plânge într-un colț...Lângă Elvis e descoperită cartea pe care o citea: ”Cum să faci sex în funcție de zodie”. Are multe poze. ”Hardcore pentru acei ani”, aveau să declare apropiații. Se pleacă, în sunet de sirene, la spitalul ”Memorial”.

E 16 august 1977. Elvis Presley e declarat mort!

MICHAEL JACKSON O IA DE SOŢIE PE LISA MARIE PRESLEY, FIICA REGELULUI!

Elvis avea numai 42 de ani, Jackson ar fi făcut 51 în august 2009. La fel ca Elvis, Michael Jackson a debutat fulminant, o carieră strălucitoare.

Obsesia lui Jackson pentru THE KING a mers până într-acolo, încât în 1994, s-a căsătorit cu fiica acestuia – Lisa Marie Presley. Căsătoria a venit la un an după ce a scăpat de o serie de acuzaţii de pedofilie (achitând 22 milioane dolari familiei presupusei victime, un băiat de 13 ani) şi presa a bănuit încă de atunci că nu este vorba decât de o încercare de a-ţi crea o imagine „macho”. După 19 luni, Jackson a divorţat de Lisa Marie, rămânând doar cu drepturile de difuzare asupra unor melodii de-ale lui Elvis.

“DACĂ O SĂ CONTINUI SĂ TRĂIESC ÎN IZOLARE, VOI AJUNGE SĂ SFÂRŞESC ASEMENEA LUI”!

În cartea sa de memorii „Moon Walk” (1988), Michael vorbea despre sfrâşitul tragic al idolului său, declarând că a tras învăţămintele necesare pentru a nu muri la fel.

„Oamenii au crezut că, dacă aş continua să trăiesc în izolare aşa cum făceam la un moment dat, era posibil să mor ca el. O paralelă nu există însă în ceea ce mă priveşte... Totuşi, faptul că Elvis s-a distrus mă interesează, pentru că nu vreau niciodată să ajung în situaţia asta eu însumi”, scria cel care – la 25 iunie 2009 – a murit în condiţii atât de asemănătoare cu „Regelui Rock ‘n Roll-ului”, Elvis Presley.

A DOUA MARE OBSESIE: FRICA DE A SE AFLA SECRETUL DIN SPATELE DANSULUI MOON WALK.

În 1987, în videoclipul piesei "Smooth Criminal", Michael Jackson uimeşte publicul prin mişcările sale ce sfidează, de-a dreptul, legile gravitaţiei. Desigur, lumea se întreabă care este secretul din spatele acestei mişcări incredibile.

"Michael Jackson a reuşit să sfideze gravitaţia printr-o mişcare la 45 de grade fără să aibă nevoie de cabluri", notează specialiştii în cadrul unui nou studiu realizat de neurochirurgi care au analizat biomecanica coloanei vertebrale.

Tot aceştia explică faptul că ILUZIA avea loc atunci când o tijă ieşea din scenă şi artistul îşi amplasa pantoful pe acesta, oferindu-i regelui stabilitate, dar mare parte din truc, spun medicii, era realizată datorită corpului lui.

"Oricât de mult ne dorim să credem că Michael a rupt relaţia dintre psihologic şi fizic, brevetul înregistrat pe numele artistului sugerează că a avut parte de puţin ajutor", scriu cercetătorii din cadrul Institute of Medical Education and Research din India.

Acestia sugerează că majoritatea forţei pe care o folosea Michael Jackson pentru a-şi menţine postura se regăsea în călcâiul lui Ahile. Fără ajutorul pantofilor, chiar şi un dansator profesionist nu ar fi putut realiza o înclinaţie de peste 30 de grade.

SURSE: WIKIPEDIA.ORG, DAILY MAIL.CO.UK, MEDIAFAX.RO

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro